Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(13-07-2019, 09:20 AM)Милослав Самарџић Пише: Они су били команданти корпуса, после сам хтео да питам за њих.
Милутин Јанковић, на њега је мислио Бенито ваљда.
Крста Кљајић.
Радојица Перишић - има кокарда.
Стеван Влаховић.
Не могу петог сад да се сетим, журим.
Поручник Душан Стефановић, командант Ужичке бригаде. Преживео рат, преминуо пре 10 год и сахрањен у родном селу. На споменику фотографија са брадом и кокардом.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Мољевић на робијашком гробљу у Сремској Митровици.
За др Ђуру Ђуровића ће ти одговорити Милослав Самарџић, пошто се њиме подробно бавио. Мислим да је после друге робије емигрирао. Ако није, сахрањен је у Београду.
Углед:
3,068
То није било тешко, али ко је он.
Поруке: 5,882
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
А чини ми се да се он презива Чворовић, а можда сам лоше запамтио
Углед:
3,068
Ма какав Чворовић.
Познат је тај човек. Нарочито у неким " посебним интелектуалним круговима".
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(13-07-2019, 09:11 PM)Бенито Пише: Ма какав Чворовић.
Познат је тај човек. Нарочито у неким " посебним интелектуалним круговима".
Чоловић?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,068
Браво, Еро. Ово ретко ко зна.
Углед:
1,538
Е да, Чоловић је у питању. Додуше, нисам знао да имају дете. Ево, на Филозофском постоји сукоб између професора. На једној страни су Никола Самарџић, Радош Љушић, Дубравка Стојановић, а на другој они професори који не могу да буду изабрани у звања. Нешто о томе је говорио професор Милош Ковић. Сад се нешто слично дешава и на Филолошком факултету где је професор Танасковић узет на "зуб".
Бенито зна најбоље каква је ситуација на Филозофском факултету на коме се води борба за српску историју
Углед:
1,538
"У Београду сам на демонстрацијама 1996. видео младе људе који носе портрете Драже Михаиловића. Тада нисам знао ко је он и схватио сам да је фотографија тог човека симбол отпора. За мене, био је то отпор режиму који је наследник титоистичког, комунистичког режима, тоталитарног у то време и када сам се вратио у Француску, трагао сам да сазнам више о њему. Сазнао сам да тај човек не може да не буде интересантан. За њега је Де Гол рекао да су браћа по оружју, Черчил да је то његова највећа грешка у Другом светском рату — напуштање Драже Михаиловића. Видео сам да му је Тајмс посветио насловницу због спасавања америчких пилота, И онда сам прикупљао грађу".
Ово је изјавио један странац-новинар који је објавио књигу о Дражи. О коме се ради?