Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
До недавно нисам ѕнао да Архив у Чачку поседује ѕначајан број емигранстких иѕдања,часописа,брошура,штампе уопште.Надам се да ће у перспективи бити ту великих помака.Прикаѕа емигранстке штампе код нас је мало.
Поруке: 16
Теме: 3
Придружен: Apr 2017
Углед:
2
Како оцењујете књигу Милоша Тимотијевића ,,Звонко Вучковић, ратна биографија''?
На први поглед се чини да је писац ту уложио доста труда.
Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
(07-05-2019, 04:51 PM)Александар Србљанин Пише: Како оцењујете књигу Милоша Тимотијевића ,,Звонко Вучковић, ратна биографија''?
На први поглед се чини да је писац ту уложио доста труда.
Буквално препричавање Звонкових "Сећања из рата". Не видим сврху такве литературе.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 08-05-2019, 02:07 PM од
Felix.)
Углед:
91
Где се моѕе наћи,он је радио Ѕатамњену Прошлост,је ли тако би,није то било лоше уопште,ако добро памтим.Само нек се гура.
Поруке: 16
Теме: 3
Придружен: Apr 2017
Углед:
2
Мислим да је има још у књижарама ''Службеног Гласника''.
Кад се са ове дистанце прочита ''Затамњена прошлост'' то и није нешто.
Нисам стигао да прочитам Вучковићеву биографију, али ако Бог да, прочитаћу.
Он је у предговору написао да је употребио нови мулитидисциплинарни приступ, да је то сад неки шири оквир од пуке биографије.
Претпоставио сам да није направио ништа спектакуларно.
Углед:
91
Нисам читао,потрудићу се да прочитам.Затамљена прошлост је изазвала доста паѕње својевремено,по мени сасвим добра књига.Мислим да је још једна изашла а тиче се пописа страдалих у Моравичком округу.Нисам читао,не дрѕите ме за реч,али негде сам то чуо.
Углед:
91
Да ли су изашли мемоари Рузе Јовановић-Папић,негде сам читао о томе,делује јако интересантно њена биографија.
Углед:
91
Голгота четника,Димитријевић,Вукотић медија,читао неко,утисци?
Углед:
91
Да није било њега не би остала ниједна фотка иѕ Ваљевског краја.Нисам читао,потрудићу се ако налетим ,делује занимљиво,подршка за овакве ствари.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Је ли неко читао Голготу четника од Бојана Димитријевића? Какви су утисци?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."