Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Петар Коњовић?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Он је, ваљаде, обрнуто. Генетски Србин који то не воли да буде.Smile
Пробај опет.
Одговори

Не знам. Једино ми пада Бинички на памет.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Био је Словенац рођењем. Никада се тога није одрекао, али је за себе говорио да је Србин и Словенац. Рођен је у Ријеци, коју је заувек напустио пошто је заузео Мусолини , и преселио се у Београд.
Одговори

Нисам чуо за њега. 5+5

Миховил Логар.

Одговори

Тако је.
Одговори

Госн. Андрејевић има моје пуномоћје.

Одговори

(20-04-2017, 09:14 PM)Перун Пише:  Госн. Андрејевић има моје пуномоћје.
Захваљујем се.

Ко је био последњи краљевски командант или боље речено ко је био чувар подморнице "Небојша" од 1942. све до краја рата ?

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Поручник Иван Мишковић. Ајде још једно о неком генералу из Великог рата.

Одговори

(20-04-2017, 10:12 PM)Перун Пише:  Поручник Иван Мишковић. Ајде још једно о неком генералу из Великог рата.
Ево да удовољим. Smile

У саставу 2. армије налазила се и Тимочка дивизија.Усешно је дејствовала у Церској битци али се укључила задњнег дана те бидке.Међутим како су савезници захтевали да српска восјка изведе офанзиву,изморена Тимочка дивизија је морала да крене напред.Пружала је огроман отпор непријатељу иако је била изморена,о томе сведочи и командант 29. АУ дивизије.Нажалост Тимочка дивизија иако се јуначки борила,бива поражена.Након њеног пораза њен командант бива смењен.
Који је тај командант ?

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Генерал Кондић.

Одговори

(20-04-2017, 10:46 PM)Перун Пише:  Генерал Кондић.
Јесте,генерал Владимир Кондић.
Ајде даље.

Одговори

Ево једно није тешко.

Командант Дринске дивизије II позива и познати дечији, савремени, песник рођени су у истом селу. Ко су они и које је село у питању?

Одговори

Колико је био тежак краљ Александар на дан атентата у Марсеју?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 26 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним