29-08-2013, 09:03 AM
(29-08-2013, 07:12 AM)Николај Пише:(28-08-2013, 07:59 PM)Chicot Пише: Хвала!Јеси ли ишао преко неке агенције на крстарење или у "самосталном" аранжману? Супер су слике, само ја бих склонио датум и време, тако сам и код себе подесио на апарату.
Имали смо доста среће, а и време нам је ишло на руку. Било је облачно а без ветра, што нам је омогућило да се толико приближимо оном супу. Наиме, они користе струју ветра за лет и првих 20 метара лебде на ветру пре него што замашу крилима. Имали смо заиста неуобичајено добар "улов"
Крстарења организују локалци - кад стигнеш на Увац видећеш рекламе за то. Имаш 2 варијанте: да идеш бродом, што је комфорније и мало повољније и да идеш чамцем чији је капацитет доста мањи, мало је скупље али си слободнији - имаш бољи преглед и флексибилност за добре фотке. Осим тога, та тура траје дуже - вози се дубоко у меандре, док се бродом линија вожње завршава код пећине. А ако хоћеш на видиковац то је само у програму овог лика са чамцем. Тако смо ми ишли.
Што се тиче датума, нама је био неопходан. Имам преко 2000 фотки тако да нам је помагао касније у разврставању и "оријентацији". Нема шансе да бисмо се снашли без тога.
Капирам да овде мало смета, ако хоћете могу нарадне фотке мало да опсечем да се то не види.