Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

(19-10-2022, 10:51 PM)luka.luke Пише:  
(19-10-2022, 07:10 PM)Mekenzi Пише:  Зашто Руси толико троше оружја на Кијев и неке не битне градове уместо да рокају Укр војску у ДОНБАСУ?

Не разумем шта ћњ постићи ако погоде трафо у Кијеву а Славјанск и Курпанск пуни укри војске?
Шта ти није јасно? Је ли ти јасно када су натовци Србију тукли уздуж и попријеко због Косова. 78 дана док нису све уништили. Какве везе има Приштина са Вршцем? Има наравно, да би ти (Слободан умјесто тебе) пристао на њихове услове. Ја не разумијем зашто Русија од самог почетка није то радила? Односно што није мијењала украјински режим америчким (доказано успјешним) НАТО начином ратовања.

Зато што је то била "специјална операција". Сада је почео рат, када је присајединио ове четири области и прогласио ратно стање.
Очигледно је добро проценио снагу своје војске за тај први период, док је формиран фронт и направио ратну инфраструктуру, довукао снаге, извршио мобилизацију и прерасподелу дужности и родова.
Још је нешто очигледно - изразито већи део Руске војске, професионални део, остао је на тлу Русије. 
Кога гуја уједе.... Нема више слања свих војних снага на један фронт, па после огромни проблеми ако се отворе други фронтови или неко покуша неку револуцију. 
Много је то велика и компликована земља. Читава континент - држава. 
Када се све сабере и одузме, за сада, добро ово Руси хендлују. Видећемо за даље....
Одговори

Наравно, него покушавам Кизи објаснити како и колико је важно погађати трафо у Кијеву.
Одговори

Ја сам и даље скептик да Руси могу нешто велико и епохално да ураде Украјини поготово да ослободе све територије које су присјединили.

ДНР 100% да ослободе...то једино уз страшну офанзиву и страшне губике.
Битка за Славјанск била би најкрвавија битка од другог светског рата.

Ја мислим да ће овако дуго остати стање на ратишту, +- који град.

Реално 200 хиљада војника на фронту од 1100 км не значи ништа велико. Само да Укри не пробију линију одбране...

За офанзиве требаће око милион руских војника дуж целе линије фронта.

Иде зима па ће да видимо.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-10-2022, 09:41 PM)Mekenzi Пише:  Ја сам и даље скептик да Руси могу нешто велико и епохално да ураде Украјини поготово да ослободе све територије које су присјединили.

ДНР 100% да ослободе...то једино уз страшну офанзиву и страшне губике.
Битка за Славјанск била би најкрвавија битка од другог светског рата.

Ја мислим да ће овако дуго остати стање на ратишту, +- који град.

Реално 200 хиљада војника на фронту од 1100 км не значи ништа велико. Само да Укри не пробију линију одбране...

За офанзиве требаће око милион руских војника дуж целе линије фронта.

Иде зима па ће да видимо.

Мислиш да НАТО солдатеска не пробије линију одбране...
Оно што понављам стално требало је бити од самог почетка.
Украјину треба разбуцати у сваком погледу, ни камен на камену да не остане.
Јер, што рече владика: "Што се црним задоји ђаволом/ обешта се њему довијека...
Приче о некаквој браћи подсећају ме на бајку братствојединствености, а нас је то скупо коштало.
Одговори

Почиње друга фаза рата. По логици, она ће се завршити када Руси очисте од украјинских оружаних снага ове четири области.
Ако после тога не буде направљен неки мировни споразум, уследиће трећа , а затим и четврта фаза рата.
Одговори

(21-10-2022, 01:41 PM)Бенито Пише:  Почиње друга фаза рата. По логици, она ће се завршити када Руси очисте од украјинских оружаних снага ове четири области.
Ако после тога не буде направљен неки мировни споразум, уследиће трећа , а затим и четврта фаза рата.

Шта је твоје мишљење - докле на запад ће Руси ићи у демилитаризацију?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(21-10-2022, 02:05 PM)Vlad Alekš Пише:  
(21-10-2022, 01:41 PM)Бенито Пише:  Почиње друга фаза рата. По логици, она ће се завршити када Руси очисте од украјинских оружаних снага ове четири области.

Шта је твоје мишљење - докле на запад ће Руси ићи у демилитаризацију?

То зависи од три елемента: снаге Руске војске, унутрашњих политичко-економских прилика у Русији и договора са Западом.
Уколико им се укаже прилика, Руси ће искористити да се што више прошире. Мислим да је њима за сада приоритет да изађу на границе ове четири области и да ће после тога бити спремни на неку врсту мировног уговора.
Одговори

(13-10-2022, 09:46 PM)Mekenzi Пише:  Бомбардујеш трафое крстарећим ракетама у Лавову и Кијеву а Херсон пред падом?

Где је ту логика??

Уместо да су оне ракете усмерили ка војсци Украјине они гађају небитне и цивилне  циљеве?

Иначе Укри добро напредују 15-20 км дневно док Руси стоје у месту и кмече НАТО, НАТО....
Грешиш синко.
Најбитнији су цивилни објекти, јер кад сјебеш њих, до војске неће стизати ништа а војска која нема муницију, храну, гориво не може да ратује а цивилима онемогућаваш нормалан живот.

Овако је и НАТО ратовао против нас у каснијој фази рата 1999.
Одговори

(21-10-2022, 08:45 PM)darkob Пише:  
(13-10-2022, 09:46 PM)Mekenzi Пише:  Бомбардујеш трафое крстарећим ракетама у Лавову и Кијеву а Херсон пр
ед падом?

Где је ту логика??

Уместо да су оне ракете усмерили ка војсци Украјине они гађају небитне и цивилне  циљеве?

Иначе Укри добро напредују 15-20 км дневно док Руси стоје у месту и кмече НАТО, НАТО....
Грешиш синко.
Најбитнији су цивилни објекти, јер кад сјебеш њих, до војске неће стизати ништа а војска која нема муницију, храну, гориво не може да ратује а цивилима онемогућаваш нормалан живот.

I '95
Одговори

(21-10-2022, 10:56 PM)luka.luke Пише:  
(21-10-2022, 08:45 PM)darkob Пише:  
(13-10-2022, 09:46 PM)Mekenzi Пише:  Бомбардујеш трафое крстарећим ракетама у Лавову и Кијеву а Херсон пр
ед падом?

Где је ту логика??

Грешиш синко.

I '95

Što se tiče direktnih udara NATO na VRS mi bi taj (onaj) intezitet trpili i dan danas. Ali su nam bomardujući civilne ciljeve (telekomunikacije, putnu infrastrukturu, energetska postrojenja) paralisali život. Tako da je daljnje vojno suprostavljanje postalo bespredmetno. O tome se radi, vojska služi da zaštiti civile i civilne objekte, ako to nije u stanju, nepotrebna je.
Одговори

По мени,
Рат ће се за РФ завршити када падну ови заокружени градови.

Краматорск и Славјанск.

Проблем је што се на овом делу фронта налази 2.5 х више Укр војске него што Руси имају дуж целе линије фронта.

Без пада ова два града тешко да ће Руси успоставити контролу.

За битку за ова два града биће потребно многоо људства и технике.

Када је пао Красни Лиман мислио сам да ће Руси наставити ка Славјанску они се укопали и чекали  УКРИ извршили офанзиву и све олободили до Изјума.

Руси ће многооо људи изгубити да би ослобдили те градове.

Да ли је Путин спреман жртввати цца пар дестеина хиљада па и стотину хиљада војника за потпуно ослобађање ДНР?

[Слика: IMG-20221021-232640.jpg]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ: МИРАН СУЖИВОТ ДРЖАВА ЈЕ НЕОПХОДАН, АЛИ НЕ ПО ЦЕНУ БЕСКРАЈНОГ УСТУПАЊА СВОЈИХ ИСТОРИЈСКИХ ТЕРИТОРИЈА И НАПУШТАЊА СОПСТВЕНИХ ГРАЂАНА

"Ако је цена мирног суживота бескрајно уступање својих историјских територија и напуштање сопствених грађана, онда такав мирни суживот не вреди ни гроша", написао је Дмитриј Медведев на свом Телеграм каналу.

"Ако треба бирати између 'суживота' и основних националних интереса, као и живота сопствених грађана, онда треба изабрати ово друго", истакао је Медведев.

Он је, такође, додао да свако ко доводи у питање право своје државе на заштиту националних интереса не може се сматрати савесним грађанином.

РТ Балкан

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Креће битка та Херсон.

Ако Руси изгубе Херсон, изгубиће рат.

Иначе,

Јесте приметили да се слово Z истопило, изгубило и да га нема ниђе више..

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Користим се прилике да напишем нешто што није у вези са најновијим догађајима на фронту.
Италија је атлантска држава и нећу трошити речи о томе да велика већина интелектуалаца и новинара подржава Европу и Нато и по питању Украјине.
Лакше је говорити о ретким личностима који контрирају званичну верзију.
Међу њима су познати новинар Микеле Санторо, који се већ 1999. године одлучно супротставио бомбардовању Србије, зато је тада стекао моје вечно поштовање, и два велика имена италијанске историографије: Лучано Канфора и Франко Кардини.
Ово пишем јер знам да је овде доста људи дипломирао историју и бави се тиме.
Стари Канфора је можда највеће име савремене историографије у Италији, стручњак за старију историју и Стари Рим, одлучно левичарски оријентисан. За његу већ одраније сам знао да је критиковао Нато.
Уз то, посебно ми је драго да Франко Кардини брани Русију. Човек је из Фиренца и ради се о веома важном имену историографије, о човеку од изузетног знања и огромног угледа, стручњак за средњи век и Ринашименто, а и за друге културе и земље као и Кину и Ислам.
Он је и открио да је неко време студирао у Москви и да нешто говори руски.
На жалост се на тв-дебатима десило да их неки новинарски патуљаци срамотно критикују.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним