(27-09-2025, 04:10 PM)Горски штаб 52 Пише: Браво за свештеника!
Поносан је Милан Смиљанић!
Он мора да одржи парастос ко год да је био и колки год злочинац да је био, ако је крштен ако се није убио, ако је самоубиство, русија има посебну комисију да утврд дал није ментална болест код нас се то ради "у ходу", све остале крштене, па и папским крштењен јер се крштавају у Име Свете Тројице, мора да поје. Данас сам био код овог свештеника у УЕ, слава новог рама, гради се велики, богат храм, почиње иконопис, а служи се по тзв. "Новом" кога то занима, са гласним молитвама и отвореним дверима нон стоп чак и док се пресвлаче.
Ако ко не зна, Миланов син је издао, сада унетог у диптих светих свештономученика Ратимировића 1920-1944 другу Kрцуну са којим му је и ћале Милан другово. Чупали му нокти, бацали у Ђетињу на крштење, покривали залеђеном огртницом.... а у истој ноти му пева и његов син сада свештеник у другом бицирку у бечу подржавајући оданде садашње домаће комињаусташе овде, један свештеник се чак и оделио из тог храма па уз благослов руске заграничне ту служи, ал дође му на слично пошто је тај део заграничне се помирио са московском.
Тако да овај служи свима, за разлику од зечевића који сам каже да није волеи да служи осим за потребе партиј кад га је једном наговорио велиики хришћанин друг Моше.
Ових дана сам у матичним књигама Милана Смиљанића, пошто је прихватио чајетинску цркву, и златиборски срез и минисарско место, а није напустио Сирогојнску, толика је збрка да нигде већи хаос не постоји. Воде се да су два попа главна, пошто он ваљда не може да стигне, четри јеромонаха, у цркви не манстиру, неки који нису ни били ту бар таки сведочи Стефан из Ремете за његивог претходника, највећи број имена прелепљен папиром са Милановим именом преко књиге да је он вршио обреде преко имена тих других.... папазјанија, крсни крај.