Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милутин на ломачи

(18-04-2024, 03:50 PM)пек. Пише:  
(18-04-2024, 08:21 AM)Vlad Alekš Пише:  
(17-04-2024, 06:48 PM)Бенито Пише:  Ево, можете као Влад Алекш да не верујете да вам је удба напунила мозак оним што ћете да "мислите". Можете да помислите да сте ви и управо само ви, из своје главе, без утицаја основне, средње школе, факултета, као и позоришта, филма, књижевности, и без медија, успели да схватите само ви, да су Енглези највећи непријатељи српског народа.

Лагано прелазиш границу пристојности, али авај, покушаћу да ти одговорим.
Влад Алекш, као и већина припадника влашке етничке заједнице, није ишао у основну школу,  а камоли у средњу школу и на факултет. Наиме, кад год би Влад Алекш кренуо у школу, снег би завејао путеве, па је сваки полазак претворен у фијаско. А кад би се снег истопио, настава је држана на језику који Влад Алекш није разумео, јер му није матерњи. Такође, Влад Алекш није ишао у позориште, није гледао филмове и није читао књиге. Влад Алекш је читавог живота чувао овце и правио слани сир. Што се тиче странаца, кроз село Влада Алекша прошли су само припадници Црвене армије 1944. године када су из Бора ишли ка Берлину, via Београд. Глава коју Влад Алекш носи на раменима је и даље tabula rasa. Да скратим - Влад Алекш ништа не мисли, он само посматра.

Срдачан поздрав.

Влад Алекш,
Херезијарх хомољски и целе васељене

Ниси објаснио шта си мислио са оним питањем на квизу да ли то што се ви сахрањујете код куће?

Од свих елемената у расправи, ти ми постављаш баш ово питање?
Неки Власи се сахрањују у својим двориштима. У мом селу постоји гробље, па се ми сахрањујемо тамо где треба - на гробљу.
Ако имаш још неких питања, ти слободно изволи па питај.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(19-04-2024, 07:44 AM)Vlad Alekš Пише:  
(17-04-2024, 04:19 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(17-04-2024, 03:22 PM)пек. Пише:  Какав Ћосић зар то није Достојевски писао?

Да знаш да сам исто помислио, мада сам проичитао ''на прескок''. Била је она фаза код Достојевског кад је одлепио скроз, као и Толстој, пред крај живота, а Влад воли мало ''шега реј''. Баја Јок

Овај коментар ми је промакао...

Самарџићу, шта велиш: Толстој и Достојевски одлепили, опасни лудаци били, да не кажемо баш оштро - били велике будалетине, а Влад Алекш им је коловођа.
Испаде на крају да си само ти нормалан од свих великих светских писаца?

Ма само ти је Нестор нормалан, јер се једини бори против некаквих Хазара....  Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(19-04-2024, 07:44 AM)Vlad Alekš Пише:  Овај коментар ми је промакао...

Самарџићу, шта велиш: Толстој и Достојевски одлепили, опасни лудаци били, да не кажемо баш оштро - били велике будалетине, а Влад Алекш им је коловођа.

Није мислио гдин Милослав да су Толстој и Достојевски били лудаци и будале. Али сви велики писци имају своје фазе.

То постоји и код западних писаца. 

"Иако се Ниче можда осећао усамљено, његова ситуација није била сасвим јединствена. Ван Гог, Роберт Шуман, Амадеус Моцарт, Вирџинија Вулф, Ернест Хемингвеј, Едгар Алан По, Џорџија О'Киф и Џексон Полок — историја није изнедрила мањак веома креативних појединаца који су, поред својих уметничких и интелектуалних достигнућа, живели са тешким и понекад исцрпљујућим психолошким проблемима."

https://bigthink.com/high-culture/friedr...-insanity/
Одговори

(19-04-2024, 08:08 AM)Шумадинац Пише:  

Да знаш да сам исто помислио, мада сам проичитао ''на прескок''. Била је она фаза код Достојевског кад је одлепио скроз, као и Толстој, пред крај живота, а Влад воли мало ''шега реј''. Баја Јок

Ма само ти је Нестор нормалан, јер се једини бори против некаквих Хазара....  Јок

Као и увек, већ годинама то траје, кад год ти треба терапија ти се сам јавиш.

Дакле - ти си један обичан магарац.

Одговори

Један Рус, исписник, из Москве, слао ми је својевремено редовно руске књиге. Пре десетак година. Па међу њима и биографије Толстоја и Достојевског. Дакле стварно су полудели пред крај живота. Толстојева породица је после то и на суду доказала, да би вратила имовину. Сву имовину дао је просјацима, оставио децу на улици.
Фазу лудог Толстоја код нас је прихватио Љотић. Само што је он мислио да је то паметно. И ови његови данас.
Одговори

(19-04-2024, 08:42 AM)Mitic Пише:  
(19-04-2024, 07:44 AM)Vlad Alekš Пише:  Овај коментар ми је промакао...

Није мислио гдин Милослав да су Толстој и Достојевски били лудаци и будале. Али сви велики писци имају своје фазе.

То постоји и код западних писаца. 

"Иако се Ниче можда осећао усамљено, његова ситуација није била сасвим јединствена. Ван Гог, Роберт Шуман, Амадеус Моцарт, Вирџинија Вулф, Ернест Хемингвеј, Едгар Алан По, Џорџија О'Киф и Џексон Полок — историја није изнедрила мањак веома креативних појединаца који су, поред својих уметничких и интелектуалних достигнућа, живели са тешким и понекад исцрпљујућим психолошким проблемима."

https://bigthink.com/high-culture/friedr...-insanity/

Не будале, полудели су.
Од ових што си навео знам да је Вирџинија Вулф имала дијагнозу.
Сазнавши све то, схватио сам да и не морам да будем тако велики писац. Баја
Одговори

(19-04-2024, 11:18 AM)Милослав Самарџић Пише:  

Један Рус, исписник, из Москве, слао ми је својевремено редовно руске књиге. Пре десетак година. Па међу њима и биографије Толстоја и Достојевског. Дакле стварно су полудели пред крај живота. Толстојева породица је после то и на суду доказала, да би вратила имовину. Сву имовину дао је просјацима, оставио децу на улици.
Фазу лудог Толстоја код нас је прихватио Љотић. Само што је он мислио да је то паметно. И ови његови данас.

У праву је био Растко Ломпар.
Тек сада схватам... Smile

Одговори

(19-04-2024, 07:47 AM)Vlad Alekš Пише:  Од свих елемената у расправи, ти ми постављаш баш ово питање?
Неки Власи се сахрањују у својим двориштима. У мом селу постоји гробље, па се ми сахрањујемо тамо где треба - на гробљу.
Ако имаш још неких питања, ти слободно изволи па питај.

Сахрањивање у делу имања - кућног плаца, заступљено је у Западној Србији - Подрињу из чисто практичног разлога. 
Наиме, како наследници не би продали кућу и кућевни плац. 
Када се пође од Лознице према манастиру Троноши може се видети по неколико надгробних споменика у двориштима кућа (тако је и по околини Радаља, Љубовије и Подгорине). Дакле, није реч ни о каквом назадном обичају него се ради о чисто практичним разлозима.
Одговори

(19-04-2024, 12:28 PM)Vlad Alekš Пише:  
(19-04-2024, 11:18 AM)Милослав Самарџић Пише:  

У праву је био Растко Ломпар.
Тек сада схватам... Smile

Видиш да ти користи дружење и са не тако великим писцима... Јок Ваистину! Хармоника
Одговори

П.С.
Него да ли ти делује да је млађи Ломпар мало прихватио љотићевску причу?
Нисам читао књигу, али јесам опширан приказ Игора Ивановића. Троделни. Не свиђа ми се то што се не бави улогом Љотића и рату. Него као био теоретичар, мало луди Толстој (додуше не каже се у књизи луд), мало неки језуити које је прихватио (мада мислим не каже језуити, један теолог није рекао да су то језуити), онда неки француски лудак (добро, не каже лудак).
На ову причу уследили су коментари, на сајту Нови Стандард, како су љотићевци спасавали и у ствари они су убили најмање Срба, можда десетак.
Али само у једном дану у Крагујевцу 1943. обесили су десет Срба, Дражиних, у Крушевцу су стрељали 400, пишу недићевци, поново Дражиних, а само у једној прилици у Београду предали су Гестапоу око 7.500 Дражиних присталица, које су ови већином побили.
Дакле не свиђа ми се што се пише књига о Љотићу а заобилази се његово главно (не)дело. Даје муницију за љотићевску пропаганду. И наравно нема реалне слике.
Одговори

Не знам ништа о Ломпару Јуниору, али знам доста о Нестору.
Ево, баш те је похвалио.
Можеш видети и чути од 17:40, на линку: https://www.youtube.com/watch?v=6GxplCsinzE

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним