Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(25-01-2017, 04:09 PM)treca smena Пише:  Moze podatak samo kada je on rekao?

Samo pojasni ovo sta su cenzurisali u njegovom slucaju, nisam to znao

Имаш у "Часопису за књижевност и културу" чланак: "Бранислав Нушић о приликама на Космету крајем 19. века"

Уздравље! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ковертирамо право на питање за Влад Алекша.
Следеће питање.
" Срби су , можда, мали народ, али су највећи народ између Беча и Цариграда." Који српски политичар је изговорио ову реченицу?
ПС Могуће је да ће ускоро неко од савремених српских политичара ово изговорити, па да знамо да је преписао.
Одговори

Никола Пашић
Одговори

Вукашине може следеће. Не стигох на време.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

браво момци.
Напред, Вуле Србине.
Одговори

Који српски генерал је носио овај чин само један дан, тј. унапређен је у чин генерала, дан пре своје смрти? Односи се се на период краљевине.
Одговори

Значи краљевина Србија, не СХС и Југославија?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Да, Краљевина Србија.
Одговори

Димитрије Ђурић

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Тачно, Смедеревац! Smile
Дај следеће питање!
Одговори

Димитрије Ђурић.

Закаснела реакција.

Одговори

Једна планина у Канади носи име великог Србског војсковође. Ко је у питању?

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Путник

Одговори

(25-01-2017, 11:12 PM)Живојин Мишић Пише:  Путник

Браво. Јок

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 28 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним