21-01-2017, 05:23 PM
(21-01-2017, 08:26 AM)treca smena Пише: Sve to stoji ali kad moj ujak iz Crne Gore kaze Srbijanci on sigurno ne mislis nista uvredljivo, mislim da je to izraz koji je prihvacen u narodu. Svi smo mi Srbi, ali kad neko kaze Hercegovac, Bosanac, Licanin, Krajsnik, ja to gledam kao na geografsko i istorijsko poreklo koji pripadnik Srbskog naroda pripada.
Твој ујак не мисли ништа лоше јербо се навукао на лукавство аустроугарског мешетара Бењамина Калаја чија је намера била да
СУЗИ И ОГРАНИЧИ
Србску Државу на унапред омеђени простор стешњен између Саве, Дунава, Дрине и јужне и блгарске границе!
Друго, кажеш "прихваћено у нааааароду"! Пре свега шта је то "народ" за тебе?
Пучина све прихвата по инерцији, нарочито ако јој укинеш колективно сећање и АКО НЕМА КО ПАМЕТНИЈИ ДА УЗМЕ ГУСЛЕ ИЛИ КЊИГЕ СТАРОСТАВНЕ И ОДПЕВА "НАРОДУ" КО СМО И КАКО СЕ ЗОВЕМО!
Треће, тачно је да се каже без увреде, Херцеговац, Личанин, Крајишник....
Међутим!
Адекватан назив за становнике горе описаног ГЕОГРАФСКОГ простора, може бити само Шумадинац, Драгачевац, Еро....а никако
СРБИЈАНАЦ,
јербо, упамтимо једном за свагда, у духу Србског Језика МИ ИЗВЛАЧИМО ИМЕ ЗЕМЉЕ ОД ИМЕНА НАЦИЈЕ А НЕ ОБРНУТО!
Дакле:
Нација-СРБИН,
Земља-СРБИЈА!
Међутим!
Калај извлачи име Нације од имена земље, па каже:
Земља-СРБИЈА,
Нација-СРБИЈАНАЦ!
Е па неће моћи Хер Калај!
Паметном доста!
ПС
Иначе, КИЗО, кад си се већ намучио да мењаш надимак и сличицу и да се јављаш са сокоћала из комшилука, што се не оканеш хрватске гајевице
U S T A Š I C E
и не потрудиш се да пређеш на Србско Писмо, еда би нас додатно убедио да то нијеси ТИ?
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!