Поруке: 4,407
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
652
(21-07-2016, 08:22 PM)ватхра Пише: (21-07-2016, 07:59 PM)Николај Пише: Ја сам то учио из мало озбиљније литературе од "Водича за новинаре."
Оне литературе која спомиње неовлаштено сликање тенка?
Оне литературе која говори шта је радња овог кривичног дела.
Цитат:Карикираш без потребе и скрећеш са теме, за ово сам ти већ сам објаснио разлику.
Коју разлику?
Цитат:Не само то, него си и својим понашањем дао повода за сликање.
Чиме? Одем у планину, нема нигде никог, нужда закон мења, и неко се нађе па ме фотографише.
Цитат:Што се тиче тока дискусије који си скренуо, да те подсетим да ти говориш о објављивању, а ја о ауторским правима. Ауторска права постоје иако неко није дао дозволу за објављивање.
Нисам га ја скренуо него ти, са овим:
Цитат:Не знам по ком то закону тако функционише, па ми молим те објасни.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 563
Теме: 1
Углед:
98
(19-07-2016, 01:38 AM)Бенито Пише: Феликс брате, тебе само Ватра може да извуче из илегале. Ајде мало растумачи ово правнички. Мислим ово око облигационих односа. Мора да је Николај у ромингу, иначе би имали ватрену расправу.
Брате Бенито, немам шта да додам ономе што сам већ рекао (а и нисам правник). Уосталом, Милослав и Николај су већ све рекли.
Sapienti sat.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Поруке: 17,033
Теме: 632
Углед:
1,886
Да резимирамо. Ствар је у томе што је на Западу заштићена својина, а овде још није, тј. још се држава по том питању није вратила на стање од пре комуниста. Видимо да постоје случајеви враћања, као са ауторским правомима на пример. Видимо да иде траљаво, тим законом су отворене могућности за разне манипулације и шпекулације, па је неко плаћао ненормално високе цифре за поједине слике.
Основ демократије је, дакле, заштићена својина и то важи за сваки облик својине. Нпр. дигиталне слике, само скенови, не и оригинали, нпр. из 19. века, можете купити и за 5.000 долара. Нико их не сме даље преснимавати и ширити, иако су ауторска права истекла, ако се аутор уопште зна. То наравно у западним земљама, такав закон још не постоји у Србији.
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
(Последња измена: 12-03-2017, 02:57 PM од
Брада.)
Поруке: 4,407
Теме: 55
Углед:
652
Цитат:А свако ко се имало бавио историјом Другог светског рата на подручију Југославије зна да је за четнике битка на Неретви била преломан тернутак, после које је дошло до осипања њиховог покрета. Оно што је за Немце била Курска битка, за четнике је Неретва.
Види се да се овај баш бавио том историјом.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године