Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

22? Пет пута у прошлом веку.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(15-04-2017, 10:39 PM)Перун Пише:  22? Пет пута у прошлом веку.

Не. Кез

Више од тога. Мислим на укупан број , не на прошли век.
Одговори

Знамо да није 11. Да не лупамо осталих 7 могућих решења реци одговор и где си то прочитао.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

77
Одговори

Није. Кез

Један од Ужичанинових одговора треба да се дуплира и ето решења. Smile
Одговори

44
Ајде Перуне.
Одговори

(15-04-2017, 10:47 PM)Перун Пише:  Знамо да није 11. Да не лупамо осталих 7 могућих решења реци одговор и где си то прочитао.

Предајеш се ? Кез

(15-04-2017, 10:54 PM)Бенито Пише:  44
Ајде Перуне.

Тачно.

А на територији Београда било је и 115 битака. Иначе наш главни град је најчешће рушен град у Европи.
Одговори

Играјте ви. Па ћу се укључити касније.

Одговори

Помињали смо Ракоцијеву буну и како су Угри чинили велике злочине над Србима, у Барањи нарочито.
Тада се као војсковођа реактивирао један Србин и ратовао је за Хабзбурге. Иначе, више пута се истицао, нарочито у Великом бечком рату. Имао је висок чин који му је доделио аустријски ћесар.
Ко је овај Србин?
Одговори

(15-04-2017, 11:11 PM)Бенито Пише:  Помињали смо Ракоцијеву буну и како су Угри чинили велике злочине над Србима, у Барањи нарочито.
Тада се као војсковођа реактивирао један Србин и ратовао је за Хабзбурге. Иначе, више пута се истицао, нарочито у Великом бечком рату. Имао је висок чин који му је доделио аустријски ћесар.
Ко је овај Србин?

Павле Несторовић ?
Одговори

Не.
Овај је био вођа српске формације. Највише се истакао у бици између Аустрије и Турске код Сланкамена 1691. године. После тога је добио највиши могући чин за странца, а то је чин подвојводе.
Одговори

(15-04-2017, 11:34 PM)Бенито Пише:  Не.
Овај је био вођа српске формације. Највише се истакао у бици између Аустрије и Турске код Сланкамена 1691. године. После тога је добио највиши могући чин за странца, а то је чин подвојводе.

Јован Монастерлија.

Опет имам једно питање. Smile Знаш ли одакле он потиче? Одакле су његови отишли у Мађарску ?
Одговори

Христос Воскресе!
Из Ковина су Монастерлије.
Терај даље.
Одговори

Ваистину Воскресе.

Био је у редакцији Политике од њеног оснивања,текстове је објављивао и у другим часописима,имао је неколико занимања.Доктор наука. Није могао да поднесе оно што је задесило српски народ у ПСР због чега је у току истог извршио самоубиство. Ко је овај великан српске књижевности ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 48 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним