Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Овај филм морате видети!

СВАКА ЧАСТ ЗА ФИЛМ!!!SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(08-05-2015, 01:45 PM)Мргуд Пише:  Аутор врло лако може да реши овај проблем. Једноставно пошаље поруку компанији јутуб и људи скидају видео у року од 15мин.

И онај који га је поставио отвори нов налог и опет окачи видео.

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

pretrpan je youtube kanal sa jednim istim snimkom,kao da je samo jedan covek snimao ovo taj dan,katastrofa
Одговори

Југо префикс је споменут у фиму бар стотину пута. Помало чудно за организацију у којој је било тек 2-3% Југословена и коју је подржавало још мање Југословена.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Ваљда неће да стрељају постављача теме:

http://www.mycity-military.com/Drugi-sve...tarac.html
Одговори

Сад ће и Ватра морати да погледа. Smile
Иначе оно пре неки дан је најбољи могући одговор за све из те позиције: Нисам гледао...
Одговори

Самарџићу,
пошто очекујем да се у документарцу помиње и ослобођење Крушевца, пронађосте ли напокон ону вашу верзију Крамеровог извештаја која наводи да су тамо четници заробили 1500 Немаца?
Пре неке две године сте написали да имате гомилу неких ЈПГ-ова па не можете да нађете, јесте ли нашли досада?
Одговори

Дао сам све те ЈПГ-ове Шику, можда ће он да нађе.
То је Крамеров извештај претпостављенима од 23. октобра 1944. године, објављен у књизи М. Пешића ''Дража Михаиловић у извештајима америчких и британских обавештајаца'', страна 158. Мени је то довољно.
А какав је филм?
Одговори

На овом микрофилму, у овим двема фасциклама - документација о Михаиловићу, нисам нашао комплетан Крамеров извештај. Јесам скраћену верзију (у њој се помиње четничко ослобођење Крушевца). Тај резиме је на 2 стране. Да извештај није комплетан види се из следећег:
- на крају резимеа наглашава да у прилогу шаље комплетан "чињенични и хронолошки преглед"
- виши официри и амбасадор Кирк, позивајући се на његов извештај помињу податке којих у овом резимеу нема.
Могуће је да ћу детаљан извештај наћи у другим фасциклама (ролна садржи и документацију о комунистима). Иначе, архива је збркана, и није микрофилмовано хронолошки.
Одговори

Тај Крамеров извештај управо се зове ''Чињенични и хронолошки преглед''. Тако пише Пешић кад га цитира. Он ми је доста тога оставио, мислим да то што сам ти дао има 1.400 страница. Или не верујем да ми је све дао. А да је измислио тај извештај, као што Ватра тврди - то је апсолутно искључено.
Одговори

Jel ima najava za heroj i kazna na rts-u?
Одговори

(12-05-2015, 01:11 AM)Милослав Самарџић Пише:  Тај Крамеров извештај управо се зове ''Чињенични и хронолошки преглед''. Тако пише Пешић кад га цитира. Он ми је доста тога оставио, мислим да то што сам ти дао има 1.400 страница. Или не верујем да ми је све дао. А да је измислио тај извештај, као што Ватра тврди - то је апсолутно искључено.

Самарџићу,

изврдавате одговор и изврћете моје питање.
Нисам оспорио да постоји Крамеров извештај, али ме занима где у Крамеровом извештају пише да су четници заробили 1.500 Немаца у Крушевцу?
Можда би и Шико могао да помогне, прегледао је цео материјал.

-----

Што се тиче филма, стигао сам до 36. минута.
Самарџићу, какве везе има група Гордон са саботажама комуникација ка Африци? Због чега Нојхаузен не примећује саботаже ЈВуО на комуникацији ка Грчкој, већ наводи да су већи проблем саботаже партизана у НДХ?
Одговори

Цитат:Главне борбе четника и партизана су биле половином 1944, током продора у Србију, када су четничке јединице снабдеване и командоване од Немаца (још једна ситница коју нису споменули у филму).

Који су докази за ово, нарочито за командовање четничким јединицама?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(12-05-2015, 01:11 AM)Милослав Самарџић Пише:  Тај Крамеров извештај управо се зове ''Чињенични и хронолошки преглед''. Тако пише Пешић кад га цитира. Он ми је доста тога оставио, мислим да то што сам ти дао има 1.400 страница. Или не верујем да ми је све дао.
Овај микрофилм који сте ми послали је само део документације из које је користио материјал за књигу. Добар део књиге је писан на основу материјала из других архива, кутија итд.
(12-05-2015, 01:11 AM)Милослав Самарџић Пише:  А да је измислио тај извештај, као што Ватра тврди - то је апсолутно искључено.
Материјал који сте ми послали сам упоредио са документима које је презентовао у наведеној књизи и слаже се у запету.

(12-05-2015, 10:38 AM)ватхра Пише:  Можда би и Шико могао да помогне, прегледао је цео материјал.
Као што рекох, нисам још увек прегледао цео материјал. Прегледао сам око пола, односно 2 фасцикле о Михаиловићу и мало преко тога.

(12-05-2015, 10:38 AM)ватхра Пише:  Због чега Нојхаузен не примећује саботаже ЈВуО на комуникацији ка Грчкој, већ наводи да су већи проблем саботаже партизана у НДХ?
To што наводи Нојхаузен је ординарна глупост, као и наводне партизанске саботаже у НДХ. Управо овај материјал у великој мери открива да је у питању, у најмању руку, једно огромно претеривање.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним