Поруке: 279
Теме: 10
Придружен: Dec 2013
Углед:
69
Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
(Последња измена: 12-08-2017, 03:51 PM од
Snake.)
Поруке: 459
Теме: 13
Придружен: Jul 2016
Углед:
83
Inace kod ordena na ogrlici,jedan kolekcionar mi je rekao da je pozlata vremenom otpala,ali da se uz pomoc hemije moze vratiti stari sjaj ordena.
E sada da li to znaci da ce orden samo da sija ili se moze vratiti i zlatna boja nisam siguran.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Углед:
69
(12-08-2017, 04:04 PM)Andrejevic Пише: Inace kod ordena na ogrlici,jedan kolekcionar mi je rekao da je pozlata vremenom otpala,ali da se uz pomoc hemije moze vratiti stari sjaj ordena.
E sada da li to znaci da ce orden samo da sija ili se moze vratiti i zlatna boja nisam siguran.
Може ако се однесе рестауратору па се поново нанесе слој позлате.
Углед:
83
До сада не виђене фотографије на форуму,а Бога ми ни ја их до сада нисам видео.
-Војвода Мишић вероватно или на Крфу или на Солунском фронту седи за столом и пије кафу вероватно:
Ова фотографија која сада следи говори више од 1000 речи о нашем Војводи !!!
-Војвода Мишић одаје почаст погинулим српским војницима :
![[Слика: zivojin-misic-8.jpg]](http://www.nspm.rs/images/stories/1-marko/2014-avg/zivojin-misic-8.jpg)
Ово је заиста дирљива и лепа фотографија !
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Углед:
83
Биографија у 12 минута о шовеку који је у српском народу посао легенда.
ПС:
Када одгледате видео,задња слика у том видеу је погрешна,а ви мени реците зашто је та слика погрешна тј. зашто јој није место у овој биографији ?
Углед:
83
Poslednja fotografija je pogresna jer je to polaganje venca na grob Vojvodi Petru Bojovicu.
Trebali su da nadju neku fotografiju sa polaganja venca na grob Vojvodi Misicu jer je o njemu ovaj video.
Misic ima ogroman spomenik nad svojom grobnicom,dok Bojovic ima samo bistu,a ta bista se vidi na poslednjoj slici u ovom videu o Misicu.
-Polaganje venca na grob Vojvode Misica:
-Polaganje venca na grob Vojvode Bojovica:
Razlika u izgledu i velicini spomen-bisti je vise nego ocigledna.
Osim toga Misic na svom spomeniku ima jednu damu koja stoji do njega,a Bojovic nema.
Углед:
69
(Последња измена: 29-08-2017, 02:49 PM од
Snake.)