Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Да, само што то уопште није тема.
Тема је "Милутин на ломачи", а мислило се, када се постављала тема на "Књигу о Милутину" и да ли је то, у суштини, просрпска или антисрпска књига.
А онда је Милослав Самарџић поставио текст извесног Милутина о стању у свести данашњег Србина, који је, по његовом мишљењу, условљен удбашким "прањем мозга" Србима, који је изведен преко просветних, културних и медијских установа и врши се и данас. Тако да сте прешли на тему бацања на ломачу тог текста, условљено именом аутора, а не оригиналне књиге коју је написао Данко Поповић.
Према томе, вратите се теми....
Ево, можете као Влад Алекш да не верујете да вам је удба напунила мозак оним што ћете да "мислите". Можете да помислите да сте ви и управо само ви, из своје главе, без утицаја основне, средње школе, факултета, као и позоришта, филма, књижевности, и без медија, успели да схватите само ви, да су Енглези највећи непријатељи српског народа.
Видим да мора још текстова о овоме да се пише. Јер, оваква тврдоглавост је стварно задивљујућа. Подсећа на ону из 1990, кад је било очигледно ћоравом шта ће се десити ако се заклонимо самоуправљањем, ЈНА-отом и комунизмом. Али "неће нама нико да наређује"....
Уосталом, због тог односа који наша генерација има према жртвама које су наши преци имали бранећи се од Швабурине, није ни чудо што је почела изградња зграда у Спомен комплексу у Шумарицама. Није далеко дан када ће то бити и у Јајинцима. Музеј Бањица је већ одавно руина.
Само напред.... Марка врти где ни Луфтвафе не може ништа.
(Последња измена: 17-04-2024, 06:50 PM од
Бенито.)
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Није почела изградња зграда у Спомен парку Шумарице.
Скоро сваког дана сам ту.
Одакле ти то?
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(17-04-2024, 03:22 PM)пек. Пише: Какав Ћосић зар то није Достојевски писао?
Направио сам лапсус.
Тај текст није написао Добрица Ћосић 1977, него Достојевски 1877.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Углед:
515
Почео сам да радим истраживање јавног мњења.
Сваки почетак је тежак, али шта да се ради.
Три испитаника, кохорта је следећа: мушки пол, 40-50 година старости, средња стручна спрема, источна Србија.
Питање је гласило: наведите две нације које су нанеле највише зла Србима у историји, при чему је битан редослед.
Одговори су следећи:
1. испитаник: Хрвати, Немци
2. испитаник: Хрвати, Турци
3. испитаник: Турци, Хрвати
Будући да нико није споменуо Енглезе, поставио сам им питање у вези са њиховом улогом у нашој историји. Сви су дали сличне одговоре - Енглези су нам, попут свих великих светских сила (Америке, Француске, Русије) нанели пристојну штету. На питање да наведу неки пример одговарали су - да су Енглези подржавали Турке у вези са окупацијом Балкана, да су издали Дражу, да су на челу са Тонијем Блером енергично учествовали у бомбардовању 1999. године, као и да су хтели да провуку резолуцију о Србима као геноцидном народу...
Наставиће се.
Углед:
515
(17-04-2024, 06:48 PM)Бенито Пише: Ево, можете као Влад Алекш да не верујете да вам је удба напунила мозак оним што ћете да "мислите". Можете да помислите да сте ви и управо само ви, из своје главе, без утицаја основне, средње школе, факултета, као и позоришта, филма, књижевности, и без медија, успели да схватите само ви, да су Енглези највећи непријатељи српског народа.
Лагано прелазиш границу пристојности, али авај, покушаћу да ти одговорим.
Влад Алекш, као и већина припадника влашке етничке заједнице, није ишао у основну школу, а камоли у средњу школу и на факултет. Наиме, кад год би Влад Алекш кренуо у школу, снег би завејао путеве, па је сваки полазак претворен у фијаско. А кад би се снег истопио, настава је држана на језику који Влад Алекш није разумео, јер му није матерњи. Такође, Влад Алекш није ишао у позориште, није гледао филмове и није читао књиге. Влад Алекш је читавог живота чувао овце и правио слани сир. Што се тиче странаца, кроз село Влада Алекша прошли су само припадници Црвене армије 1944. године када су из Бора ишли ка Берлину, via Београд. Глава коју Влад Алекш носи на раменима је и даље tabula rasa. Да скратим - Влад Алекш ништа не мисли, он само посматра.
Срдачан поздрав.
Влад Алекш,
Херезијарх хомољски и целе васељене
Углед:
515
(17-04-2024, 04:19 PM)Милослав Самарџић Пише: (17-04-2024, 03:22 PM)пек. Пише: Какав Ћосић зар то није Достојевски писао?
Да знаш да сам исто помислио, мада сам проичитао ''на прескок''. Била је она фаза код Достојевског кад је одлепио скроз, као и Толстој, пред крај живота, а Влад воли мало ''шега реј''.

Овај коментар ми је промакао...
Самарџићу, шта велиш: Толстој и Достојевски одлепили, опасни лудаци били, да не кажемо баш оштро - били велике будалетине, а Влад Алекш им је коловођа.
Испаде на крају да си само ти нормалан од свих великих светских писаца?