Поруке: 14,504
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Генерал Стеван Здравковић.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Како то тако из прве? Ајде даље.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,044
Чекао сам да се неко убаци, али изгледа да нема никог.
Српски средњевековни владари су се женили из љубави, интереса, како личних, тако и државних, терали жене са двора, неке чак и голе...
Али, ипак, само је један случај да су историчари исказали јасну сумњу да један владар није син свог славног оца, него плод прељубе његове мајке.
Ко је тај владар и ко је његов славни отац?
(Последња измена: 14-02-2017, 08:18 PM од
Бенито.)
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(14-02-2017, 09:06 PM)ЈВуО-КГ Пише: (14-02-2017, 08:08 PM)Бенито Пише: Али, ипак, само је један случај да су историчари исказали јасну сумњу да један владар није син свог славног оца, него плод прељубе његове мајке.
Ко је тај владар и ко је његов славни отац?
Владар је Урош а његов славни отац је цар Душан.
Ово би одговорило 95% Срба. Ја бих пре рекао Стефан и кнез Лазар него ово.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,044
Кад се прође Крестићева школа, запамти се и последњи Србин са подручја данашње Хрватске, икад у историји. Данас се то више нигде не учи.
Ајде једно из историје парламентаризма Срба, Хрвата и Словенаца:
Познато је да је су Радић и његов брат убијени у сред Скупштине. Тада је рањен и посланик ХСС, деда данашњег политичара истог имена Иван Пернар.
Међутим, мање је познат инцидент неколико месеци раније. Наиме, за време говора Стјепана Радића, двојица српских ( радикалских) посланика су посматрали једног посланика како спава и почели су да се тихо осмехују. Иван Пернар је посматрао њих, скочио из клупе и викнуо:" Док говори представник Хрвата, српске свиње се смеју." Један од ове двојице је скочио и рекао му да повуче реч. Пернар је то одбио. Онда је радикал скочио и пребио Пернара, као вола у купусу. Улетела је жандармерија и једва посланика одвојила од несрећног Пернара.
Овај посланик био је и учесник Светосавског конгреса у селу Ба. Одлежао је 6 година робије у СМ, након рата. Био је Солунац и резервни мајор пред сам АР. Ко је овај радикал?
Поруке: 3,307
Теме: 9
Придружен: Jan 2017
Углед:
636
Нисам знао за ово. Једва чекам одговор.
Углед:
3,044
Ајде да не задржавам.
У питању је, Исидор Живковић, председник општине витановачке.
Ајмо следеће,
Милош Обреновић је, пред смрт, и трећи пут успео да се врати на власт. То је било толико кратко, да се једва и бележи као владавина. Међутим, и тај део је успео да обележи само једним познатим чином.
Шта је Милош Обреновић урадио пред сам крај живота?