(09-02-2017, 10:31 PM)ЈВуО-КГ Пише: (09-02-2017, 04:03 PM)Јеремија Пише: Дакле, по чему су Недић или Мита издајници ако су хтели да сатру комунистичку хидру још у корену?
По томе што нису хтели само њих. Наравно ако дозвољавате реплику која није израз никаквог непоштовања већ само другачијег мишљења. Крвници као и комунисти. Ту превасходно мислим на Љотићевце.
Зато се и дружимо да бих разговарали - реплицирали.
Што се тиче Мите, Недића и осталих сукобљених страна у грађанском рату 1941 - 45, требало би одмах нагласити следеће: Србија је била окупирана од стране Немачке као и остатци бивше Краљевине Југославије. Е сад, Хрвати су једноставно прикачили амблем који су имали и 1914 па самим тим чином јасно су ставили до знања шта се Србима спрема. Како су под управу НДХ стављени БиХ, као и Срем. Остатак Војводине дат је на управу Хортијевцима. Македонија Бугарима а КиМ арнаутима који су санћим били под управом Италије као и Црна гора. Значи, Србија без Војводства, Метохије и Косова, Рашке области ем што је била окупирана, ем су паравојне формације терориса повеле рат против поретка и устројства дежаве. Немачке окупационе власти издале су проглас: 100 Срба за једног убијеног Швабу или 50 за рањеног. За саботажу казнена експедиција... И, шта је требао да ради Недић да уради? Да препусти и то мало србијице на управу Бугарима, хортијевцима или ендехазији? Жртвовао је част и прихватио се незахвалног посла. Сведочанства су многа о пожртвовању Српске Народне Гарде која се клала са усташама на левој обали Дрине у покушају да спасу што више србске нејачи који су бежали од усташког ножа. Значи, ово није рекла - казала већ нешто што ми је лично опричавала покојна баба када је за длаку измакла са децом испред усташке каме док су неколико "недићеваца" платили животом спашавање само тог збега.
Како год, Недић је трагична жртва још трагичнијег времена.
Мита је нешто друго... Мрзио је комуњаре више од било чега па је сматрао да је пактирање са окупатором часније него пасивно посматрање како комунисти у сенци окупације врше преврат поретка а уједно тероришу становништво које неће са њима.
Неке идеје Љотића ја бих ладно прихватио данас и применио их у Србији.
Ако се окренеш око себе и сагледаш која су права Срба у властитољ земљи а које привилегије имају цигани и остале мањине, биће ти јасно о чему говорим.