(26-09-2013, 06:45 PM)Лепи Бора Пише: Громовниче, ти си написао неку "методологију", која у ПРАКСИ нема нигде примену. Значи неку филозофију без икакве вредности.
Ова методологија се учи у 5. разреду основне школе, додуше скраћено, на часовима историје, у "уводу у историјску науку", као и у 1. години већине средњих школа, јер се од 1. године креће од почетка, тј. историјска методологија, праисторија, првобитне људске заједнице, па надаље.
Искрено ми је жао што си то пропустио. Ниси ти крив, крив је образовни систем. Исто тако се учи на катедри за историју филозофског факултета, стога итекако има примену, тачније она је основа целе науке. Ако ми не верујеш, мораћеш сам да одлепиш гузу и да се прошеташ до филозофског да ти они то тамо лепо објасне. Пошто ја писао овде хиљаду страна, извлачио изворе, доказе, не вреди задртом човеку ништа писати, он тера своје.
У међувремену, док не стигнеш то да урадиш, знам да не волиш елетронику, али ево ти мало читај, едукуј се, таман и да видиш да сам у праву око историјске методологије:
http://www.ceo.edu.rs/images/stories/Klj...rucnik.pdf
http://www.drugasansa.rs/wp-content/uplo...torija.pdf
А ако познајеш енглески, још један плус за тебе:
http://www.thenagain.info/classes/basics...urces.html
Срећно у даљој едукацији!
(26-09-2013, 06:45 PM)Лепи Бора Пише: За "изворе", "доказе", "расправе", овако форумашке, од ПОЧЕТКА било које теме, пишем да то тако НЕ МОЖЕ. Значи изређати гомиле некаквих текстова и то протурати као: "изворе", "доказе", ... је смешно!
Нису то гомиле "некаквих" текстова, то су
претходно потврђени и проверени од стране познатих и признатих Европских историјских катедри, међу којима је и наша, примарни извори у виду писаних дела Византијских хроничара.
Самим тим што су потврђени и проверени, те неоспорени значи да се могу користити као историјски извор, што историчари у доказивању онога што желе,
поштујући правила логичког закључивања и користе. Сад што ти немаш појма о томе, нити си икада чуо за њих, а верујем да те то никада није ни интересовало да се распиташ, да пронађеш, да прочиташ, то је Лепи Боро
само и једино твој проблем. Да си прочитао онај научни рад др Ђорђа Јанковића који сам поставио -
Словени северног Илирика 6. века, као што ниси, видео би колико се пута тај исти историчар позива на Прокопија из Цезареје, кога сам ти ја такође навео као извор досељавања Словена. Али наравно, ти ниси ни отворио тај линк да погледаш о чему се ради, а камоли ме удостојио читања тог научног рада пре наставка дискусије самном. Теби је лакше да погледаш јутјуб видео од 3 и по минута и да се просипаш памет на форуму.
Тако да то више није ни смешно, него заиста жалосно с твоје стране, да не познајеш историјску науку, њене методе закључивања и истраживања, да не познајеш историјске изворе о датој теми, нити си каквог додира имао са њима а сео си за компјутер, да Боже мој, дискутујеш о пореклу Срба! Е то је крајње жалосна једна ситуација, Лепи мој Боривоје. Боље се држи Стаљина и осталих ти комунаца, не млати о ономе о чему немаш појма да ти се не смеју људи негде, много ћеш паметнији да будеш, то ти је мој пријатељски савет.