Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
(15-10-2017, 01:09 PM)Ултрадесничар Пише: (15-10-2017, 06:44 AM)Mario Пише: (14-10-2017, 06:33 PM)Милослав Самарџић Пише: (14-10-2017, 06:25 PM)Mario Пише: Људи ја мислим да прошлост морамо оставити на страни и да се окренемо ка будућности,а то је Уједињење! Без уједињења нема нама спаса! Љотићевци,Недићевци,Равногорци,Четници морају да се уједине ако желимо своју државу како ваља.Доста су нас делили међу собом браћо!Ни русофилство,американилство,европилство итд. само српство!
Да ли то подразумева да сви причамо да је тачно ово за милион спашених Срба?
И да се правимо да не знамо ко је ишао тамо да се бори против усташа и да спашава Србе?
Не спорим ја ништа,али једноставно у данашњем времену не смемо да се делимо више.Ако почнено опет да се делимо нестаћемо само тако...
Марио, ти си у праву али не потпуно. Шта ћемо са партизанима ? Не можемо да тотално споримо и игноришемо њихову жртве у борби против окупатора, усташа, потуричких милиција и претеча ОВК. С друге стране , не можемо да кажемо да су ослободили Србију јер то није историјски тачно.
Оно што ти зовеш "борба против окупатора" исправно се каже "комунистичка револуција".
Дакле, жртве нису пале зарад ослобађања земље већ за ново поробљавање (црни тоталитаризам замењен црвеним). Или, ако хоћеш, било је будала који су мислиле да се боре против окупатора док су заправо испали само корисни идиоти за друга Тита и послужили његовом рушењу старог поретка који су генерације Срба у крви и зноју градиле.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 15-10-2017, 11:12 PM од
Felix.)
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(15-10-2017, 10:48 PM)Felix Пише: (15-10-2017, 01:09 PM)Ултрадесничар Пише: (15-10-2017, 06:44 AM)Mario Пише: (14-10-2017, 06:33 PM)Милослав Самарџић Пише: (14-10-2017, 06:25 PM)Mario Пише: Људи ја мислим да прошлост морамо оставити на страни и да се окренемо ка будућности,а то је Уједињење! Без уједињења нема нама спаса! Љотићевци,Недићевци,Равногорци,Четници морају да се уједине ако желимо своју државу како ваља.Доста су нас делили међу собом браћо!Ни русофилство,американилство,европилство итд. само српство!
И да се правимо да не знамо ко је ишао тамо да се бори против усташа и да спашава Србе?
Не спорим ја ништа,али једноставно у данашњем времену не смемо да се делимо више.Ако почнено опет да се делимо нестаћемо само тако...
Марио, ти си у праву али не потпуно. Шта ћемо са партизанима ? Не можемо да тотално споримо и игноришемо њихову жртве у борби против окупатора, усташа, потуричких милиција и претеча ОВК. С друге стране , не можемо да кажемо да су ослободили Србију јер то није историјски тачно.
Оно што ти зовеш "борба против окупатора" исправно се каже "комунистичка револуција".
Дакле, жртве нису пале зарад ослобађања земље већ за ново поробљавање (црни тоталитаризам замењен црвеним). Или, ако хоћеш, било је будала који су мислиле да се боре против окупатора док су заправо испали само корисни идиоти за друга Тита и послужили његовом рушењу старог поретка којег су генерације Срба у крви и зноју градиле.
Феликс, партизана није било колико и Љотићеваца а Србија није у добром комшилуку него је окружена непријатељима споља и изнутра.
Зато потомке партизана не можеш називати будалама. Мало нас је, човече.
Поруке: 563
Теме: 1
Углед:
98
Ја "њих" не рачунам као "нас", јер они нису "ми" зато што су се одрекли свега што смо ми били или јесмо. То је кључна разлика. Они нису Срби, монархисти, традиционалисти, демократе итд. Све оно што су Срби пре црвене револуције били. Они су пре свега комунисти а ништа од овога осталог. Зато мислим да је узалуд та цела прича о помирењу. Уосталом, може се помирити само онај ко то хоће, а они неће - мада су неки "наши" хтели. А не би требало да хоће и наши
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(15-10-2017, 11:35 PM)Felix Пише: Ја "њих" не рачунам као "нас", јер они нису "ми" зато што су се одрекли свега што смо ми били или јесмо. То је кључна разлика. Они нису Срби, монархисти, традиционалисти, демократе итд. Све оно што су Срби пре црвене револуције били. Они су пре свега комунисти а ништа од овога осталог. Зато мислим да је узалуд та цела прича о помирењу. Уосталом, може се помирити само онај ко то хоће, а они неће - мада су неки "наши" хтели. А не би требало да хоће и наши 
Партизани су стари људи који имају чак и праунуке. Ако неки преживели партизан сматра себе комунистом или још горе да је активниста СУБНОР-а он заиста није наш и не треба нам. Али њихове породице 90% не сматрају себе комунистима а ни не знају шта је СУБНОР а мало нас је Срба.
Твоја прича би имала смисла када би нас било 100 милиона и да имамо атомску бомбу.
Поруке: 12
Теме: 0
Придружен: Sep 2017
Углед:
2
Зашто би се удруживали са Љотићевцима,то су кукавице које су убијале свој народ.
Знам да ће већина сад рећи како верујем комунистичким лажима и остало...
Али доказано је да су Љотићевци радили прљаве послове за Немце.
(16-10-2017, 12:17 PM)Апис Пише: Зашто би се удруживали са Љотићевцима,то су кукавице које су убијале свој народ.
Знам да ће већина сад рећи како верујем комунистичким лажима и остало...
Али доказано је да су Љотићевци радили прљаве послове за Немце.
Можда је најбоље да се свађамо ?

Зато је стављено 4 оцила на грб Србије. Само слога Србина спашава.
Поруке: 4,461
Теме: 55
Углед:
672
(15-10-2017, 06:44 AM)Mario Пише: (14-10-2017, 06:33 PM)Милослав Самарџић Пише: (14-10-2017, 06:25 PM)Mario Пише: Људи ја мислим да прошлост морамо оставити на страни и да се окренемо ка будућности,а то је Уједињење! Без уједињења нема нама спаса! Љотићевци,Недићевци,Равногорци,Четници морају да се уједине ако желимо своју државу како ваља.Доста су нас делили међу собом браћо!Ни русофилство,американилство,европилство итд. само српство!
ОК, али то је онда бављење политиком, а не историјом.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Историчар Бојан Димитријевић о односима ђенерала Михаиловића и Милана Недића
https://www.youtube.com/watch?v=IOelPRkFimM
У јесен 1941.г. кренуо је Тито са "олобођене територије" на Равну Гору да преговара са Дражом. Са собом је повео Сретена Жујовића и Митра Бакића. У с. Добрињу срели су кап. Вучка Игњатовића.
"Игњатовић је би изрешетан реденицима и наоружан до зуба. Пешке се враћао са Равне Горе. Жујовић га је познавао...па је предложио Титу да заустави аутомобил и поразговарају с њим. Игњатовић се љубазно понашао. На крају, када је било речи о Недићу, отворено је рекао: " Паметан је то човек. Зна шта ради"...
( Јован Радовановић "67 дана Ужичке републике" , Просвета, Београд, 1961. стр. 131).
Титу је било много криво и касније говорио својим сапутницима: " Јесте ли видјели, каже нам у брк: Недић зна шта ради. "
В.Дедијер у свом Дневнику, под 36.8.1943. каже:
" Другови из ГШ за Хрватску уредили су састанке између британске војне мисије и четничких команданта. Тако је на једном састанку четнички командант Ђаковић...изјавио енглеским официрима да се он
и његове јединице не боре са окупатором, јер су добили такво наређење од своје ВК на чијем челу Дража Михаиловић. Затим да Недић добро ради, јер спасава Србе од комунизма...( други део; стр. 405).
Да ли у овој пропаганди има и нешто истине ?
Ево још пропаганде:
На данашњи дан 1941. Недићево „Ново Време“ пише „Изјављујем да сам приликом образовања моје владе покушао да све српске националне снаге ујединим ради спаса народа и отаџбине, па сам у том циљу преговарао са Костом Пећанцем и Дражом Михаиловићем...Што се тиче Драже Михаиловића и он је изјавио да жели да сарађује на уништењу елемената нереда, па је у ту сврху примио и новац од српске владе. Међутим он је у исто време преговарао и са комунистима“
извор : АВИИ / Недићева архива
Поруке: 1,207
Теме: 8
Придружен: Feb 2019
Углед:
258
Сад читам да је пуковник Милан Недић шеф војножелезничарске инспекције послат 4. октобра 1915. у Солун да припреми искрцавање Француза да ли је то он или неко други?
Поруке: 1,145
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
725
Već 31.maja 1915, kada je odlikovan Belim Orlom, bio je djeneralstabni p.pukovnik.