Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

До недавно нисам ѕнао да Архив у Чачку поседује ѕначајан број емигранстких иѕдања,часописа,брошура,штампе уопште.Надам се да ће у перспективи бити ту великих помака.Прикаѕа емигранстке штампе код нас је мало.
Одговори

Како оцењујете књигу Милоша Тимотијевића ,,Звонко Вучковић, ратна биографија''?
На први поглед се чини да је писац ту уложио доста труда.
Одговори

(07-05-2019, 04:51 PM)Александар Србљанин Пише:  Како оцењујете књигу Милоша Тимотијевића ,,Звонко Вучковић, ратна биографија''?
На први поглед се чини да је писац ту уложио доста труда.

Буквално препричавање Звонкових "Сећања из рата". Не видим сврху такве литературе.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Где се моѕе наћи,он је радио Ѕатамњену Прошлост,је ли тако би,није то било лоше уопште,ако добро памтим.Само нек се гура.
Одговори

Мислим да је има још у књижарама ''Службеног Гласника''.
Кад се са ове дистанце прочита ''Затамњена прошлост'' то и није нешто.
Нисам стигао да прочитам Вучковићеву биографију, али ако Бог да, прочитаћу.
Он је у предговору написао да је употребио нови мулитидисциплинарни приступ, да је то сад неки шири оквир од пуке биографије.
Претпоставио сам да није направио ништа спектакуларно.
Одговори

Нисам читао,потрудићу се да прочитам.Затамљена прошлост је изазвала доста паѕње својевремено,по мени сасвим добра књига.Мислим да је још једна изашла а тиче се пописа страдалих у Моравичком округу.Нисам читао,не дрѕите ме за реч,али негде сам то чуо.
Одговори

Да ли су изашли мемоари Рузе Јовановић-Папић,негде сам читао о томе,делује јако интересантно њена биографија.
Одговори

Голгота четника,Димитријевић,Вукотић медија,читао неко,утисци?
Одговори

[Слика: FB-IMG-1558473110665.jpg]
Одговори

(21-05-2019, 11:14 PM)Вукашин Петковић Пише:  [Слика: FB-IMG-1558473110665.jpg]

Препоручујем књигу.
Откривено је како је завршио мајор Комарчевић. Убио га је човек задобијен од ОЗНе за новац и малу каријеру. Он и његова жена, пошто су убили Комарчевића, закопали су га испод патоса у својој соби. Тако су наставили да живе. Темељи те куће виде се и данас.
У књизи се налази велики број фотографија до сада непознатих, као оне Комарчевића са обријаном главом.
Одговори

Да није било њега не би остала ниједна фотка иѕ Ваљевског краја.Нисам читао,потрудићу се ако налетим ,делује занимљиво,подршка за овакве ствари.
Одговори

Је ли неко читао Голготу четника од Бојана Димитријевића? Какви су утисци?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(21-05-2019, 11:14 PM)Вукашин Петковић Пише:  [Слика: FB-IMG-1558473110665.jpg]
Ако неко зна где може да се набави ова књига, нека ми пошаље поруку на пп.
Одговори

https://www.knjizara.com/pdf/155495.pdf

Милош Тимотијевић,је ли неко читаo?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним