Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
Мислим да је Јапан признао Косово.
Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
Ајде једно занимљиво питање на брзака . . .
У ком веку су Срби први пут прозвани "изабрани народ" ?
П.С. Није Деретић,нити та екипа . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 23-08-2021, 02:53 PM од
Бранке.)
Поруке: 1,173
Теме: 7
Придружен: Feb 2019
Углед:
250
У 13. Немањићи су Србију звали "Нови Израел".
Поруке: 17,009
Теме: 632
Углед:
1,872
Како се звала формација која је 17. октобра 1944. ослободила Бачки Моноштор од Мађара и Немаца?
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
(23-08-2021, 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише: Како се звала формација која је 17. октобра 1944. ослободила Бачки Моноштор од Мађара и Немаца?
Сомборски или Шајкашки четнички одред
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
Нити је Јеврејин,нити су Немањићи,у питању је подоста ранији период . . .
Након једног од успешних похода на Солунске Словене,Јустинијан II,одводи крајем седмог века један поприличан број њих у Малу Азију . . . Да је међу тим Словенима било и Срба у поприличном броју говори и запис о Епископу града Гордосерба насталог у том временском периоду . . .
Елем,после успешне балканске офанзиве против Словена и Бугара,Јустинијан II се окреће рату са Арабљанима и за њега мобилише исте оне које је пре неку годину довео у Малу Азију . . . наоружава 30000 Словена(Срба) и назива их "Изабраним народом" . . .
Али наши не би били наши да нису инаџије,у бици код Севастопоља у Јерменији 692. 2/3 "Изабраног народа" прелази на страну Арабљана и византијска војска доживљава тежак пораз . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 23-08-2021, 10:08 PM од
Бранке.)
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(19-08-2021, 11:41 AM)Бенито Пише: Наравно да су остали без свега због судских пресуда, дугова, судских пресуда у вези малверзација са брашном за војску током Солунског фронта, као и огромних трошкова које је његов отац имао за школовање своје деце, која су образована у најбољим школама тога доба, као и за миразе својих пет ћерки, које су се удале у најбоље београдске куће...
Дакле, Коча је напустио школовање на Сорбони због тога што отац није могао више да га финансира, а и заљубио се у комунизам, у међувремену, што је била мода тадашњег Париза.
Да поновим, од имовине нису имали скоро ништа, уочи Другог светског рата, тако да Коча Поповић ништа није поклонио комунистичким властима после рата.
Њему је Други светски рата био-бити или не бити.
На жалост за Србе, добио је ту коцкарску игру.
Хвала на исправци. Проверио сам у енциклопедији, пре рата у тој згради је била нека француска осигуравајућа кућа. Све ми се помешало у глави од треће дозе.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Углед:
515
Хајде да наставим са питањима из архитектуре.
У Београду постоји једна зграда изграђена у фашистичком духу, а друга у националсоцијалистичком духу. О којим грађевинама је реч?
Углед:
515
(24-08-2021, 11:22 AM)Милослав Самарџић Пише: (24-08-2021, 10:40 AM)Vlad Alekš Пише: Хајде да наставим са питањима из архитектуре.
У Београду постоји једна зграда изграђена у фашистичком духу, а друга у националсоцијалистичком духу. О којим грађевинама је реч?
Ова друга треба да је пошта?
Нисам архитекта, али могу да погледам.

Колико ја знам, није Пошта. Да помогнем - зграда се налази са оне стране Саве.