Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dan koji nije svanuo 6.X.2000.

Прави кривац за све недаће од Првог св. рата је искључиво Лесандра Карађорђевић. Наравно, то не аболира ни Бају Пашића и остале политичке прваке тадашњег времена.
Најкраће: Нишка декларација је зачетак србског самоископа а оно после, Крфска и остале декларације су запечатиле судбину Срба, како у Србији тако и на свим србским просторима.
Никад, али баш никад, комуњаре не би зајахале на грбачу србском народу да је Лесандра био Србин... Мислим, да је био Србин у души. Јер, поменута декларација, а по "ослобођењу и уједињењу" стварање наказне државе, показује како је Лесндру столео бојко за Србију и Србе. Хтео је да буде владар вееелике државе што је на крају платио главом (ја би га обесио још сто пута кд би могао).
По мени, мом скромном знању, то је почетак краја Србије. Комунисти су дошли као хијене јер је Краљ убио Србију.
Препуцавање одакле су дошли комунисти, дал са десне или леве обале Дрине нема сврхе... Јер, на силу Бога су наметнути од стране "савезника" у оно недоба. А после... После им је било лако да жаре и пале, што чине и данас дан.

Пс. јОпет ћу ја: Србија је офузнула 1903-ће у мајском преврату.
Одговори

Поента приче о 5. октобру, Слоби и "нормалном животу је следећа, ја не желим да живим ка сав нормалан свет, желим да живим као нормалан СРБИН, не требају ми њихови кредити, плате, пензије, посерем им се на стандард и стерам им га у толеранцију и људска права, во днас није моја земља, моја земља Србинова је изгладала и изгледаће овако ако Бог да:

СРПСКА ЗЕМЉА ОД ПАМТИВИЈЕКА, ЈУНАЧКА ЈЕ БИЛА КОЛИЈЕВКА
ТУ ЈЕ УДАР У СВАКОМ ВРЕМЕНУ НАЛАЗИО ИСКРУ У КАМЕНУ
ЊЕНИМ КРШЕМ СОКОЛОВИ ВИЈУ ПО КЛАНЦИМА ЉУДСКЕ КОСТИ СИЈУ
А ДУШЕ СЕ НА ЈУНАШТВУ ГРИЈУ.
У СРПСКО КАМЕНИТО ЦАРСТВО ВИЂЕТ НЕЋЕШ СУЗИ ИЛ БОГАТСТВО
СВЕ ЈОЈ ДРУГО РАЂА ИЗ ПУШАКА ПОНАЈБОЉЕ ГРОБЉЕ ОД ЈУНАКА
У ЊОЈ МОЖЕШ СРЕСТИ И ВИЂЕТИ КАКО ЉУДИ ЗНАЈУ УМРИЈЕТИ
КАКО ГОРДО У НЕВОЉИ ЖИВЕ, ТУ СЕ ЧЕШЋЕ ЛЕЛЕЧЕ НО СМИЈЕ
ТУ ЗАКЛЕТВЕ СЕМ СЛОБОДЕ НИЈЕ.
У ЊОЈ СРБЕ ОЂЕЛА НЕ КРАСЕ НЕГО РАНЕ КОЈЕ НОСЕ НА СЕ
КРОЗ ТЕ ГОРЕ НЕЋЕШ СРЕСТИ ВУКА СЕМ БУСИЈЕ ИЛ ЧЕТЕ ХАЈДУКА
СРЕШЋЕШ МАЈКУ САХРАЊУЈЕ СИНА ДРУГОГ СИНА СПРЕМА ХАЈДУЦИМА
ТРЕЋЕГ СИНА ЧУВА КО ЗЈЕНИЦУ ДОК ЊЕГОВУ ОСНАЖИ ДЕСНИЦУ
ЂЕ ДОЛИНЕ ЗЕМЉА СРПСКА ИМА ТУ ГРОБОВЕ ГРАДИ СИНОВИМА

Запамтите то и будите бар мало Срби

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(08-10-2014, 07:11 PM)мунгос Пише:  а ову из Лике и Херцеговине су добровољно ишли и то само из злобе према Србијанцима.

Не знам да ли је и усељавање у отете виле такође било добровољно или...?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Бем ти љебац, ко би надава толке виле.
Одговори

(08-10-2014, 09:22 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(08-10-2014, 12:23 PM)Vlad Alekš Пише:  Komunizam su u Srbiju doneli Rusi i prekodrinski Srbi.
Овом реченицом си увео кукавичје јаје поделе између Срба.
Ја вам сугеришем да престаните са овом по мени неоснованом и опасном дискусијом.

Morate da čitate ceo moj komentar. A i druge moje komentare. Ja sam napravio uvod, koji sam iskoristio da bih pozvao braću preko Drine (Republika Srpska) da nam pomognu u oslobođenju i ujedninjenju Serbije. A u pravu ste što se tiče prestanka diskusije. Postala je besmislena i opasna.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(08-10-2014, 09:48 PM)Bacvanin Пише:  
(08-10-2014, 03:12 PM)Громовник Пише:  За Војводину стварно не знам, али што се тиче Косова, ту се мора имати у виду да је добар део Српског становништва колонизован након Првог балканског рата, да би се Шиптарима пружио отпор и створио какав-такав баланс, имајући у виду њихов наталитет, а ти колонизовани Срби нису имали ништа заједничко са Косовом, и једва су чекали да одатле побегну, што им се и остварило од седамдесетих наовамо.

Ма те Србе који су били колонизовани 1918. су шиптари прве почели да убијају и протерују од априла 1941. а тито им је 1944. декретом забранио повратак на КиМ.

Тај декрет је важио свега 3 месеца, од доношења у марту 1945. до августа 1945.

(08-10-2014, 11:26 PM)мунгос Пише:  
(08-10-2014, 09:48 PM)Bacvanin Пише:  Ма те Србе који су били колонизовани 1918. су шиптари прве почели да убијају и протерују од априла 1941. а тито им је 1944. декретом забранио повратак на КиМ.

Е јбг, куд ћеш то говорити. То не иде уз формулу, да је увијек неко други крив, увијек они "други, неки тамо". Криви колонисти, Солунци, ко им ј. матер!

Тачно, крив је Дража и "Србијанци" што су се уопште са линије фронта повлачили ка Србији и Равној Гори... требали су ка Лици и Кордуну... Смарање бре

Одговори

Одличан избор. Док он свира крцу по Равној Гори, Тито му покупи Србе у своје дивизије.
Одговори

Да, и то углавном Србе из западних крајева.

Одговори

Прави кривац за све недаће од Првог св. рата је искључиво Лесандра Карађорђевић. Наравно, то не аболира ни Бају Пашића и остале политичке прваке тадашњег времена.

Па ја мислим да је темељ први светски рат почео много раније.....

Срби су сами Себе пуцалих у стопу на Берлински Конгрес, одреклих један значајни део своје постојање.
Одговори

(10-10-2014, 11:16 AM)Громовник Пише:  Да, и то углавном Србе из западних крајева.

Да, да, то је јако битно. Разика у твоме и моме ставу је што ти на то гледаш ко географ а ја ко војник. Креза
Ђенералу, коме треба сваки војник, нарочито су битне географске стране свијета, кад му противник пред носом купи војску која је без по муке требала бити његова.
Није то оригинално моје мишљење, то су јако љепо примјетили Живко Топаловић, Дејвид Мартин и многи други.
Одговори

(10-10-2014, 07:11 PM)Захумље Пише:  Прави кривац за све недаће од Првог св. рата је искључиво Лесандра Карађорђевић. Наравно, то не аболира ни Бају Пашића и остале политичке прваке тадашњег времена.

Па ја мислим да је темељ први светски рат почео много раније.....

Срби су сами Себе пуцалих у стопу на Берлински Конгрес, одреклих један значајни део своје постојање.

Онда би морао прво да поткачим "ромог" и његову реформу србског језика. Наиме, после реформе Срби су постали неписмени - слепи код очију... Покидали смо све везе са прошлошћу (која је била итекако богата) а будућност су нам продавали странци по њиховом нахођењу. Дакле, ако пођемо од културног геноцида који је извршен у време Вука Караџића, Берлински конгрес је само друга етапа тог процеса.

На Нишку декларацију сам се осврнуо управо због арчења србских живота и материјалног стања порад стварања неке аветињске државе. Уосталом, југословенство на уштрб србства форсирао је суверен Срба - Александар Карађорђевић.
Одговори

(10-10-2014, 08:42 PM)мунгос Пише:  
(10-10-2014, 11:16 AM)Громовник Пише:  Да, и то углавном Србе из западних крајева.

Да, да, то је јако битно. Разика у твоме и моме ставу је што ти на то гледаш ко географ а ја ко војник. Креза
Ђенералу, коме треба сваки војник, нарочито су битне географске стране свијета, кад му противник пред носом купи војску која је без по муке требала бити његова.
Није то оригинално моје мишљење, то су јако љепо примјетили Живко Топаловић, Дејвид Мартин и многи други.

Наравно да је битно. Нису "Србијанци" упали у Лику иза Совјетских војника да отимају и пљачкају од браће, већ обратно.

Одговори

А прије "ромог" Срби су били страшно писмени. Како "роми" вели, ђе један или ниједан у сто села није био писмен.Креза

Ваше пљување Вука по свакоме питању је тотални промашај. Није било већег промотера Срба и Српства и српски интереса у свијету од "ромог". Замисли то да је "роми" зајебао Србе толико да су његовом заслугом, великани попут Гетеа, Вон Ранкеа и стотина други Њемаца, Талијана, Француза, Енглеза итд. заминали се за Србе и то у најбољем свијетлу. А тек међу Словенима какав је интерес и какво је одушевљење за Србе било. И то све захваљујући "ромом".

(10-10-2014, 09:06 PM)Громовник Пише:  Наравно да је битно. Нису "Србијанци" упали у Лику иза Совјетских војника да отимају и пљачкају од браће, већ обратно.

Није него. 5+5

СТИЖУ ”БРАЋА” ИЗ СРБИЈЕ,ЦРНЕ ГОРЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Половином 1942. за српску Тромеђу наступили су врло тешки дани. Тада су комунистичке снаге, протјеране из Србије, Црне Горе и Херцеговине, стизале у наше крајеве и свом жестином навалиле на нас. Њихов долазак је окуражио и потстакао већ постојеће партизанске групице, па су оне постале дрскије и безобразније. Од својих бјежећих бораца комунисти су формирали пролетерске бригаде, ширећи гласове да су оне очистиле многе дијелове наше земље од окупатора и сада долазе да и народу западних покрајина помогну у борби против окупатора и усташа. Та лажна комунистичка пропаганда са успјехом је дјеловала на многе наше борце и на наш народ, који су те лажне приче прихватали као истину, у увјерењу да су то заиста наша браћа из Србије, Црне Горе и Херцеговине. У тим данима било је далеко лакше повјеровати у обмањивачке приче него ли провјеравати ради утврђивања истине о ономе што се говорило.

Но, убрзо се увидјело да је главни комунистички циљ био да разбију и униште четничке јединице на тромеђи Босне, Лике и Далмације, да српске борце привуку у своје редове и да, бар у западним крајевима створе какву-такву своју слободну територију. Окупаторских и усташких снага тада је било у већим мјестима, али их комунисти нијесу дирали, него су сурово насртали само на српска села и на четничке јединице. Уз то, и њихова пропаганда о ”Мајци Русији” чинила је своје и имала итекакав успјех код српског народа ових крајева.

Међутим, ми смо и даље били потпуно заузети борбом против усташа и обезбјеђењем ослобођене области од њиховог поновног упада у њу, па нас је комунистички налет и нови фронт збунио, изненадио и прилично омео. Они су нас збунили стога што ми још никако нијесмо могли да повјерујемо да ће стварно доћи до отвореног борбеног обрчуна између четника и наше браће која су подлегла комунистичкој пропаганди и отишла у њихове редове, иако су комунисти од самог почетка наступали под маском, дрско и безобзирно, па су нам неке јединице преко ноћи нестајале, а неке се с муком одупирале и одржавале. Тада су нас комунисти нападали на свим странама: у западној Босни, Далмацији и Лици, па смо стога били заузети борбом сваки на свом простору и нико ником није могао да укаже помоћ. Тако су у јесењим данима 1942 са свих страна стизале црне вијести и српска села на Тромеђи опет су се нашла у пожару и крви, а многе српске мајке и сестре у сузама и под црним шамијама.

Кроз крв, сузе и јауке. Давид Дамјановић, Чикаго 1988, стр. 78-79.

Имаш на "знацима" море материјала. Реконструиши револуцију од Ужичке републике до похода пролетерских бригада кроз Ист. Босну, Херцеговину, Црну Гору, па до Босанске Крајине. Јединице, погинули и њихово географско поријекло, те ефекат који је то имало на све српске крајеве.
Одговори

Ма как'и, није то истина...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним