Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

(02-02-2022, 10:27 AM)Шумадинац Пише:  Иде се на томе да се комплекс Равне Горе приватизује и претвори у туризам. То значи да ће се обезвредити живи Сабор и скуп и претворити у мртви реликт прошлости. Даклем, то је уједно и последњи и завршни ударац УДБЕ. "Ако не можеш идеолошки, онда га комерцијализуј".

Не слажем се,напротив.Пуна подшка,здравом и планском насељавању Равне Горе,њеном уређењу и напретку по питању инфраструктуре.Само улагање,правилан развој,афирмација приватне иницијативе и туризам могу унапредити Р.Гору.
Да се обезвреди живи сабор??Једнодневни скуп од 1000-2000 људи,којем доминирају ствари које немају везе са Равном Гором?Удба,Озна?ПАРАНОЈА!!
Напред општина ГМ,напред изградња путеви,еко-хотели,развој и улагање.

пс-Што немам доконих 5-6000 евра за један леп плац,па и мене да за...бе удба. Rolleyes
Одговори

(02-02-2022, 08:45 PM)РежисерСтари Пише:  
(02-02-2022, 10:27 AM)Шумадинац Пише:  Иде се на томе да се комплекс Равне Горе приватизује и претвори у туризам. То значи да ће се обезвредити живи Сабор и скуп и претворити у мртви реликт прошлости. Даклем, то је уједно и последњи и завршни ударац УДБЕ. "Ако не можеш идеолошки, онда га комерцијализуј".

Не слажем се,напротив.Пуна подшка,здравом и планском насељавању Равне Горе,њеном уређењу и напретку по питању инфраструктуре.Само улагање,правилан развој,афирмација приватне иницијативе и туризам могу унапредити Р.Гору.
Да се обезвреди живи сабор??Једнодневни скуп од 1000-2000 људи,којем доминирају ствари које немају везе са Равном Гором?Удба,Озна?ПАРАНОЈА!!

пс-Што немам доконих 5-6000 евра за један леп плац,па и мене да за...бе удба. Rolleyes

Одлично! Таман да те неко повеже са Овим или Дачићем. Можда ти се жеља оствари.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(02-02-2022, 10:48 PM)Шумадинац Пише:  

Моје су жеље у економском смислу ко и Дражине.Чист капитализам и слободно тржиште.На жалост маса поштовалаца равногорског покрета су и даље самоуправљачи.Већина сања државне јасле,а мислим да је и РП као организација делом на јаслама.
Јел удба и на Златибору,Дивчибарама,Тари?Дајте онда Удбу...боље него празна планина,са једним скупом годишње.

Понављам увек сам за изградњу,плански развој,еко одрживи туризам,здраву конкуренцију уз очување и унапређење животне средине.

Волео бих и други да се овде изјасне баш да видимо како људи гледају на овај потенцијал?
Одговори

(02-02-2022, 11:42 PM)РежисерСтари Пише:  

Моје су жеље у економском смислу ко и Дражине.Чист капитализам и слободно тржиште.На жалост маса поштовалаца равногорског покрета су и даље самоуправљачи.Већина сања државне јасле,а мислим да је и РП као организација делом на јаслама.
Јел удба и на Златибору,Дивчибарама,Тари?Дајте онда Удбу...боље него празна планина,са једним скупом годишње.

Понављам увек сам за изградњу,плански развој,еко одрживи туризам,здраву конкуренцију уз очување и унапређење животне средине.

Волео бих и други да се овде изјасне баш да видимо како људи гледају на овај потенцијал?
Мислим да мало бркате то око самоуправљања, без љутње. Ја сам на Равној Гори од 2000. године, то ми је био први Сабор, ишао сам са татом који је тамо ишао и раније од 93 мислим, и од тада сам редовно горе, можда сам пропустио једну годину. То са државним јаслама и самоуправљањем данас нема никакве везе, људи су више за државну управо него за приватну фирму јер нашим приватницима нико није рекао да постоји Закон о раду, за свој годишњи одмор морам снисходљиво да улазим у канцеларију, јер се власник фирме који воли да га од милоште радници зову "газда" добије нагли изопачај свог лица када му неко помене годишњи одмор, зараде се не исплаћују на рачун него ван њега, па ва, цела плата не улази у пензиону суму, да не говорим о раду суботом и недељом и на дан празника који погађајте наравно није плаћен, о прековременим останцима да не говорим.  У сваком случају ипак је боље у државној фирми него код приварног робобласника и наравно то нема везе са идеолошком припадношћу.
Одговори

Вековима су се Мађари и Аустријанци навикавали на "распадање дива са Босфора" и да улазе у Румелију као да је пустиња. Тај став закован је после Бечког конгреса, да не објашњавам сад како. У неколико наврата, у протекла два века, покушали смо да се тога ослободимо и изграђивали сопствене установе државе. То нам је омогућило да имамо помак у многим областима живота и друштва. Тада смо остварили свој национални идентитет, између осталог и у архитектури.
Али, онда је дошао комунистички титоизам, који нас је уназадио најмање један век. Да би опстали комунисти на власти, они су хладнокрвно прихватили новог газду, и Србија је опет постала место где може да се ради све оно што у Средњој, а нарочито Западној Европи не може. А не може ни у Русији.
Свака прича о "слободном и либералном друштву" у Србији у којој нема ниједне хвале вредне установе, од установе Устава и Скупштине, па надаље, је празна флоскула.
Најбољи пример за то је Златибор. Ко год критикује неконтролисани урбанистички хаос на Златибору, обашка што је финансиран новцем од дроге, критикован је одмах да не жели да се Срби обогате. То је класичан пример замене теза. Народ који нема снаге да направи државу, добије туристичко насеље или боље речено насиље, попут Златибора. Што је још горе, добије народ са таквим нивоом културе, да му баш такво насеље треба да би се "одморио" или "забавио".
Зато је потпуна илузија да ће продаја плацева на Равној Гори, довести до напретка тог краја. Посебно зато што то ради општина Горњи Милановац, која је позната као једна од најкомунистичкијих општина у Србији. Тамо ће СПС, у разним облицима, преживети и када у остатку Србије не буде више постојао. А нешто се не сећам да су комунисти игде донели либерализам и економски напредак.
Другим речима, упропастиће Равну Гору, што им је и циљ.
Одговори

Бенито је све лепо навео. Тужно је на страну све то што се читава прича свела на једног човека од преко 90 година, који уз сву вољу ипак не може на адекватан начин бринути о целом комплексу. Било би лепо када би могла да се забрани градња и да остене само комплекс горе и да он постане прави музеј.Да комунци предају личне ствари ђенераа Михаиловића и наших официра. Сећам се на Калемегдсну је далеке 2010 била само привремена изложба ствари коју је уступила тада БИА, сећам се да сам видео Калабићев пиштољ, знам да је исписано чика Пера, и официрски торбу. На жалост мислим да је то Војни музеј морао после да врати у Бију.
Одговори

Нек дозволе либерализам на Кадињачи и Сутјесци. Нек тамо поред оних монументалних споменика израде зграде од десет спратова.
Ма како да не... Комунисти и развој?????
Одговори

Cudi me kako neki forumasi ne shvataju sta govori Benito.
Одговори

(07-02-2022, 02:25 PM)ZdravkoR Пише:  
(02-02-2022, 11:42 PM)РежисерСтари Пише:  

Мислим да мало бркате то око самоуправљања, без љутње. Ја сам на Равној Гори од 2000. године, то ми је био први Сабор, ишао сам са татом који је тамо ишао и раније од 93 мислим, и од тада сам редовно горе, можда сам пропустио једну годину. То са државним јаслама и самоуправљањем данас нема никакве везе, људи су више за државну управо него за приватну фирму јер нашим приватницима нико није рекао да постоји Закон о раду, за свој годишњи одмор морам снисходљиво да улазим у канцеларију, јер се власник фирме који воли да га од милоште радници зову "газда" добије нагли изопачај свог лица када му неко помене годишњи одмор, зараде се не исплаћују на рачун него ван њега, па ва, цела плата не улази у пензиону суму, да не говорим о раду суботом и недељом и на дан празника који погађајте наравно није плаћен, о прековременим останцима да не говорим.  У сваком случају ипак је боље у државној фирми него код приварног робобласника и наравно то нема везе са идеолошком припадношћу.

Да пробате да радите на неком другом месту?Тамо где ћете моћи да се остварите,у личном и професионалном смислу?Тамо где вам је креативност,рад,и струка максимална.Суштина економије коју је Дража заступао је да будете свој газда а не туђи слуга.
Пробајте,рекао бих да горе од овога не може да вам буде.Свако добро.
Одговори

(07-02-2022, 04:35 PM)Kaludjer Пише:  Бенито је све лепо навео. Тужно је на страну све то што се читава прича свела на једног човека од преко 90 година, који уз сву вољу ипак не може на адекватан начин бринути о целом комплексу. Било би лепо када би могла да се забрани градња и да остене само комплекс горе и  да он постане прави музеј.Да комунци предају личне ствари ђенераа Михаиловића и наших официра. Сећам се на Калемегдсну је далеке 2010 била само привремена изложба ствари коју је уступила тада БИА, сећам се да сам видео Калабићев пиштољ, знам да је исписано чика Пера,  и официрски торбу. На жалост мислим да је то Војни музеј морао после да врати у Бију.

Оде и ти у самоуправљаче.ПРИВАТНОМ ИМОВИНОМ СЕ НЕ МОЖЕ ТАКО УПРАВЉАТИ.кО има плац има уз урбанистичке услове,и адекватне прописе могућност да брани.Време забрана и дириговане економије је прошло.
Нестварно ми је да су људи против развоја,а сами признају да овако више не иде.
Одговори

(07-02-2022, 03:38 PM)Бенито Пише:  Вековима су се Мађари и Аустријанци навикавали на "распадање дива са Босфора" и да улазе у Румелију као да је пустиња. Тај став закован је после Бечког конгреса, да не објашњавам сад како. У неколико наврата, у протекла два века, покушали смо да се тога ослободимо и изграђивали сопствене установе државе. То нам је омогућило да имамо помак у многим областима живота и друштва. Тада смо остварили свој национални идентитет, између осталог и у архитектури.
Али, онда је дошао комунистички титоизам, који нас је уназадио најмање један век. Да би опстали комунисти на власти, они су хладнокрвно прихватили новог газду, и Србија је опет постала место где може да се ради све оно што у Средњој, а нарочито Западној Европи не може. А не може ни у Русији.
Свака прича о "слободном и либералном друштву" у Србији у којој нема ниједне хвале вредне установе, од установе Устава и Скупштине, па надаље, је празна флоскула.
Најбољи пример за то је Златибор. Ко год критикује неконтролисани урбанистички хаос на Златибору, обашка што је финансиран новцем од дроге, критикован је одмах да не жели да се Срби обогате. То је класичан пример замене теза. Народ који нема снаге да направи државу, добије туристичко насеље или боље речено насиље, попут Златибора. Што је још горе, добије народ са таквим нивоом културе, да му баш такво насеље треба да би се "одморио" или "забавио".
Зато је потпуна илузија да ће продаја плацева на Равној Гори, довести до напретка тог краја. Посебно зато што то ради општина Горњи Милановац, која је позната као једна од најкомунистичкијих општина у Србији. Тамо ће СПС, у разним облицима, преживети и када у остатку Србије не буде више постојао. А нешто се не сећам да су комунисти игде донели либерализам и економски напредак.
Другим речима, упропастиће Равну Гору, што им је и циљ.

Центар Златибора чини укупно мање од 2% целе планине.И та 2 % сметају свима.Парадокслано сметају највише људима са стране,док Бога ми домаћи људи,беру ловорике.
Питајте њих да ли би назад самоуправљање и време кад смо на Златибору имали један распали раднички мотел,друштвену мензу,и продавницу која ради до 15часова.Прошло то време, И НЕЋЕ СЕ ВРАТИТИ.Невероватно колико људи жале за тим временом.За Милановац не знам ко је власт,ако су паметни узеће новац ако су глупи,узеће неко друго место.Тако ствари функционишу све друго су илузије.
Одговори

Центар Златибора, то јест насеље, чини 0,2 посто планине Златибор (не два посто). А две трећине насеља чини - зеленило.
Одговори

(07-02-2022, 09:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Центар Златибора, то јест насеље, чини 0,2 посто планине Златибор (не два посто). А две трећине насеља чини - зеленило.

Самарџићу,погледах мало твој фб профил,и видим да хвалиш градњу и урбанизацију Златибора.Закључујем на истим,или сличним смо економским мишљењима. 
Знам да су те нападали кад си похвалио комплекс новоградње у КГ,махом у коментарима те нападају четници самоуправљачи,и они који жале за петогодишњим плановима,комунистичком колективизацијом,друштвеном "одговорношћу"и сл.Добри су то људи,неки од њих знају који број опанака у детињству је Дража носио,али суштину равногорског покрета,и његово залагање за капитализам не увиђају.Суштински су за краља,али и државне јасле,за приватну су иницијативу,али да они седе у епсу,Телекому и сл.
Нестварно,75 година након рата,комунизам,онај економски њихов је сан.
У ово сам се уверио милион пута.
Шта да кажем....Нестварно....
Нема наде....Не вреди.....
Одговори

Ana Brnabic & Milunka Savic
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним