Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Континуитет винчанске цивилизације

(28-08-2013, 10:51 PM)Громовник Пише:  Мене ни један историчар није учио да су Срби аутохтон народ Балкана, па тако није ни могао да ме упути на такву литературу.

С друге стране, шта ће мени историчар, када си ти имао ту срећу да су у твом поседу биле разне књиге, стога си сигурно упућен на литературу у вези ове проблематике, онда буди љубазан па упути и мене. Првенствено ме занима где се те књиге могу наћи, а затим извори које те књиге и радови користе.

Што се тиче извора који нису латински и старогрчки, а имали су заједнички додир са њима, рецимо Кинези описују Хуне истоветно као и Римљани. Да ли су и они, уз Грке и Римљане такође били склони пљувању других народа, па су удруженим деловањем Словенски народ описивали суштом супротношћу од онога што су били?

Дарко ,

Пре пар недеља сам ти дао линк за моје и осталих људи мог мишљења да смо аутохтони народ Балкана као и име писца који потврђује писаније Војводе Јевђевића да су се Срби макљали са Кинезима.
Рекох ти такође,да сврнеш у библиотеку ал изгледа ти си модеран човек и довољан ти је интернет.
Нисам видео списе пок.Проф.Олге Пјановић на нету одн.њену дисертацију која је обрадила наведену тему.

Ајд ,да си ми жив и здрав брз ко лав.
Трк до библиотеке а можеш да га зовеш и џогинг.
Одговори

Ја и даље не успевам да позитивно идентификујем тог писца-историчара Joachima. Он као да не постоји.

Видим да широм Српског интернета сви редом преписују и позивају се на "чувено" Јоакимово дело "Историја народа средње Азије", али тог дела у електронским библиотекама нема ни у траговима, па чак се ни назив дела нигде на интернету не појављује, што ми је у крајњу руку сумњиво. 99,9% историјских извора су индексирани на интернету па чак и ако нема самог текста, односно списа дела, чега често и углавном истина нема на самом интернету, назив дела и позивање на њега мора негде да постоји. Мене интересује где је то дело објављено и када, и ко је тачно историчар Јоаким? Интернет је по правилу добављања ових информација (дакле не садржаја дела, него баш тих "индексираних" информација o аутору и делу) 100 пута ефикаснији од локалне библиотеке.

Ако су се Срби макљали са Кинезима, а у исто време били и становници Балкана, како је то могуће? Једино ако нисмо били толико велики народ да смо се простирали на пола Евроазије. Што нема никаквог смисла, јер би нас Грчки и Римски хроничари засигурно морали поменути у том контексту.

Од Олге Луковић видим да на нету има "Срби народ најстарији".

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Какви 'словени' се овдје спомињу?

Када је настао тај термин?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(31-08-2013, 12:51 PM)Громовник Пише:  Ја и даље не успевам да позитивно идентификујем тог писца-историчара Joachima. Он као да не постоји.

Видим да широм Српског интернета сви редом преписују и позивају се на "чувено" Јоакимово дело "Историја народа средње Азије", али тог дела у електронским библиотекама нема ни у траговима, па чак се ни назив дела нигде на интернету не појављује, што ми је у крајњу руку сумњиво. 99,9% историјских извора су индексирани на интернету па чак и ако нема самог текста, односно списа дела, чега често и углавном истина нема на самом интернету, назив дела и позивање на њега мора негде да постоји. Мене интересује где је то дело објављено и када, и ко је тачно историчар Јоаким? Интернет је по правилу добављања ових информација (дакле не садржаја дела, него баш тих "индексираних" информација o аутору и делу) 100 пута ефикаснији од локалне библиотеке.

Ако су се Срби макљали са Кинезима, а у исто време били и становници Балкана, како је то могуће? Једино ако нисмо били толико велики народ да смо се простирали на пола Евроазије. Што нема никаквог смисла, јер би нас Грчки и Римски хроничари засигурно морали поменути у том контексту.

Од Олге Луковић видим да на нету има "Срби народ најстарији".

Даре, Даре,

зајебаваш... је ли?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Херцеговац, 'ел знаш ти ко је тај Јоаким и где су његова дела 'ел не знаш?

Пусти појам Словена, кад се у историји први пут помињу Српска имена?

Одговори

Мислиш на Јоакима Вулфа?

Одговори

Ако је аутор дела "Историја народа средње Азије", то је тај.

Одговори

Површно сам прелетио вашу писанију, па нисам упратио који је аутор у питању, већу важност придајем томе да је Словен вјештачка творевина.

Према томе,
како није важно када се појављује ријеч Словени?

Одговори

"Склавени" се помињу у 6. веку.

Одговори

Ето, а Срби су се од римских аутора спомињали на триста, четристо година раније.

Одговори

Јесу ли се помињали као становници Балкана?

Одговори

Зајебанту један.

Histoire Romaine Dion Cassius

Chronicorum Eusebius Pamphili

Први је извор из другог вијека и говори о Србима и граду Серборуму, а човјек је био управитељ Илирика.

Други је говорио о походима императора и из четвртог је вијека.

Одговори

(02-09-2013, 04:47 PM)херцеговац Пише:  Histoire Romaine Dion Cassius

извор из другог вијека и говори о Србима и граду Серборуму, а човјек је био управитељ Илирика.

У ком поглављу помиње Србе?

(02-09-2013, 04:47 PM)херцеговац Пише:  Chronicorum Eusebius Pamphili

говорио о походима императора и из четвртог је вијека.

И где помиње Србе?

Одговори

Није уродило плодом гуглање?

Бураз мој добри, томе служе библиотеке.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним