(22-10-2016, 10:50 AM)Mekenzi Пише: Deder,
Nego reci ti nama kako si delio "vaspitne" "jugoslovenima" po Kanadi kad su dolazili onomad....
Шта има ми да их васпитавамо кад то мајка васпитала није, па према том људском материјалу одувек смо осећали пре сажаљење но гњев!
Кад је оно пукла СФР Шугославија почетком 90-их, навалили су Шугословени „србског етничког подријетла” масовно у Србску Цркву ође у Канади, право из Шугословенских Клубова ђе су им преседници бивали балије и усташе и то годинама!
Верујте нами на реч, мало је било њих који су могли да превале преко језика да су Срби, једноставно видиш мучи се човек:
-С...Сљб...Скрљб...Шљбу...шшшСрб...
Страшно човече!
Друга нека Снаша дошла па гледа слику Војводе Степе па пита:
-је л'ово Ратко Младић?
А неки из Шугословенског Клуба решили да отворе Србски Клуб, нашло опанке, тестије, књиге, новине...и решили да офарбају цео зид у бојама Србске Заставе!
Купило боје и започело...врућина август месец, друштво се доообро презнојило али посао скоро готов!
Међутим, улази наша маленкост с'намером новина купити, гледа зачуђено и пита шта раде!
-Живопишемо Србски Барјак преко целог зида, они ће поносно у хору!
-Али...хм...није ово Србски Барјак...покушавамо ми опрезно!
-Како није, они ће, то је
НАША ТРОБОЈКА!
Тробојка јес'била али не Србска...јер нису их Мајке и Старамајке кришом училе да науче напамет:
ЦРВЕНО-ПЛАВО-БЕЛО,
ТО ЈЕ СРБСТВО ЗАЦЕЛО!
Шта'ш...морали су поново да се лате четки а нами се нешто вртеше по глави они стихови Црњанског из неког другог филма:
"И свака чаша што се пије и свака Застава што се вије...
Н А Ш А
Н И Ј Е !!!"
Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!
КАКО МИ РАДИЛИ-ТАКО НАМИ БОГ ПОМОГАО!