Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Да ли је на Погледима објављен есеј Слободана Јовановића "Случај генерала Михаиловића"?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 2,279
Теме: 22
Придружен: Jul 2013
Углед:
233
Марк Вилер је изнео једну врло занимљиву тврдњу:
Да су средином августа 1941 представници СОЕ и НКВД постигли споразум о заједничкој политици у стратешкој саботажи, субверзији и пропаганди, што би се примењивало свуда осим на територијама под контролом једне од ове две силе. Постигнут је, наводно и договор о подели сфера одговорности: западна Европа и Грчка Британији, Бугарска, Румунија и Финска - Русији, док је судбина Чехословачке, Пољске и Југославије имала да се реши накнадно.
Овај споразум је у септембру верификовао и Форин Офис.
Кит Џефри то такође помиње у "МИ6- Историја тајне обавештајне службе".
Поруке: 4,407
Теме: 55
Углед:
652
Добар текст.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
515
(21-04-2015, 09:00 PM)Chicot Пише: Марк Вилер је изнео једну врло занимљиву тврдњу:
Да су средином августа 1941 представници СОЕ и НКВД постигли споразум о заједничкој политици у стратешкој саботажи, субверзији и пропаганди, што би се примењивало свуда осим на територијама под контролом једне од ове две силе. Постигнут је, наводно и договор о подели сфера одговорности: западна Европа и Грчка Британији, Бугарска, Румунија и Финска - Русији, док је судбина Чехословачке, Пољске и Југославије имала да се реши накнадно.
Овај споразум је у септембру верификовао и Форин Офис.
Кит Џефри то такође помиње у "МИ6- Историја тајне обавештајне службе".
Финска? Ту није испоштован договор, зар не?
Углед:
233
Мисли се на делове Финске територије које су Совјети отели током Совјетско - Финског рата.
Наравно, ни једнима ни другима није падало на памет да се у то време држе договора, то је била политичка играрија.
Совјети су били на ивици уништења, и вероватно нису озбиљно размишљали о ширењу утицаја на Балкану, нити је Британцима падало напамет да им препусте контролу у Румунији, Мађарској, а посебно не у Југославији и Бугарској.
Након што су одбили немачки напад на Москву, били би пресрећни и презадовољни да су им Британци наговестили да ће да "зажмуре" на њихово отимање балтичких земаља и ампутацију дела Румуније.
Углед:
515
(21-04-2015, 05:50 PM)Милослав Самарџић Пише: Није.
Greška, pardon. Esej se zove "Pitanje genrala Mihailovića". Pretpostavljam da je odgovor isti.
Поруке: 17,029
Теме: 632
Углед:
1,886
Да, имам књигу са тим есејом, али нисмо га објављивали. Некад смо га објавили у фељтону у ''Погледима''.
Поруке: 232
Теме: 3
Придружен: Dec 2013
Углед:
18
(22-04-2015, 05:55 PM)Милослав Самарџић Пише: Да, имам књигу са тим есејом, али нисмо га објављивали. Некад смо га објавили у фељтону у ''Погледима''.
Како би било да се то негде појави на форуму ?
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Углед:
233
A зашто да се прекуцава?
Зар не може да се скенира, па да се у програмима исфилтрира и изолује текст? Колико је то обимно?
(Последња измена: 23-04-2015, 08:55 PM од
Chicot.)
Поруке: 17,029
Теме: 632
Углед:
1,886
Ја немам скенер, а и не знам ту технику. Није велико, 5-6 страна чини ми се.
Поруке: 85
Теме: 3
Придружен: Oct 2014
Углед:
22
Може и фотоапарат, а није проблем извући текст онда само је битно да се слика под правим углом...