(30-04-2016, 03:33 PM)dko Пише: Ko bre nije imao sta da jede? Koliko si tada imao kilograma, samo mi to reci, da li si bio iznad prosecne tezine za svoju visinu?
E Samardzicu, nemoj da mi vredjas inteligenciju i sebi (isto i Gromovnik) sa pateticnim 'nismo imali sta da jedemo' i 'ti tada nisi ziveo ovde'. Kakvi su to argumenti?
Па то што пишеш може да се објасни само чињеницом да ниси тада живео овде. Не видим зашто твоју интелигенцију погађа нечије искуство или сећање?
Ако мислиш да су сви били сити, онда очигледно ниси свестан да су у Слобино време касниле, ионако мизерне, пензије и плате у скоро свим предузећима. Да не причам за време инфлације, када су људи примали шарене папириће, или су примали бонове?
Свако ко није имао имање или рођаке на селу, тај је искусио неки период глади у Слобино време. И то је, међутим, било по цену распродавања свих вредности сем крова над главом, ако те баш интересује мој случај.
Дакле - стање константног сиромашења.
По градовима се јело црвљиво брашно, а млеко, уље и шећер су биле луксузне намирнице за које си углавном морао да се бориш, или да их јуриш пола дана због разноразних несташица. Да не причам за гориво на пример које нам је стварно било луксуз и за које се обично чекало по пола дана на пумпи, или струја, коју некад више нисмо имали него што смо је имали (а кад нема струје, нема ни грејања итд.)?
Значи немој стварно да мешамо бабе и жабе. У економију се разумем, али видим како живим, и ја и они око мене.
То што га је оборила лажна опозиција, жељна власти а не и демонтирања трулог партијског комунистичког система је сасвим друга ствар. Није проблем у 5. октобру, он је једноставно морао да се догоди, проблем је у томе што није било 6. октобра. Што Србија није имала никакву аутентичну опозицију, исто као што је нема ни данас, већ се она ујединила само због Америчких долара, управљајући народним незадовољством, муком, неправдом и глађу у својим себичним циљевима. Што је само скинут Милошевић, а трули партијски и систем није демонтиран, већ је наставио да сиса животну енергију Србије. "Револуција" је одрађена у једном дану и ту се стало, паразитски систем је опстао, лоше навике су остале, па тако и данас има посла и бољитка само за чланове партије, и оне који на овај или онај начин шурују с њима. Нама осталима су довели банке, да се задужујемо док можемо.