Играм се са овим "Углед" код имена чланова, па видим да је Дарко лоше бодовао мој текст на овој теми. Има право, када начнеш г. треба и да га поједеш!
Пробао сам да некога заинтересујем, да ми одговори на питање:
"Ако се народ на балкану у старим списима крсти са хиљаду имена, значи ли то да су овде живели и изумирали припадници хиљада народа?"
Јер овде стари писци набрајају (тешко се сећам, да покушам):
Сигине, Македонце, Дардане, Илире, Трачане, Пелазге, ... , ... Словене, Србе,...
Значи да, или не?
Одговор је да. Званична историја тврди да су овде живеле стотине народа, од којих су Словени задњи досељени, итд...
Шта каже антропологија о томе, са свим својим ископинама?
Није тако! Овде већ хиљадама година становништво није мењано!
Виде се трагови бројних досељеника, који данас практично чине већину, али динарски тип је НАЈБРОЈНИЈИ и његова кретања, јасно показују куда су динарци ишли са Балкана у прошлости!
Јасно је да су динарци ОСВАЈАЛИ територију са које су касније НАСТАЛИ Словенски Народи! Тако да је Истина да су динарци, темељ Словенства. Значи евентуалан долазак овде Словена је НЕБИТНА појава.
Шта каже генетика о томе?
Није тако! Све у длаку са антропологијом! Док генетичари нису изнели ДОКАЗ, да су сви на земљи потомци ЈЕДНОГ МУШКАРЦА И ЈЕДНЕ ЖЕНЕ! Од тада генетика постаје поље за уништавање.
Шта каже етнологија о томе?
Није тако! Динарци су овде у НЕ ПРЕКИНУТОМ НИЗУ хиљадама година. Сасвим је лако пратити врло поступне промене на керамици, трагове уплива досељених, моде, развитка, али НАЈВЕЋИ део је ИСТОВЕТАН ономе пре хиљада година. Етнологија, такође ПОТВРЂУЈЕ да су динарци донели своју културу у сада Словенске просторе на северу, међу данашње Словене.
Ово су УБИСТВЕНЕ ЧИЊЕНИЦЕ, које негирају било какву промену овде, не само Народа, већ и Култура, Религија (сем Хришћанства).
И ко је ту споран?
Спорни су историчари са списом "Управљање Империјом" Константина Порфирогенита! Споран је "Летопис попа Дукљанина". Има још ПРЕПИСА из тих списа.
Пре свега, веома је спорна аутентичност тзв. ДАИ. И то је БАШ спорна код описа Срба и хрвата (правилније хрвата и неких Срба...). Да скратим, доказано је бар ТРИ места која су СИГУРАН ФАЛСИФИКАТ! Закључак остављам вама.
ЛПД, по најновијим радовима, је ПРЕПИС ДАИ! Не знам дал је то уопште "пуштено у промет". Али да знате ЛПД је настао у истој кухињи где (и кад) и ДАИ!
А сад да кренемо са меким трбухом. Србе у апсолутно свим списима Византије називају: Илирима, Трачанима, Трибалима. Исто је и у АУ монархији до негде 18..! Остали народи Србе ОДУВЕК зову Илири, Раси, Расци, Венети...
И то у низу који није ПРЕКИНУТ од АНТИКЕ до НОВОГ ДОБА!
По БЕЗБРОЈНИМ документима, зашто ако је ДАИ у праву?
Досељавања разних: Булгара, шиптара, су објашњена ВЕОМА ЈАСНО, на БРОЈНИМ местима, зашто је онда "досељавање Срба" прећутано, Срба који су (нпр) Илири? Ту логика ДОКАЗУЈЕ шта је у питању.
Али кажу неки "лингвистичари" (историчари што их тумаче): Илирски, Трачки. Аутаријатски, су ишчезли језици, не зна се ништа о њима!
Није тачно, неки "друговажносни" лингвистичари те језике (са доказима), трпају у групу Словенских, без ДИСКУСИЈЕ!
У ЛПД (лат), каже се отп: "Досељено мноштво словена, који су говорили ИСТИМ језиком" (доп. нашим, Илирским). То је иначе верзија ЛПД, која је настала са другим циљем и очигледно случајно ЗАДРЖАЛА овај "необјашњив" податак...
А рецимо Херодот каже: "Илири и Трачани су ИСТИ Народ", да додамо у два племена. Синге уопште и не помиње, сем на почетку!
Да кажемо сад и ово.
Разни странци, давали су једном те истом Народу који је АУТОХТОН на Балкану, разне називе:
- По именима племена
- Предела
- Држава
На пример, веома је запостављено дело о 600 годишњој власти очигледно "Словенских" племена на Пелопонезу (окончано 900.), или о очигледно "Словенским" племенима око Солуна (Свети Димитрије Солунски), итд...
На жалост, таква дела су овде буквално ЗАБРАЊИВАНА сад већ вековима.
Зато и нећу да се претржем да претурам и извлачим имена аутора, исл. Имао бих још како да причам о свему овоме, па и о Српском имену, али НЕМА ПОТРЕБЕ. Мислим да је антропологија, генетика, етнологија, апсолутно ПОБИЛА СВЕ глупости о томе да смо ми Срби, један ДОЂОШКИ народ, једна тиква без корена. Те лажи Рима и енглеза и њихових спољних и унутрашњих робота су ЧИСТЕ ГЛУПОСТИ! Лажи наравно зарад антихриста и одбијања Руса од Медитерана.
Зато и Србима припада Славна историја Илира (владара Рима, ...), Трачана (Филип Македонски, ...), али и брука највећих прогонитеља Хришћана - на жалост. Брука коју је Свети Сава окренуо у покајање и Верност Богу Господу!
Знам да иде Дарко са хиљаде: Где то пише?
У књигама.