Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Да, Милош ми је био други пик...
Одговори

Друго питање:
Која српска историјска личност је највише обратила пажњу на сопствени маркетинг у 19 и 20 веку?
Одговори

(12-06-2024, 12:05 PM)Бенито Пише:  Друго питање:
Која српска историјска личност је највише обратила пажњу на сопствени маркетинг у 19 и 20 веку?

Милан Стојадиновић можда...
Одговори

Или Никола Пашић...
Одговори

Мислио сам да ће ово Милослав као из топа.
Хајдук Вељко Петровић је посебно обратио пажњу да се чује за његово име и није жалио пара да тако буде. 
И данас је једини од српских војсковођа из Првог српског устанка о коме се пева.
Одговори

(12-06-2024, 09:19 PM)Бенито Пише:  

Мислио сам да ће ово Милослав као из топа.
Хајдук Вељко Петровић је посебно обратио пажњу да се чује за његово име и није жалио пара да тако буде. 
И данас је једини од српских војсковођа из Првог српског устанка о коме се пева.

Да, он је платио Вуку Караџићу...
Али пева се и Синђелићу.
Одговори

Мислио сам на песме које су настале савремено са историјским догађајима. Песма о Синђелићу настала је век доцније, што је знак да није део пропаганде самог јунака.
Одговори

Чини ми се да смо већ споменули овај детаљ у квизу - Вук је о Вељку писао као о највећем јунаку свих времена, који стоји раме уз раме и са самим Ахилом.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

И треће питање:
Који српски владар је имао најлошији приступ пропаганди, иако јој је придавао дужну пажњу, што је имало лоше последице?
Одговори

(13-06-2024, 01:44 PM)Бенито Пише:  И треће питање:
Који српски владар је имао најлошији приступ пропаганди, иако јој је придавао дужну пажњу, што је имало лоше последице?

Можда Зоран Ђинђић? Додуше, није био председник СРЈ, касније Србије и Црне Горе.
Одговори

Не.
Ово би требало да је најлакше питање.
Одговори

Слободан Милошевић?
Одговори

(13-06-2024, 02:16 PM)Ђуро Пише:  Слободан Милошевић?

Са све ТВ Бастиљом, ТВ Палмом и слично???
Не, наравно.
Одговори

(13-06-2024, 01:44 PM)Бенито Пише:  И треће питање:

Можда кнез Павле?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 28 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним