Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 4.43 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Живојин Мишић

Јесте, свака част.
Касније је Милн подржавао Дражу.
Одговори

(14-12-2014, 03:12 AM)Милослав Самарџић Пише:  Јесте, свака част.
Касније је Милн подржавао Дражу.

Да јер је Дража службовао у Другој армији код војвода Живојина Мишића и Степе Степановића. И Милн је то знао.

А ево и једне слике Фелдмаршала Милна.
1916. године одликован је од стране Краља орденом Белог орла са мачевима 1. степена.

[Слика: 393px-George_Francis_Milne.jpg]

Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
Одговори

Јел то на Солунском фронту Дража био у Степиној, Другој армији? Током 1914. и 1915. је био код Штурма у Трећој армији, ако се не варам
Одговори

http://www.pogledi.rs/kolubarska-bitka-k...ljeni-boj/
Одговори

(14-12-2014, 08:02 AM)Вукашин Петковић Пише:  Јел то на Солунском фронту Дража био у Степиној, Другој армији? Током 1914. и 1915. је био код Штурма у Трећој армији, ако се не варам

Тако је у почетку био у Дринској дивизији првог позива из састава Треће армије под командом генерала Павла Јуришића Штурма а на Крфу трансформацијом армија пребачен у Вардарску дивизију Прве армије тада под командом генерала Милоша Васића (Мишић је тад био на лечењу у Италији и у Француској код Жофра). На Солунском фронту реорганизацијом Треће армије промењен је њен командант Штурм 6. септембра 1916. и за новог команданта именован је Милош Васић а Мишић је преузео Прву армију. После је Битоља Трећа армија је раформирана а Вардарска дивизија пребачена у Другу армију, међутим Дража бива пребачен у Дринску дивизију Прве армије и тад је био код Мишића. При продору фронта пребачен у југословенску дивизију код војводе Степе јер је дивизија била у саставу Друге армије. Тако да је Дража био код свих.

Резиме: Дражиних команданта

1914-1916. Трећа армија командант генерал Павле Јуришић Штурм
1916. Трећа армија командант генерал Милош Васић
1916-1917. Прва армија командант војвода Живојин Мишић
1918. Друга армија командант војвода Степан Степановић - Степа

Одговори

Знаш ли којој дивизији је припадао 11. пешадијски пук "Карађорђе"?
Одговори

(14-12-2014, 05:01 PM)Николај Пише:  Знаш ли којој дивизији је припадао 11. пешадијски пук "Карађорђе"?

11. пешадијски пук "Карађорђе" - Седиште Крагујевац

Припадао је Шумадијској дивизији првог и другог позива.

Први позив овог пука био је у саставу Друге армије војводе Степе.

Други позив истог тог пука био је у саставу Ужичке војске по командом генерала Милоша Божановића.

Одговори

Снејк, јел имаш ову фотографију у већој резолуцији, војвода Мишић са пуковницима: Хаџићем, Јуришићем и Стевановићем?
[Слика: f28-misic.jpg]
Одговори

(14-12-2014, 06:25 PM)Вукашин Петковић Пише:  Снејк, јел имаш ову фотографију у већој резолуцији, војвода Мишић са пуковницима: Хаџићем, Јуришићем и Стевановићем?
[Слика: f28-misic.jpg]

Немам.

Има је Душан Бабац у својој књизи Српска војска у великом рату

[Слика: srpska_vojska_u_velikom_ratu_1914-1918_vv.jpg]

Одговори

(14-12-2014, 06:12 PM)Snake Пише:  
(14-12-2014, 05:01 PM)Николај Пише:  Знаш ли којој дивизији је припадао 11. пешадијски пук "Карађорђе"?

11. пешадијски пук "Карађорђе" - Седиште Крагујевац

Припадао је Шумадијској дивизији првог и другог позива.

Први позив овог пука био је у саставу Друге армије војводе Степе.

Други позив истог тог пука био је у саставу Ужичке војске по командом генерала Милоша Божановића.

Е хвала, чукундеда ми је био у том пуку.
Одговори

Молим све пријатеље форума да погледају како гласа индоктринрани комуниста који сумљам да је учествовао у Другом светском рату.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Википедија...ојин Мишић

Негативан глас је дат јер сам изнео чињенице о стварању Краљевине СХС/Југославије што му се није свидело. Кад год се нешто њима не свиди они све опструишу.

Одговори

Колико сам ја схватио, твој чланак већ одавно (кад си први пут овде поставио) није изабран за "сјајан"...
Одговори

(14-12-2014, 08:49 PM)Романија1 Пише:  Колико сам ја схватио, твој чланак већ одавно (кад си први пут овде поставио) није изабран за "сјајан"...

Тад је био у изради пре неки дан сам завршио сад је на гласању то тако тамо иде.

Одговори

Пошто ових дана су дани Колубарске битке ево мало подсећање:

http://www.europeanfilmgateway.eu/sites/...&width=600

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним