Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Континуитет винчанске цивилизације

Сарби, бураз.

У изворнику и француском преводу и каснијим преводима са овог има.

Нема у енглеском који је први пут објављен у Америци и свима који су потекли од њега.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Тиберија је послао Август да угуши устанак.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Ајде нађи ми то молим те у француском преводу:

http://remacle.org/bloodwolf/historiens/Dion/table.htm

Ево поглавља где се помињу Далмати:

http://remacle.org/bloodwolf/historiens/...ivre55.htm

А ево још неких у којим се помиње Тиберије:

http://remacle.org/bloodwolf/historiens/...ivre57.htm
http://remacle.org/bloodwolf/historiens/...ivre58.htm

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

То ти тражи, а ја ћу у том српском издању које ти имаш. Ја ти наводим проблематику са преводом. То да ли су они превели са Арби, а у изворнику стоји Сарби може бити из два разлога, један је да су глупи као шиптари што су поставили на сајт некаквог косова да у њему живе бијели медвједи па се њихов министар пред камерама клео да их је он као мали виђао, а и баба му причала још... други је малициозан.

Само ми реци ко је издавач на српском језику да га окренем и наручим књигу?Баја

Одговори

Оно што ти очекујеш је да стоји категорично Срби и то по могућности ћирилицом. То тражиш за помињање Срба, а то не постоји ни код Словени. Словени као Словени!? Нигдје није тако наведено.

Одговори

Па како је наведено? Ја сам претражио детаљно и нема, у томе је проблем. Нема ни "Арби". Ево ти га с француским преводом паралелно и изворни Грчки текст, кажеш да има, изволи па нађи у било ком од та два текста за које тврдиш да садрже појам "Сарба". Ако знаш где се налази помен Сарба у Српском преводу, не би требао да ти буде проблем пратећи пасусе да лоцираш у ком поглављу и пасусу се то налази у изворном тексту или француском преводу.

Наравно да не тражим да "стоји категорично Срби и то по могућности ћирилицом". Очекујем да почиње са "с" а да се наставља са ар или àр, па чак и аàр/àaр/аар, или ер. Нема ни једног. А нема ни без "с", односно "Арби", не постоји у тексту. У свим овим поглављима, једина реч која садржи слог "арб" је barbares.

Стога молим те пронађи ми то о чему тврдиш на две стране, односно удостоји ме коначно комплетне референце Кез

Одговори

А ја ти кажем да стоји Сарби.

А гуглај ти гугл преводиоца до миле воље. Како детаљно када не знаш француски?

Хрвати на свом свеучилаштву дају осврт на то, али се ти правиш паметан преко гугла.

Дај ми ко је издао српско издање? Издавача, молим.

Одговори

А шта ако ти кажем да он тврди и да је Ликиније био Србин?

Мени је интригантно да се хрвати, нико их није вукао за уши, јављају поводом ових извора и мантају гомиле глупости да би оспорили. Наравно главни им је Порфириогенит, који је до нас дошао само у њиховој редакцији.

Одговори

(03-09-2013, 02:25 PM)херцеговац Пише:  Сарби, бураз.

У изворнику и француском преводу и каснијим преводима са овог има.

(03-09-2013, 04:07 PM)херцеговац Пише:  А ја ти кажем да стоји Сарби.

Па брате херцеговац, по 126. пут те лепо питам, ГДЕ СТОЈИ? Кад тако самоуверено напишеш да у француском преводу има, покажи ми лепо где има? Још сам ти и превод нашао, да се не мучиш Креза

(03-09-2013, 04:07 PM)херцеговац Пише:  А гуглај ти гугл преводиоца до миле воље. Како детаљно када не знаш француски?

Као што ти рекох, по логици да мора да садржи слог "арб", са оном квакицом изнад а или без ње, или са дуплираним самогласницима.

Једино ако ме и даље зајебаваш, па мислиш да је "Сарби" преведено као Германи или нешто слично у Француском преводу Креза

(03-09-2013, 04:13 PM)херцеговац Пише:  А шта ако ти кажем да он тврди и да је Ликиније био Србин?

Па да, Ликиније је старо Српско име... Кез

Одговори

Даре,
јаране, ти рече да имаш књигу пред собом па се убих тражећи по каталозима издавачких кућа...

Зваћемо Косту да помогне око француског, ни ја га не знам.

Одговори

Ето и Карловачки родослов ти није по вољи?

Глагољут истини списатељи јако Ликинију Србину бити родом, Јелину мудрованијем, и сва србска идолу слузасе Дагону... Присвоји Константин к себи и Ликинија цара Србскога, даде њему сестру своју Констанцију за жену велики цар Константин.

Одговори

Проблем ове теме је, што толико тога треба сазнати, па тек онда допустити незналици да поставља питања. Значи, онај ко приповеда треба да:
- Прича (пише) једно 100 А4 страница, без упада
- Да остави једно 3 месеца да ученику сазри градиво
- Тек онда подпитања.

Из разлога, што је контратеза заснована на изузетно великој гомили лажи, фалификата, из најразличитијих побуда, а толико сазрелих, просто окамењених у схватању људи. Било какво нагло лупање тих "стена", не може их раздробити, већ само атакује на ту личност.

Зато је контрадоказивање (Истине), веома тешко. Треба ићи полако и не ударати одмах на "стену"! Једноставно, доказивање контраизворима неће бити јасно, а и тешко је само по себи. То се ради милионима других доказа који су немерљиво ЈАЧИ! Тек кад услед њих дођемо до "стена", тек онда се види шта су "стене" - прах и пепео. Онда лупање стена и не треба!

Ова тема је прави ђавољи мамац за мене, али свестан сам да је мале реалне вредности, носи доста и негативности - укратко ГУБИТАК ВРЕМЕНА!

Лично волим да губим време на другим глупостима.
Одговори

(03-09-2013, 04:20 PM)херцеговац Пише:  Даре,
јаране, ти рече да имаш књигу пред собом па се убих тражећи по каталозима издавачких кућа...

Немам ја али знам ко је има, и могу да одем да погледам, не верујем да би ми је дао :sleepy:

(03-09-2013, 04:20 PM)херцеговац Пише:  Зваћемо Косту да помогне око француског, ни ја га не знам.

Ето решења.

Само да знаш да "Сарба" нема. Има Саласија (http://en.wikipedia.org/wiki/Salassi), на пример, али нешто ми они не личе на Сарбе Креза

Одговори

Ајд и ја мало да сметам: Ко су Далмати, Дарданци, Илири, Теутари, шта каже покојни тита?
Или, ко су Сигини, Трачани, Аутаријати...?
Шта је то?
Колико пута се на Балкану комплетно мењао народ по тити и кити, 1000х - 5000х?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним