Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 2.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Srećna Nova Godina
#57

(03-01-2015, 02:07 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  обитава једна маса људи који се сваког јутра буде са једном једином мишљу у глави, како неког за*хебати

Сви ми који смо дошли у емиграцију, прво упозорење је било "Чувај се Срба!" Креза
Мислиш најприје то је стереотип, те људи причају свашта. Онда прође неко вријеме накупи се искуства и схватиш да "ђе има дима има и ватре" и зашто то упозорење. На жалост.

Србин је Србину - вук (мада ја би прије река крме).

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори
#58

(03-01-2015, 01:34 AM)Јеремија Пише:  А јел, оће ли и мени дати субвенције ко Фијату ако отворим неку фирму и запослим триестак људи? Знаш да то не бива те да сваки јадо који се одлучио да отвори фирму, на своју руку, без да се уграде страначке лопине, унапред губи. Имам неколико познаника који су пукли велике новце управо на тај начин. Добију одобрење од надлежних, изваде све папире - дозволе, стартују и... Јадац! Неки је издржо годину, неки ни толико јер нису могли плаћати рекет. Враћали су се ки попишани у земљу где су тај новац мукотрпно зарадили и почињали од нуле. Толико о отварању нових радних места.

Наравно да неће, јер Фиат запошљава хиљаде људи, и производи аутомобиле. Кад твоја фирма буде производила аутомобиле и запошљавала толики број радника, онда хоће.

Што се тиче твојих познаника... ћути кад имају где да се врате. Замисли како је нама у Србији који овде морамо да се боримо за кору хлеба у таквом систему.

(03-01-2015, 01:34 AM)Јеремија Пише:  Што се тиче дознака фамилији, не разумем зашто мислиш да то није помагање државе? Тај новац остаје у Србији, обрће се и пружа неко радно место. Например, локалним трговинама, разним занатлијама и слично. Није бог зна шта, али ипак је помоћ.

Како може да буде помагање држави то што ја шаљем свом сину паре из Немачке, да их он троши како жели, ајде молим те објасни ми? Да ли је Бог зна шта или није, то зависи од суме које се шаље, и опет представља помоћ томе коме сам је и послао, једино њега чини имућнијим и богатијим, а не државу.

(03-01-2015, 01:34 AM)Јеремија Пише:  Подсећања ради, на стотине хиљада људи је имало девизну штедњу у оној држави. Некод Језде и Дафине него у Југословенским банкама (Беобанка, Југобанка итд.) где је држава гарантовала безбедност улога. И шта је било са том штедњом? Покрали су је! Потрошили туђи новац а штедише су добиле шупаљ нос до очију. Касније, после "револуције" санћим су обећали да ће надокнадити сваком штедиши главницу... јесу ал у пањевима. Мога сам да купим грађевински материјал или белу технику али новце ни под тачком разно нисам могао добити. Ето, то је истина коју ти нећеш да схватиш.

Шта је истина, да демократе хоће у роби да врате новац који су Слобини сатрапи опљачкали? Зашто би они то уопште враћали, то треба Мири Марковић да се жалите (а и моји, који су такође имали штедњу тамо а нису добили ни ту робу коју помињеш).

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#59

Malo me cude ljudi koji su posteno rmbacili preko pa im onda zinulo dupe na nerealne kamate raznih Jezda i Dafina.To je bio pokusaj da za kratko vrijeme uvecaju broj nula a ne neka pomoc drzavi i narodu.
Normalno je da svako slanje para pomaze drzavu i narod ,jer se te pare negdje i trose,nekog zaposljavaju,nesto pokrecu,gradjevinca,ugostitelja,autolimara itd.

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори
#60

Даре, стара девизна СФРЈ.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#61

(03-01-2015, 10:43 AM)Громовник Пише:  Наравно да неће, јер Фиат запошљава хиљаде људи, и производи аутомобиле. Кад твоја фирма буде производила аутомобиле и запошљавала толики број радника, онда хоће.

А што жабари или камилари и остали кореанци имају предност над Србима? Хиљаде кажеш... Дај Боже, ал како ствари иду биће то као и ономад са "Флоридом", када се тврдило да се ради о послу века а испоставило се да је то био чист губитак.

(03-01-2015, 10:43 AM)Громовник Пише:  Како може да буде помагање држави то што ја шаљем свом сину паре из Немачке, да их он троши како жели, ајде молим те објасни ми? Да ли је Бог зна шта или није, то зависи од суме које се шаље, и опет представља помоћ томе коме сам је и послао, једино њега чини имућнијим и богатијим, а не државу.

Види, многи немају синове или кћери у Србији (деца и унучад су по иностранствима заједно са татом и дедом, мајком и бабом) а ипак шаљу новце. Не шаље се да би неко био богатији већ да преживи.


(03-01-2015, 10:43 AM)Громовник Пише:  Шта је истина, да демократе хоће у роби да врате новац који су Слобини сатрапи опљачкали? Зашто би они то уопште враћали, то треба Мири Марковић да се жалите (а и моји, који су такође имали штедњу тамо а нису добили ни ту робу коју помињеш).

Који бре Слоба? Тај новац о коме причам покраден је још за време Броза. А зашто би требали да враћају то питај оне који су се залагали на континуитету... Хтели су Југославију по било коју цену, а то подразумева и разне конвенције, уговоре, гаранције...
У Слобино време штедња је била мисаона именица. Мислим, држава (Савезна) је већ била у економском амбису тако да није имало шта да се штеди. Они који су улагали код такозваних банкара, Језде и Дафине, свесно су улазили у ризик. Људи продавали њиве, воћњаке и викендице, куповали девизе, па трк код Језде... Коцка је зајебана, посебно кад се коцкају дунстери.
Одговори
#62

(03-01-2015, 04:41 PM)Јеремија Пише:  А што жабари или камилари и остали кореанци имају предност над Србима? Хиљаде кажеш... Дај Боже, ал како ствари иду биће то као и ономад са "Флоридом", када се тврдило да се ради о послу века а испоставило се да је то био чист губитак.

Зато што Срби немају ауто-индустрију.

Битно је да народ ради и прима плате јер се налази на ивици опстанка, а да ли ће бити губитка или не, то је више битно за жабаре.

(03-01-2015, 04:41 PM)Јеремија Пише:  Види, многи немају синове или кћери у Србији (деца и унучад су по иностранствима заједно са татом и дедом, мајком и бабом) а ипак шаљу новце. Не шаље се да би неко био богатији већ да преживи.

Па коме онда шаљу, мени? Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#63

Па коме онда шаљу, мени? Кез
Mlad si,zdrav,sigurno i dobro obrazovan.Sta ce ti necija milostinja?

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори
#64

Не ради се о томе, прочитај мало боље.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#65

(03-01-2015, 08:51 PM)Громовник Пише:  Не ради се о томе, прочитај мало боље.

Da citam bukvalno ili sa razumjevanjem?Smile

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори
#66

[Слика: pravoslavna-nova-godina.jpg]
Одговори
#67

Sve najlepse i najbolje u novoj godini dragi prijatelji...

Pozdrav iz Srpske Atine

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#68

.
Испричај данас Србине ђеци,
коју су Нову славили Преци!

И за аманет што од њих оста,
да се не слави у време Поста!

Од кад постоји Србског бића,
Нова се слави

П О С Л Е

Божића!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#69

(31-12-2019, 11:20 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Испричај данас Србине ђеци,
коју су Нову славили Преци!

И за аманет што од њих оста,
да се не слави у време Поста!

Од кад постоји Србског бића,
Нова се слави

П О С Л Е

Божића!


Шта вели цар Путин када он слави када будемо у персоналној унији да знамо...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#70

Јел' Дража због Бохуњицког потезао пиштољ за ову нову годину у кафани или за ону другу?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним