(03-01-2015, 10:43 AM)Громовник Пише: Наравно да неће, јер Фиат запошљава хиљаде људи, и производи аутомобиле. Кад твоја фирма буде производила аутомобиле и запошљавала толики број радника, онда хоће.
А што жабари или камилари и остали кореанци имају предност над Србима? Хиљаде кажеш... Дај Боже, ал како ствари иду биће то као и ономад са "Флоридом", када се тврдило да се ради о послу века а испоставило се да је то био чист губитак.
(03-01-2015, 10:43 AM)Громовник Пише: Како може да буде помагање држави то што ја шаљем свом сину паре из Немачке, да их он троши како жели, ајде молим те објасни ми? Да ли је Бог зна шта или није, то зависи од суме које се шаље, и опет представља помоћ томе коме сам је и послао, једино њега чини имућнијим и богатијим, а не државу.
Види, многи немају синове или кћери у Србији (деца и унучад су по иностранствима заједно са татом и дедом, мајком и бабом) а ипак шаљу новце. Не шаље се да би неко био богатији већ да преживи.
(03-01-2015, 10:43 AM)Громовник Пише: Шта је истина, да демократе хоће у роби да врате новац који су Слобини сатрапи опљачкали? Зашто би они то уопште враћали, то треба Мири Марковић да се жалите (а и моји, који су такође имали штедњу тамо а нису добили ни ту робу коју помињеш).
Који бре Слоба? Тај новац о коме причам покраден је још за време Броза. А зашто би требали да враћају то питај оне који су се залагали на континуитету... Хтели су Југославију по било коју цену, а то подразумева и разне конвенције, уговоре, гаранције...
У Слобино време штедња је била мисаона именица. Мислим, држава (Савезна) је већ била у економском амбису тако да није имало шта да се штеди. Они који су улагали код такозваних банкара, Језде и Дафине, свесно су улазили у ризик. Људи продавали њиве, воћњаке и викендице, куповали девизе, па трк код Језде... Коцка је зајебана, посебно кад се коцкају дунстери.