Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

PROTESTI U CRNOJ GORI
#1

Демократски фронт (ДФ) поднио је данас Министарству унутрашњих послова (МУП) пријаву за одржавање мирног окупљања и јавног протеста у недјељу, на којем, како су навели, очекују више хиљада људи.

Посланик ДФ-а Милутин Ђукановић, који је у пријави наведен као руководилац протеста, казао је да ће скуп бити одржан 27. септембра, са почетком у 18 сати, на платоу испред Скупштине Црне Горе.

„Протест смо пријавили на основу Устава Црне Горе, Закона о јавном окупљању и Европске конвенције о људским правима“, рекао је Ђукановић на конференцији за новинаре.

Како је казао, циљ окупљања је да се изрази протест због тешке материјалне ситуације у којој се налазе грађани Црне Горе, као и због политике непрестаног задуживања коју води Влада.

Ђукановић је позвао службенике Управе да, како је навео, не насједају на поруке актуелног режима и кругова блиских власти.

„Ми очекујемо од њих да се понашају коректно, јер и они су жртве манипулација и лошег економског стања које је произвела актуелна власт у Црној Гори“, поручио је Ђукановић.

Према његовим ријечима, паника коју исказује режим, више говори о његовој слабости.

Ђукановић је рекао да су у пријави навели да очекују више хиљада грађана.

„Још једном позивам наше униформисане да не буду инструмент у рукама режима. Ми смо спремни да протести буду мирни, а очекујемо да се и режим тако понаша“, казао је Ђукановић.

Али, како је навео, понашање представника режима говори о томе да их је ухватила паника.

„И наше елементарно људско право да се мирно окупимо и изразимо свој протест, за њих је неки удар на систем и државу. Наравно, од тога нема ништа“, нагласио је Ђукановић.

У пријави се наводи и да је, у циљу обезбјеђења реда и мирног одржавања јавног протеста, организатор обезбиједио 100 редара и обавијестио надлежне службе за одржавање медицинске и заштите од пожара.

На питање да ли очекују да ће на протест доћи чланови и симпатизери опозиционих партија, без обзира што су се њихова руководства изјаснила да неће у томе учествовати, Ђукановић је рекао да најављени скуп превазилази политичке странке и организације.

„Од великог броја припадника баш тих партија добили смо обећање да ће доћи на протесте. Видјели сте да су и најзначајнији функционери Социјалистичке народне партије најавили да ће доћи“, казао је Ђукановић.

Он је рекао да пријавом није прецизирано колико ће протести трајати.

„Протести ће трајати док се не испуне наши захтјеви, а основни је формирање прелазне владе која би омогућила одржавање фер и поштени избора“, поручио је Ђукановић.

Упитан да ли ће им бити дозвољено организовање протеста на платоу испред Скупштине, с обзиром на то да је законом прописано да скуп мора бити удаљен најмање 50 метара од те институције, Ђукановић је рекао да очекују да им МУП дозволи да се окупе на тој локацији.

„Након њиховог одговора, саопштићемо наш став“, додао је Ђукановић.

На питање да ли је стигао одговор опозиционих политичких субјеката на Споразум о минимуму политичке сагласности који им је понудио ДФ, Ђукановић је казао да су поједине партије саопштиле да неће потписати тај документ.

„Али су независни посланици Младен Бојанић, Обрад Гојковић и предсједник партије Покрет за Пљевља спремни да потпишу тај споразум. ДЕМОС је саопштио да ће се касније о томе изјаснити, и очекујемо још изјашњење СНП“, прецизирао је Ђукановић.
http://www.in4s.net/index.php/df-prijavl...ada-vlade/
/////////

Ambasada SAD u Podgorici: Mogući sukobi tokom protesta

23.09.2015

Članovi nekih opozicionih partija u znak prostesta protiv Vlade okupiće se ispred zgrade Skupštine Crne Gore, koja se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, između Bulevara Stanka Dragojevića i Njegoševe ulice.

Iako su najavljeni mirni protesti mogući su sukobi koji mogu eskalirati u nasilje.

Američka ambasada savjetuje svojim državljanima da izbjegavaju područja gdje će biti protesti, kao i da budu oprezniji ukoliko budu u blizini mjesta gdje će biti velikih skupova, protesta ili demonstracija, stoji u upozorenju Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Navodi se i da "neki medijski izvještaji nagovještavaju da se slični protesti mogu očekivati i u drugim crnogorskim gradovima", ali o tome za sada nema detaljnijih informacija".

Ambasada SAD preporučuje i izbjegavanje nepotrebnog putovanja kroz Crnu Goru na dan protesta.

"Provjerite lične bezbjednosne planove, budite svjesni svog okruženja, uključujući i lokalne događaje i pratite vijesti lokalnih stanica. Budite oprezni i preduzmite odgovarajuće korake kako biste poboljšali ličnu sigurnost i pratite instrukcije lokalnih vlasti", poručeno je iz ambasade SAD-a u Crnoj Gori.
http://www.glasamerike.net/content/prote...75890.html

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#2

„Најбољи доказ манипулација и геноцидног односа према држави и народу су ставке у буџету за које се издваја на годишњем нивоу у износу:
за енергију 7 милиона евра, гориво 10 милиона евра(плус регистрација и амортизација), службена путовања 5,6 милиона, комуникационе услуге 6,275 милиона, закуп објеката 7,674 милиона, субвенције за производњу и пружање услуга 17,425 милиона, издаци по основу исплате уговора о дјелу 5,270 милиона, израда и одржавање софтвера 5,305 милиона, комуналне накнаде 4 милиона, остало 4 милиона, остала права 9,3 милиона, накнаде за путне трошкове осигураника 4 милиона евра, остали трансфери појединцима 18 милиона, издаци за инфраструктуру општег значаја 34 милиона, издаци за локалну инфраструктуру 10 милиона евра, издаци за грађевинске објекте 32 милиона, издаци за опрему 6 милиона, отплата хартија од вриједности и кредита резидентима 92 милиона, отплата хартија од вриједности и кредита нерезидентима 66 милиона, отплата обавеза из претходних година 60,5 милиона евра итд…“, наводи Тошковић у саопштењу.

Црногорска сиротињо и опљачкани народе, због наведених трошкова из буџета ви немате цивилизоване плате, пензије, социјална давања, дјечије додатке, изгубили сте радна мјеста и затворене су вам фирме, немате право на лијечење, једном ријечју немате право на нормалан живот. На све наведено немате право јер окупаторска власт жели да вас уништи и психички и биолошки. Горе наведене ставке из буџета које износе 404 милиона евра говоре о мегаломанским апетитима Владе која по цијени уништења народа жели да и даље живи у развратном раскошу богатства сталном двадесетпетогодишњом пљачком несрећног црногорског народа. Црногорски народе, сад знаш зашто си презрена сиротиња од власти што ти њени обијесни синови средњим прстом отворено показују што мисле о сиротињи и што јој нуде умјесто посла и пристојних зарада па јуначки ћутите и чамите код куће. Ваше је свето мјесто да дођете на протесте 27.09.2015.год. у Подгорици да постанете слободни и уважени грађани, да пристојно живите од свог рада“, истиче се у саопштењу.

Радован Тошковић, предсједник Радничке партије ОО Подгорица.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#3

Мандић: Ко је против режима доћи ће на протесте

Лидер Нове српске демокртаије Андрија Мандић казао је да ће на протесте 27. Септембра доћи сви они који су проти Ђукановићевог режима.
„Послије скоро пет мјесеци интензивне кампање, разговора са хиљадама грађана и бројних трибина по читавој Црној Гори, можемо са задовољством да закључимо да је идеја протеста добила велику подршку. Покренули смо све механизме који су нам стајали на располагању знајући да је овај метод борбе једино ефикасан у борби против оваквих режима, чак и условљен природом и карактером тоталитарне власти. Одлучни смо у намјери да промијенимо Црну Гору и једва чекамо почетак протеста“, рекао је Мандић недјељнику „Монитор“.

Он је навео да су сви досадашњи избори у Црној Гори брутално покрадени од стране ДПС-а, па ће се на протестима тражити формирање прелазне владе која ће организовати прве фер и демократске изборе.

„Ко је против режима тај је позван и тај ће доћи на протесте. Ми смо још 13. јула из Берана позвали све опозиционе странке да заједно са нама протестују. Нажалост, они нијесу жељели да се излажу тако великом напору. Знате, много је угодније и удобније то пратити путем медија, не спавати у шатору и излагати се било каквом ризику. Најважније је да протесте подржава огроман број грађана, а радује нас чињеница да су то урадили и неки опозициони посланици“, истакао је Мандић.
Према његовим ријечима, Миодраг Лекић је увијек био против протеста, чак и онда када је требало бранити побједу опозиционог кандидата на посљедњим предсједничким изборима.

„Када смо Небојша Медојевић и ја у августу прошле године почели да отварамо причу о протестима, Лекић је и тада био против те иницијативе. Није ни заустављао оне које хоће да протестују, али је нагласио да он не жели да учествује у томе. Рекао бих да су протести чак били и један од важних разлога који је довео до размимоилажења између ДФ-а и Лекића“, казао је Мандић.

ДФ ће, додао је он, чак и оним опозиционим странкама које неће учествовати на протестима предложити Споразум о минимуму заједничког политичког дјеловања који ће подразумијевати обједињено напуштање Скупштине од стране опозиције и најаву неучествовања на изборима које би организовала Влада која краде изборе.
„У Црној Гори постоје медији који отворено раде против ДФ-а, а нарочито против протеста које припремамо. То што СНП, према изјавама њихових водећих политичара, има намјеру да учествује на протестима не значи да постоји било какав сумњиви договор и скривени план. То значи да искусна странка, као што је СНП, зна да ништа неће бити исто у Црној Гори након протеста 27. септембра. Они хоће да буду активни учесници промјена које долазе, а не посматрачи или „непристрасни” политички аналитичари, подједнако удаљени и од режима и од ДФ-а, као што су одлучиле да буду неке опозиционе странке“, казао је Мандић.

Према његовим ријечима, режимски медији јасно откривају у каквој се паници и страху налази режим, а то је евидентно и из посљедњих изјава предсједника ДПС-а, који зна да након 27. септембра више ништа неће бити исто.

Тај страх је очекиван, јер шеф режима, његови рођаци, кумови, тајкуни, и остали који су покрали и из Црне Горе изнијели милијарде евра, овај пут се срећу са конкретном опасношћу од промјена које, између осталог, значе успостављање правне државе и суочавање са законом свих оних који су оштетили народ и државу“, навео је Мандић.


(Монитор, 18. 09. 2015.)

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#4

Андрија Мандић је у разговору за Недељник истако да су одлучили да почну са протестима 27. септембра и да неће одустајати до испуњења захтјева о формирању прелазне Владе.

Део опозиције у недељу 27.септембра креће у протесте против црногорске власти. Какав вам је план (да ли се ради о македонском моделу опозиционе борбе)? Који су вам све захтеви (прелазна влада)?

Наш захтјев је формирање прелазне владе која би организовала прве фер и демократске изборе у Црној Гори. Можда некоме са стране то звучи чудно, можда и запрепашћујуће, али у Црној Гори се никада није промијенила власт на изборима, а у последњих скоро тридесет година владавине Мила Ђукановића и његове Демократске партије социјалиста брутално су покрадени сви избори. После афере са снимцима, који су се појавили са сједница Главног одбора ДПС-а, о плану крађе и злоупотреби државних ресурса, као и читавог низа конкретних доказа о крађи последњих парламентарних и предсједничких избора Демократски фронт је донио одлуку да се за фер изборе бори и ванинституционалним путем. Донијели смо одлуку да почнемо са протестима 27. септембра у Подгорици и нећемо се разилазити до испуњења политичког захтјева о формирању прелазне Владе. Протесте ћемо организовати, на сличан начин, и у оним општинама гдје постоје конкретни докази да су локални избори покрадени од стране ДПС-а.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#5

СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ!

Након што су чланови Предсједништва и руководства чланица Демократског фронта у протеклих 60 дана обишли скоро цијелу Црну Гору и у непосредним и отвореним разговорима са грађанима разних политичких, националних и вјерских опредјељења добили отворену и недвосмислену подршку за отпочињање општенародног бунта против однарођене, криминогене и неспособне црногорске власти, МИ – припадници главних одбора чланица Демократског фронта и окупљени активисти овог политичког савеза, доносимо следећу

О Д Л У К У:

ПРОТЕСТИ ДЕМОКРАТСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ И ГРАЂАНА ЦРНЕ ГОРЕ ОТПОЧЕЋЕ 27. СЕПТЕМБРА 2015. ГОДИНЕ У ПОДГОРИЦИ, И ТРАЈАЋЕ ДО ИСПУЊЕЊА ПОСТАВЉЕНОГ ЦИЉА – ОБАРАЊА АКТУЕЛНЕ ВЛАДЕ И ФОРМИРАЊА НОВЕ ПРЕЛАЗНЕ!!!


О б р а з л о ж е њ е:

Црна Гора је једина европска држава у којој никада није смијењена власт демократским путем, демократским средствима и методама;

Несмјењивост власти у Црној Гори није резултат слободно исказане већинске подршке грађана актуелном режиму већ последица бруталног политичког насиља, директне злоупотребе државних ресурса и безочне крађе на изборима. У последње вријеме се појавио огроман број доказа а међународна заједница је од црногорских власти затражила и кажњавање актера афере „Снимак“. Објављивањем повјерљивих разговора са Главног одбора ДПС-а јавност је упозната са прецизним планом крађе парламентарних избора 2012. године, која је реализована уз учешће већине политичких и државних функционера власти;
Овај режим је дошао на власт са улице, а избори које је организовао нијесу били ни фер, ни слободни, ни демократски. Очување голе власти, по сваку цијену, постао је основни политички идеал ДПС-а. Шеф режима, у циљу очувања неконтролисане власти, био је спреман да угрози националне интересе, па чак и да буде јавно прозван од лидера западне војне алијансе да је призивао бомбардовање сопствене земље и грађана.
Народна имовина, коју су стицале генерације наших претходника, пљачком се већ преселила на јавне и тајне рачуне државних моћника, њихових породица и пријатеља. За преостале ресурсе упорно се траже законска рјешења како би и они били отети и распродати;
Кроз такозвани процес приватизације и читав низ других криминалних радњи заокружена је режимска акција пљачке државне имовине и некадашњих државних предузећа. Опљачкане паре су изнијете из земље и још увијек се налазе на приватним рачунима, у сефовима или вредносним папирима црногорских олигарха или са њима повезаних лица;
Шверц наркотика и прање прљавог новца су постали скоро јавна дјелатност. Први људи режима су на самом врху пирамиде организованих криминалних банди које се баве овим недозвољеним пословима. Због тога је организовани криминал постао активни учесник политичких процеса и значајна подршка изборним манипулацијама режима;
Већинска Црна Гора је данас сиромашна, док истовремено постоји „транзициона елита“ која је на пљачки народа и корупцији стекла енормно богаство. И та катастрофална социјална слика се одржава сталним задуживањима на рачун будућих генерација;
Црна Гора је постала земља безакоња у којој су грађанска права брутално погажена;
Етичке вриједности које су традиционално красиле друштво у Црној Гори су потпуно деградиране;
У Црној Гори је на дјелу отворена дискриминација и насилна асимилација непожељних националних и језичких заједница путем ускраћивања елементарног права на образовање и културно уздизање на својим језицима, као и спречавање запошљавања у државним органима, предузећима и установама;ЗАТО СВИ МИ ВЕЧЕРАС ОКУПЉЕНИ У БЕРАНАМА

Имајући у виду наведено, сматрамо нашом обавезом да позовемо грађане Црне Горе на демократску побуну јер смо одлучили да зауставимо опасни режимски пројекат, по коме би чак и потомци обесправљене и опљачкане већине грађана постали слуге потомцима садашњих властодржаца;
У Црној Гори је и у прошлости било гладних људи али они никада нијесу видјели тако обијесно владање, брутално иживљавање и разуздано расипништво богате мањине као сада. Када је још та несрећна и понижена већина упозната са чињеницом да је владајућа врхушка властити иметак стекла пљачком и крађом заједничких добара, која су подједнако припадала свима, онда је захтјев за хитним исправљањем неправде потпуно очекиван и оправдан.
Имајући све ово у виду, дубоко свјесни положаја у којем се налази ова земља, наша је дужност да позовемо све грађане на узбуну што и вечерас радимо.
Пред нама је вријеме промјена које су снажно захватиле и државе Европске уније. Свједоци смо најновијих дешавања у тим земљама гдје људи жељни правде, слободе, демократије устају и буне се против неолибералног примитивног капитализма који угрожава основно право на живот достојан човјека. Црна Гора, данас, не смије пропустити ову историјску прилику, већ се и она мора изборити за слободу и демократију.
Демократски фронт позива грађане на мирне протесте, а Предсједништво ДФ исказује потпуну спремност да их предводи и преузме одговорност за резултате који ће проистећи из такве политичке акције. Управо је наша обавеза и „најсветије од свих права и најнеопходнија од свих дужности“ да мирним и упорним протестима доведемо до пада владе Мила Ђукановића, а након тога изаберемо прелазну Влада која је наш први политички циљ.
Прелазна Влада је једина у могућности да успостави повјерење у слободне изборе и у најкраћем року изгради укупни амбијент за њихово одржавање. Након тако организованих избора, напокон би се успоставило неприкосновено демократско и уставно правило да је грађанин суверени носилац власти а слободно исказана већинска воља грађана неопходно потребан услов за избор демократске Владе.
У циљу што ефикасније припреме, организације и вођења протеста ДФ ће формирати организациони одбор који ће бити отворен за све субјекте који су сагласни са овим Прогласом.
Зато, позивамо све слободоумне и храбре, све одлучне и неподмитљиве, све који се осјећају пониженим и превареним, све којима је доста сиромаштва, неправде, корупције и криминала, све који су због отвореног лоповлука остали без посла, све младе чија је будућност у овим околностима више него неизвјесна, да нам се придруже јер:


СЛОБОДА СЕ НЕ ПОКЛАЊА, СЛОБОДА СЕ ОСВАЈА!

ЗАТО СВИ НА ПРОТЕСТЕ!

СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ!

Видимо се у Подгорици, 27. септембра 2015. године!

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#6


Мандић: ДФ позива цијелу Црну Гору да нам се придружи


Руководство Социјалистичке народне партије (СНП) ће учествовати на протестима јер су процијенили да имају велике шансе да успију, изјавио је члан предсједништва Демократског фронта Андрија Мандић.
Он је, гостујући у емисији “Начисто” код Петра Комненића, казао да ће на протестима учествовати лидер СНП-а Срђан Милић, Покрет за Пљевља, као и независни посланици Младен Бојанић и Обрад Гојковић. Додао је да се радује што протесте није подржала Позитивна Црна Гора, наводећи да су они сумњиви и клизави опозициони субјект.

„СНП, морамо признати, и поред успона и падова у нашим међусобним односима, још ниједном није урадила оно што је урадила Позитивна Црна Гора. Новоосновани политички субјекти као што је Демос, УРА или Демократе су младе партије и не мислим да имају значајну инфраструктуру'', казао је Мандић, наводећи да је Милић имао потезе који се нијесу допадали Фронту.
„Али је Милић у Беранама, Пљевљима и свакој општини у којој је био у прилици формирао коалицију са опозицијом. Он и његова странка имали су искораке који нам нијесу били драги, али коначни исходи нијесу били као Пајовићеви“.

Он је казао да ДФ позива цијелу Црну Гору да им се придружи.

„Ако тамо долази Срђан Милић и ако је спреман да остане са нама до краја, на најбољи начин ће моћи да демантује и ово што је речено из наших редова„.

Упитан да ли Нова српска демократија припрема савез са СНП-ом, Мандић је рекао да је у коалицији са Демократском народном партијом Милана Кнежевића која са Милићем није у добрим односима.
„Али то што они нијесу у најбољи односима није кључно. Нека позову некога коме није симпатична Нова, а из корпуса српских странака, да нам се прикључе ми ћемо први поздравити. Нека дођу на протесте''.
Он је појаснио да ће се протести дешавати на Булевару Светог Петра Цетињског као и у парку преко пута Скупштине, док ће бина бити испред зграде парламента. Рекао је и да ће саобраћај бити блокиран док трају протести, а да ће они трајати до испуњена захтјева – формирања прелазне Владе и организовања „првих фер избора“.

На питање хоће ли све вријеме бити испред скупштине, он је казао да хоће али и да ће лидери Фронта тамо проводити највише времена у складу са здравственим стањем.
„Ако неко мисили да дође на протесте и након два дана почнe да износи супротне ставове од прокламованих циљева или нас урушава, то не би доживјели као благонаклон став'', рекао је он.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#7

АНБ и кримининалне структуре не смију да провоцирају грађане (ВИДЕО)


[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#8

ПРОТЕСТИ УЖИВО - LIVE STREAM


[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#9

Слобода тражи људе – Дан други: Нема предаје, нема повлачења

Велики број грађана, заједно са челницима Демократског фронта, провео је ноћ испред Скупштине Црне Горе.

„Само 300 шатора је постављено, а у сваком је била по најмање једна особа. Било је и доста грађана који су ноћ провели на отвореном. Ноћ је била хладна, али издржало се“, казао је функционер Демократског фронта Страхиња Булајић.
http://www.in4s.net/index.php/sloboda-tr...ovlacenja/

Гледао сам с врх Заостра(Војвода Павле Ђуришић)

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#10

Ми, Демократски фронт Црне Горе,

Вођени већинском вољом грађана Црне Горе за изградњом правног и демократског политичког система, враћањем повјерења у изборни процес и изласком из дубоке политичке, економске, социјалне и моралне кризе,

Ријешени да кроз протесте пружимо одлучан демократски отпор вишедеценијском правном насиљу, неправди, омаловажавању и крађи још једних избора,

Са овог величанствног народног протеста упућујемо сљедеће захтјеве:

1. Пад актуелне Владе као неопходан предуслов за формирање нове Прелазне, која би била састављена од постојећих парламентарних субјеката, са ограниченим мандатом, у циљу стварања услова за одржавање поштених и демократских избора;

2. Потпуна имплементација изборног законодавства (електронска идентификација бирача, пречишћен бирачки списак), контрола свих државних ресурса и служби безбједности, као и равноправан третман на Јавном сервису, како би се отклонио сваки вид могуће злоупотребе и прекрајања изборне воље, што је био случај у досадашњим изборним процесима.


Демократска опозиција и слободни грађани Црне Горе, користећи овај провјерени и доказано успјешни метод ванинституционалне борбе, који је дао позитивне резултате у свим државама гдје је примијењен, одлучили су да остану на овом платоу до испуњења постављеног циља и неће пристати на било какве уцјене и половична рјешења поводом наших легитимних захјтева.

Зато, још једном, позивамо и лидере опозиционих субјеката да преиспитају одлуку о неучествовању на протестима и да нам се, као што су то већ урадили њихови чланови и симпатизери, придруже у одлучној демократској борби за одржавање првих слободних избора.

Јавни позив упућујемо и коалиционим партнерима ДПС-а да раскину политички савез са том партијом и придруже се народу Црне Горе у реализацији нашег циља.

Одбрана демократских вриједности је морална обавеза и одговорност свих нас, јер: Слобода тражи људе!

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#11

Protesti opozicije u Podgorici ne prestaju

Na plato ispred Skupštine Crne Gore i dalje prisitižu pristalice Demokratskog fronta, koje drugu noć, pod budnim okom policijskih snaga, čekaju da se ispune zahtevi koji su upućeni predsedniku Vlade Milu Đukanoviću, predsedniku Skupštine Ranku Krivokapiću i poslanicima u crnogorskom parlamentu.

„Sinoć je ostalo više stotina ljudi da spava u šatorima. Šatori se montiraju svakog časa, jer je sve veći broj ljudi zainteresovan da večeras prespava u njima. Ovo je prva slobodna teritorija u Crnoj Gori, ovo je oslobođeni deo Crne Gore i on će se samo širiti“, kazao je on.

Upitan da prokomentariše navode iz DPS-a da je protest doživeo fijasko, Mandić je kazao da je to napredak u poređenju sa onim što je nedavno najavio njihov zamenik predsednika da će, kako je rekao, bombe leteti na sve strane.

„Od kategorije da će biti žrtava prešlo se na kategoriju da smo navodno doživeli fijasko. Naš skup je doživio potpuni uspeh, nastavljamo i sigurni smo da ćemo ovu borbu dovesti do kraja i ostvariti zacrtane političke ciljeve formulisane u zahtevima koje smo saopštili“, rekao je Mandić. Među okupljenima su Budimir Aleksić i Strahinja Bulajić (NOVA), kao i lideri Demokratske narodne partije Milan Knežević i Radničke partije Janko Vučinić. Na protest je opet došao lider SNP-a Srđan Milić sa predstavnicima podgoričkog Odbora te partije.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#12

ЦРНА ГОРА -ПРОТЕСТ (2/3.ДАН): Пад криминалне Владе и организовање фер избора

[Слика: podgorica-protesti-9.jpg]

Испред Скупштине Црне Горе вечерас је поново одржан протест присталица Демократског фронта (ДФ), чији су лидери поновили да ће наставити са протестним окупљањима до испуњења њихових захтева – пада садашње и формирања прелазне Владе која би припремила нове изборе.

Лидери ДФ-а и најверније присталице и вечерас ће преноћити у шаторима које су поставили на булевару, као и преко пута Скупштине, пренела је Радиотелевизија Црне Горе.

ДФ је позвао вечерас све опозиционе посланике, осим оних из Позитивне Црне Горе, да напусте парламент и да се не враћају у њега до формирања прелазне владе, Функционер те политичке коалиције Емило Лабудовић поручио је, са вечерашњег протеста, да ће ДФ истрајати у својим захтевима.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#13

Протест у Подгорици: Стигла подршка са четири универзитета

Чланови студентских организација београдског, новосадског, нишког и приштинског универзитета исказују солидарност са студентима из Црне Горе који активно учествују у организацији протеста у Подгорици, а чији је циљ одржавање поштених и фер избора.

Како су саопштили „Дану”, без демократских избора не постоји ни слободно друштво, и не постоји нико други ко је више позван да се бори за те вриједности од студената.

“Земље у којима више деценија није дошло до смјене власти на изборима су заробљена друштва, диктатуре у којима је један човјек важнији од студената, радника, пензионера, од читавог народа. У таквим друштвима се не поштују одлуке скупштине него „процјене” тајне полиције, и умјесто народне воље постоји само воља и самовоља диктатора”, навели су Никола Вељковић са Универзитета у Новом Саду, Иван Поповић из Косовске Митровице, Младен Савић из Ниша и представник студената београдског универзитета Тамара Лукић.

Како су истакли, студентски протести су традиција ових простора, и било би крајње необично да Црна Гора буде изузетак.

„Чак је и необично да се неко зове студентом а да остаје нијем на крађу на изборима, куповину гласова, партијско запошљавање и читав низ других бруталних кршења основних људских права. Ми апелујемо на храброст наших колега из Црне Горе и сигурни смо да ће они показати одговорност према својој земљи и чињеници да су студенти, дакле они који су свуда били први када је требало мијењати нешто што не ваља. Такође, памтимо подршку коју су нам студенти из Црне Горе пружали у годинама када се Србија борила за промјене и који су чак долазили и помагали у освајању слободе“, наглашавају представници четири универзитета.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#14


Подршка професора Универзитета Црне Горе протестима


Велика група црногорских академика, универзитетских професора и других научних радника, је снажно подржала мирне протесте који се одржавају испред Скупштине Црне Горе. Већина од њих, учествујући и сами на протестима, упутила је јавни позив колегама из региона да и они подрже напоре грађана у заробљеној Црној Гори јер је она, нажалост, једина од бивших југословенских република, у којој се никада није промијенила власт. Поштени демократски избори, као и смјењивост власти, неопходан је предуслов за изградњу слободног друштва и демократског политичког система који је пријеко потребан овој држави на почетку 21. вијека.
Они који су подржали протесте су: академик проф. др Милоица Јаћимовић, академик проф. др Зоран Лакић, проф. др Босиљка Лаковић, проф. др Владимир Божовић, проф. др Жана Ковијанић Вукићевић, проф.др Мара Шћепановић, проф.др Саво Лаушевић, проф. др Радош Булатовић, проф. др Борко Вујичић, проф. др Славољуб Мијовић, проф. др Сања Баук, проф. др Срђа Павловић, проф.др Биљана Лазовић, проф. др Слободан Вујошевић, проф.др Мирко Пековић, проф. др Владета Радовић, проф. др Драган Копривица, проф. др Вукашин Баћовић, доц. др Драго Перовић, доц. др Душан Крцуновић, доц. др Видран Кљајевић, др Василије Радуловић, др Оља Мијановић, др Жарко Лековић, др Вукић Илинчић.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним