Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
22? Пет пута у прошлом веку.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Знамо да није 11. Да не лупамо осталих 7 могућих решења реци одговор и где си то прочитао.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Играјте ви. Па ћу се укључити касније.
Поруке: 14,524
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Помињали смо Ракоцијеву буну и како су Угри чинили велике злочине над Србима, у Барањи нарочито.
Тада се као војсковођа реактивирао један Србин и ратовао је за Хабзбурге. Иначе, више пута се истицао, нарочито у Великом бечком рату. Имао је висок чин који му је доделио аустријски ћесар.
Ко је овај Србин?
Углед:
3,062
Не.
Овај је био вођа српске формације. Највише се истакао у бици између Аустрије и Турске код Сланкамена 1691. године. После тога је добио највиши могући чин за странца, а то је чин подвојводе.
Углед:
3,062
Христос Воскресе!
Из Ковина су Монастерлије.
Терај даље.
Поруке: 3,307
Теме: 9
Придружен: Jan 2017
Углед:
636
Ваистину Воскресе.
Био је у редакцији Политике од њеног оснивања,текстове је објављивао и у другим часописима,имао је неколико занимања.Доктор наука. Није могао да поднесе оно што је задесило српски народ у ПСР због чега је у току истог извршио самоубиство. Ко је овај великан српске књижевности ?