Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Не знам да ли је раније била.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 459
Теме: 13
Углед:
83
General Petar Bojovic iza posmatra prestolonaslednika Aleksandra I kako se pozdravlja sa stranim ataseima.
Inace vidi se i Nikola Pasic skdoz levo,tj samo njegova desna strana lica i tela.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Поруке: 279
Теме: 10
Придружен: Dec 2013
Углед:
69
(29-07-2017, 11:05 AM)Andrejevic Пише: General Petar Bojovic iza posmatra prestolonaslednika Aleksandra I kako se pozdravlja sa stranim ataseima.
![[Слика: 1227359_aleksa.jpg]](http://www.vreme.com/g/images/1227359_aleksa.jpg)
Inace vidi se i Nikola Pasic skdoz levo,tj samo njegova desna strana lica i tela.
Аустроугарски.
Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
Углед:
83
Ja sam isprva mislio da je ili Nemacni ili Rumunski.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Углед:
69
(29-07-2017, 10:27 PM)Andrejevic Пише: Ja sam isprva mislio da je ili Nemacni ili Rumunski.
Откривање споменика Карађорђу на Калемегдану 1913. године Многе званице из страних амбасада су присуствовале овом догађају.
(Последња измена: 29-07-2017, 11:52 PM од
Snake.)
Углед:
69
(30-07-2017, 10:34 AM)Mario Пише: Извињавам се на дуплом посту,али смо утврдили да није плава униформа гардисте иза војводе Бојовића ипак има СМБ боју униформе 
Одлично урађено. Тешко је утврдити са црно беле слике јер постоје 3 "миланке" за гарду, СМБ (користе је пешадијски официри), плава (користе је почасна чета и команданти гарде) и браон (користе је гардијска артиљерија).
(Последња измена: 30-07-2017, 12:19 PM од
Snake.)
Поруке: 4,056
Теме: 18
Углед:
459
Једна сјајна фотографија војводе Бојовића. Ево линка са фотографијом па ћемо је поставити ако админи одобре. Ако неко зна када и где је фотографија настала нека напише.
http://www.fotomuzej.com/fotografija-gen....2104.html
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 03-08-2017, 12:56 PM од
Перун.)
Углед:
83
Генерал Петар Бојовић и албански пријатељ Есад-паша у Драчу приликом повлачења спрске војске.Запажено је да су Албанци у Драчу били врло гостопримљиви према српској војсци и цивилима:
Генерал Петар Бојовић,до њега пуковник(потоњи Армијски Генерал)Терзић лево и француски Дивизијски Генерал Де Монтезир десно:
![[Слика: Bojovic_Terzic_de_Monderiz.jpg]](https://s3.postimg.org/idlbvldo3/Bojovic_Terzic_de_Monderiz.jpg)
Мислим да је овај официр десно од британског официра који је десно од Де Монтезира Милан Миловановић,можда,нисам сигуран.
Марио,врло лепа фотографија,само мислим да недостаје црвена штрафта на десној нози,пошто је Бојовић у то време био Генерал и имао је на бриџ панталонама црвене штрафте.На Бојовићевој левој нози се од угла под којом је стао не виде линије,али је тешко видети ту линију због сенке.
Углед:
83
Бојни Војвода Петар Бојовић на додели нових пуковских застава 6. септембра 1930. године.
Слику сма узео из новина,па се зато види принт штампе и зато се скоро ниста не види.
Углед:
69
(12-08-2017, 09:57 PM)Andrejevic Пише: Бојни Војвода Петар Бојовић на додели нових пуковских застава 6. септембра 1930. године.
![[Слика: Vojvoda_Bojovic_stoji_do_kralja.jpg]](https://s27.postimg.org/f1vbvpmr7/Vojvoda_Bojovic_stoji_do_kralja.jpg)
Слику сма узео из новина,па се зато види принт штампе и зато се скоро ниста не види.
Први одликован орденом Југословенске круне ево и указа:
Углед:
69
Вечерас сам радио анализу са најпознатијим историчарем и он је рекао да је ово верзија најтачнија. Ја сам мало исправио у фотопшопу бригадног генерала Љубу Максимовића.
Анализа је текла овако:
1) Утврђено је да је ово била свечаност и да се тада носила права миланка.
2) Тачно је да је Љуба Максимовић имао и СМБ миланку али њу је користио само као радну и свакодневну.
3) Пошто је бригадни генерал крагна му је црвене боје јер је чин бригадног генерала био формацијски а од дивизијског до војводе општи па се употребљавала боја челик-плава.
(Последња измена: 17-08-2017, 02:09 PM од
Snake.)