Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Рехабилитација Николе Калабића

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Констатовали смо већ раније на овом форуму да чекамо тог Радановића, није ми јасно због чега се не инсистира на кажњавању сведока, чекамо га од јула 2019. године.
По Закону о рехабилитацији чл. 14 суд одлучује по правилима ванпарничног поступка, а у Закону о ванпарничном поступку јасно се у члану 30. став 2. каже да се у ванпарничном поступку сходно примењују одредбе Закона о парничном поступку, ако овим или другим законом није друкчије одређено!
Из чега произилази да сходно одредбама члана 257 Закона о парничном поступку да сведок који је уредно позван не дође, а изостанак не оправда или се без одобрења или оправданог разлога удаљи са места где треба да буде саслушан, суд може да нареди да се принудно доведе и сноси трошкове довођења, а може и да га казни новчаном казном од 10.000 до 150.000 динара.
Такође између осталог по члану 245 став 3. закона о парничном поступку суд решењем може да одлучи, по службеној дужности или на предлог странака, да се сведок саслуша путем конференцијске везе, коришћењем уређаја за тонско или оптичко снимање.
Требало би можда на томе инсистирати кад већ неће да дође нека га или казне или принудно доведу или нека га саслушају путем конф. везе шта год им то дође.
Одговори

Не, најбоље је да уричи писани поднесак да није компетентан за тај део националне историје. Довољно је што су по фејсбуку ширили лажи о Момчилу Ђујићу и Динарској ЧД, па када сам овде написао одговор и замолио да им пренесу тамо, на фејсбуку - ни један контрааргумент.
Одговори

Данас је било рочиште, опет није дошао.
Ако не дође још једном, у мају, суд га одбацује као сведока.
Одговори

Ти од судова беже к'о ђаво од крста.
Одговори

Шта је са пуковником Рачићем? Да ли су и њега комунисти "осудили" и да ли је рехабилитован?
Одговори

Осуђен сигурно, то јест, проглашен за НН и све редом, а нико није поднео захтев, колико ми је познато.
Одговори

Ужас! Тако ни блаженопочивши др Стеван Мољевић није рехабилитован, јер нико није поднео захтев, а рок је одавно истекао.
Одговори

1. "Једнога дана 1946. године дошао је неки курир из Србије. Била је то једна жена која је донела информацију да сам ја, као млађи преживели четник, одређен од Београдског центра за спасавање четника из Босне да будем пребачен у Београд. Војвода Керовић је у почетку није сложио сумњајући у могуће провале, али се касније предомислио и ја сам кренуо са пратиоцем у Обреновац. Тако сам стигао у кућу Павловића. Ту сам чекао петнаест дана да по мене дођу. Међутим, стигла је информација да је дошло до подвале и да је телеграфиста био заврбован од Удбе. Тако је пријављивао њима људе који су пребацивани у Србију. Верујем да је баш преко тог телеграфисте откривено и место Дражино у Босни..."-Драгослав Марковић са Мајевице

Колико је ово тачно? Војвода Керовић је погинуо на Богојављење 1946. 
Ово би била још једна потврда да Чика Пера није издао Чичу.
Одговори

Нема потврде овога, а ни логике. Телеграфиста је могао, боље рећи морао, усмено да им каже нешто, а да упада у систем везе, није било шансе, нити има доказа.
Одговори

(16-05-2022, 07:03 PM)Monarhist Пише:  
  1. "Једнога дана 1946. године дошао је неки курир из Србије. Била је то једна жена која је донела информацију да сам ја, као млађи преживели четник, одређен од Београдског центра за спасавање четника из Босне да будем пребачен у Београд. Војвода Керовић је у почетку није сложио сумњајући у могуће провале, али се касније предомислио и ја сам кренуо са пратиоцем у Обреновац. Тако сам стигао у кућу Павловића. Ту сам чекао петнаест дана да по мене дођу. Међутим, стигла је информација да је дошло до подвале и да је телеграфиста био заврбован од Удбе. Тако је пријављивао њима људе који су пребацивани у Србију. Верујем да је баш преко тог телеграфисте откривено и место Дражино у Босни..."-Драгослав Марковић са Мајевице

Колико је ово тачно? Војвода Керовић је погинуо на Богојављење 1946. 
Ово би била још једна потврда да Чика Пера није издао Чичу.

Ништа слично није постојало,они у Београду гледали своју главу да спасу,сад ће још и о Босанским четницима да мисле.Ко да су седели докони на Ади,купали се,увече кафенисали,и докони смишљали како да спасу четнике из Босне.Они сами по 50.људи у Ђушиној на 15 квадрата голог бетона у самици.
Одговори

Милославе, знате ли шта је било у понедељак?
16.05 је требало да буде рочиште, јесу ли одбацили овог Радановића коначно?
Одговори

Рехабилитација Николе Калабића: Сведочио Милан Радановић
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/26990.html
Одговори

https://www.kolubarske.rs/sr/vesti/valje...%C4%87.htm

5+5

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним