Поруке: 232
Теме: 3
Придружен: Dec 2013
Углед:
18
Даће Бог да ће Чичу рехабилитовати !
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Поруке: 3,024
Теме: 168
Придружен: Jan 2015
Углед:
44
ФИЛМ "ГЕНЕРАЛ МИХАИЛОВИЋ - ХЕРОЈ И КАЗНА" У УТОРАК, 28. АПРИЛА ОД 20:00 ЧАСОВА НА РТС 2
У уторак, 28. априла од 20:00 часова на РТС 2 ексклузивно ће бити приказан филм "Генерал Михаиловић - херој и казна".
Реч је о филму у коме се први пут на државној телевизији у Србији на објективан начин говори о Другом светском рату.
Документарни филм “Генерал Михаиловић - Херој и казна“, америчке продукције 44blue приказује однос генерала Михаиловића са Савезницима у току Другог светског рата.
Истовремено, реч је о вероватно најбољем филму овог жанра икад снимљеном у Србији. А најбољи је јер је реч о продукцији холивудске компаније 44blue - која је најбоља међу најбољима и у самом Холивуду, овенчана бројним EMI наградама (еквивалент Оскара у свету документарног филма) и чије серије и филмови се свакодневно приказују на водећим америчким телевизијама.
Михаиловић је у западним медијима у току рата приказиван као херој - холивудски филм, радио драма са Орсоном Велсом, амерички стрипови и насловница Тајм магазина сведоче о глорификацији.
Као начелник главног штаба Југословенске војске, генерал Михаиловић је од септембра 1941. до децембра 1944. године примио више десетина савезничких мисија на ратиштима широм окупиране Краљевине Југославије.
Сазнајте о Михаиловићевим контактима са Британцима, Совјетима и Американцима, који су крунисани акцијом спасавања америчких авијатичара из немачког обруча 1944. године.
Суоснивач компаније и продуцент филма “Генерал Михаиловић – Херој и казна“ је Раша Драшковић, син др Милорада Драшковића, делегата Омладинског штаба 501 у Врховној команди Југословенске војске у Отаџбини, потоњег директора Архива Хуверовог института при Станфорд универзитету у Калифорнији. Милорад је посмрче министра Милорада Драшковића, који је, као прва жртва Комунистичке партије, убијен 1921. године у Делницама. Пре рата имао је улицу у центру Крагујевца, која је после рата преименована по имену убице. После 2000. године име убице је избрисано, док је Милорад Драшковић добио нову улицу, али сада на периферији Крагујевца.
Извршни продуцент је један од најбољих приватних студија у Србији, “Sinemon prodaction“ из Београда.
Филм је сниман на више локација у Србији, Британији и Америци. Основна нарација је на енглеском, а главни наратор је управо Раша Драшковић. Прича је холивудска, са пуно заплета и изненађења, а праћена ексклузивним филмским записима и документима, као и инсертима из најпопуларнијих партизанских филмова и серија, уз одговарајуће коментаре.
Поред неколико учесника рата (Савковић са Рудника, Хођера из Београда / Вашингтона и других), који уносе дозу емоције, у филму говоре и водећи британски историчари из ове обасти, на челу са Хедер Вилијамс и Питером Бетијем, али говори и контроверзни Николас Бредшо (алијас Џон Крипс), једини британки историчар који и данас подржава причу из 1950-тих година. Затим говоре истакнути амерички историчари: др Кирк Форд, професор историје на Мисисипи универзитету, историчари Националног архива у Вашингтону и многи други. Свој скромни допринос овом великом филму, кроз изјаве и интервјуе, дало је и неколико истраживача из Србије који су се бавили овом темом, на челу са бившим шефом Војног архива у Београду пуковником мр Драганом Крсмановићем.
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
После 26. година од пада Берлинског зида дочекасмо најзад да одгледамо нешто нормално на РТС.
Одличан филм, Милославе и ваш наступ је одличан. Све честитке. Претпостављам да има још материјала за ону првобитно најављивану верзију документарца и да ће се и то радити?
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Поруке: 232
Углед:
18
Слава Богу да има и оваквог филма на РТС-у ! Али ипак жал је пшрисутан да се незна где је Чичин гроб !
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Поруке: 303
Теме: 4
Придружен: May 2014
Документарац је одличан!Честитам од срца Господину Самарџићу!Занима ме колико траје оригиналан филм о Дражи,који су Американци снимили 1944 године?Видео сам неке делове тог филма у овом Документарцу и морам да кажем да сам одушевљен како садржајем филма тако и квалитетом слике .
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Милославе, зашто нисте нагласили да се и Ви појављујете у овом документарцу? И зашто нисте рекли да је филм режирао Небојша Пајкић?

Филм је феноменалан. Још само да 14. маја рехабилитујемо Чичу. Ја предлажем да се ми сви са Погледа нацртамо испред Палате правде у Београду тог дана.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 126
Углед:
9
Школски пример како један документарни филм треба да изгледа. О самом садржају нема потребе трошити речи. Сјајно!
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Иначе, мислим да је Небојша Пајкић најбоље у историји издриблао једну комуњару у овој емисији:
https://www.youtube.com/watch?v=9MdOnfJhxKY
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 95
Придружен: Jul 2013
Углед:
10
Одлично!
Још кад би кренуо да се приказује документарац "Краљевина Југославија у ДСР" где би нам био крај...
Поруке: 51
Придружен: Mar 2015
Углед:
6
Свака част за филм, умало не заплаках... И опет ми неваљамо и опет смо ми зликовци... Велика је неправда према нама, али је правда спора и достижна, стићиће их рука правде... Само се чека реакција СУБНОР-а (вероватно ће рећи да је то пропаганда)...
Правда је достижна.