Поруке: 2,279
Теме: 22
Придружен: Jul 2013
Углед:
233
Ne znam da li je problem, tu dokumentaciju su videli Dimitrijević i Nikolić, kako sam razumeo Dević nije. Na osnovu toga mogu da im dam za pravo-tj poklonim uslovno poverenje. Ne znam kako ti tek tako odbacuješ potencijalna vredna saznanja koja dolaze iz te dokumentacije, ako ih (dokumenta) nisi video?
Поруке: 2,279
Теме: 22
Придружен: Jul 2013
Углед:
233
Čekaj, da li pričamo o istom:
Dokumentacija koja se nalazila zapečaćena u DB, a pravila UDBA, i dostavljena na uvid samo članovima komisije... Za pronalaženje groba D. Mihailovića?
Razumeo sam da to nije otvoreno za javnost?
Поруке: 219
Теме: 0
Придружен: Oct 2018
Углед:
36
Има и једна занимљивост. У току поступка утврђено је на основу одговора Министарства правде (Управе за извршење кривичних санкција) да нема архивских података о томе да ли се и у ком периоду НК налазио у притвору установе чији је правни следбеник Окружни затвор у БГ.
Архив Србије је у току поступка доставио суду Писмо НК 19/20. децембра 1945, као и она које је он наводно писао из априла 1946. године. За та писма вештак Лазар Цвејић тврди да су фалсификат у свом налазу и мишљењу.
Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Случај "Калабић" као на тацни показује да Срби немају државу. Ова пресуда о рехабилитацији се десила вероватно због тога што је прошла "испод радара".
Пресуда је бриљантна, али то није довољно добар залог да ће и опстати на вишој инстанци.
У сваком случају, буде ли Калабић званично и заувек рехабилитован, Србија ће коракнути у добром правцу. То ће бити мали корак, али изузетно важан за целокупно Сербство.
Поруке: 219
Теме: 0
Придружен: Oct 2018
Углед:
36
Овога пута убеђен сам немају шансу!
ЖИВЕО КАЛАБИЋ!
ДАЈМО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА СПОМЕНИК!!!!