Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Нисам чуо за Милоша. Ајте даље. Прикључићу се вечерас.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Ево од мене.
Неколико година прије Берлинског конгреса кнез Милан је схватио да је Србија у све тежој политичкој ситуацији, и да би Срби због преговора Беча и Русија могли остати без државе и аутономије. Он је послао једног човјека у мисију како би нашао савезника у Русима.
Кога је послао кнез?
На који начин је кнез покушао да придобије Русе на српску страну?
Да ли је имао успјеха?
Углед:
459
(15-03-2017, 06:10 PM)Романија Пише: Ево од мене.
Неколико година прије Берлинског конгреса кнез Милан је схватио да је Србија у све тежој политичкој ситуацији, и да би Срби због преговора Беча и Русија могли остати без државе и аутономије. Он је послао једног човјека у мисију како би нашао савезника у Русима.
Кога је послао кнез?
Да ли је имао успјеха?
Ајде мало помогни да данас бар једно одговоримо. Вуле, дај питање док се Романија не појави.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 15-03-2017, 10:35 PM од
Перун.)
Углед:
201
Руси су тај кнезов приједлог глатко одбили, чак су га и понизили донекле.
Иначе тај приједлог се веома често остваривао у историји.
Углед:
459
(15-03-2017, 11:07 PM)Романија Пише: Руси су тај кнезов приједлог глатко одбили, чак су га и понизили донекле.
Иначе тај приједлог се веома често остваривао у историји.
Наравно да су одбили. То ми није ни представљало проблем. Помогни нешто око преговарача.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Углед:
515
(15-03-2017, 06:10 PM)Романија Пише: Ево од мене.
Кога је послао кнез?
Да ли је имао успјеха?
Једино ми на памет пада Стојан Новаковић.
Ево поново једног питања из књижевности.
Ко је аутор најдуже (у просеку) реченице и најдужег (апсолутно) романа у историји српске књижевности?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(Последња измена: 16-03-2017, 10:53 AM од
Vlad Alekš.)
Углед:
201
Био је политичар наравно. Велики противник Јована Ристића. Ристић је сматрао да треба водити политику националног интереса а овај да треба давати уступке великим силама. Био је велики пријатељ Илији Гарашанину. Данас улице по Србији носе његово име. Његови мемоари као и многа писма се користе као извори.
Мноне руско-српске преговоре је он водио.
Имао је везе у Лондону, Петрограду а посебно у Паризу.
Обављао је и важне функције у Србији, ал не могу баш рећи које, јер би било онда прелако.
(Последња измена: 16-03-2017, 03:58 PM од
Романија.)
Углед:
459
Jovan Marinovic? Ako je tacno nastavite dalje.
(Последња измена: 16-03-2017, 04:08 PM од
Перун.)
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Ево поново једног питања из књижевности.
Ко је аутор најдуже (у просеку) реченице и најдужег (апсолутно) романа у историји српске књижевности?
[/quote]
Је ли роман једна књига, или има наставке.
Ћосић?
Углед:
459
(16-03-2017, 04:08 PM)Романија Пише: Ајд погоди и друго питање, много је лакше.
Не знам шта Русији можеш да понудиш а да то нема. Једино да Милан буде зет Александру II Николајевичу. Излазак на море нисмо имали (једино преко Дунава).
Углед:
459
Запоставили смо жене много (мислим на квиз)

.
Која позната Српкиња је, финансијски, помогала настанак четничке организације, за борбе у Старој Србији, почетком 20-ог века?