Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је творац Југославије?

(08-12-2018, 05:15 PM)Сиви Вук Пише:  
(08-12-2018, 05:00 PM)Жаре Пише:  
(08-12-2018, 03:33 PM)Сиви Вук Пише:  
(08-12-2018, 11:57 AM)Жаре Пише:  
(07-12-2018, 10:29 PM)Сиви Вук Пише:  
(07-12-2018, 09:17 PM)Жаре Пише:  
(07-12-2018, 12:21 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Може ли више без лупетања? Како вам не досади да тандрчете до бесвести једне те исте будалаштине? Дај, бар смислите нешто ново.

Глупандери на квадрат

Сада нам је јасно. Ви сте масоснке џукеле, али какво сте зло по Србију и човечанство то већ сви знају!Бесантабаџија

Јудеји масони, сине. Ај сад туш, терапија, лалање, влажни снови о четвртом рајху...

Свако ко негира чињеницу да јевреји и масони уништавају овај свет је или будала или њихова џукела.

Вечита дилема ми је, да ли ми се више сере од таквих нацистоида- интернет јуначина какав си ти, курчићу, или од комуњара. Ови други нам јесу нанели више штете, али су некако конкретнији, и свакако мање пиздице од вас нацоша. Не знам, дилема...

Да се нешто разумемо. Ја јесам према свом политичком опредељењу Национал Социјалиста, али у својој визији. О Хитлеру мислим да је урадио доста добрих ствари, али нисам његов следбеник. А ти можеш само да вређаш јер ништа друго и не умеш. А посебно вређаш када неко прозове твоје шефове.

Ти си само обичан коњ. Помири се са тим.
Одговори

(08-12-2018, 09:36 PM)Жаре Пише:  
(07-12-2018, 12:21 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Може ли више без лупетања? Како вам не досади да тандрчете до бесвести једне те исте будалаштине? Дај, бар смислите нешто ново.

Глупандери на квадрат

Сада нам је јасно. Ви сте масоснке џукеле, али какво сте зло по Србију и човечанство то већ сви знају!Бесантабаџија

Јудеји масони, сине. Ај сад туш, терапија, лалање, влажни снови о четвртом рајху...

Свако ко негира чињеницу да јевреји и масони уништавају овај свет је или будала или њихова џукела.

Вечита дилема ми је, да ли ми се више сере од таквих нацистоида- интернет јуначина какав си ти, курчићу, или од комуњара. Ови други нам јесу нанели више штете, али су некако конкретнији, и свакако мање пиздице од вас нацоша. Не знам, дилема...

Да се нешто разумемо. Ја јесам према свом политичком опредељењу Национал Социјалиста, али у својој визији. О Хитлеру мислим да је урадио доста добрих ствари, али нисам његов следбеник. А ти можеш само да вређаш јер ништа друго и не умеш. А посебно вређаш када неко прозове твоје шефове.

А ти си џукела. Помири се са тим.
Одговори

(08-12-2018, 10:27 PM)Сиви Вук Пише:  

Глупандери на квадрат

А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свога ни за што бити крив суду, а ако ли ко каже брату своме: „Рака „, биће крив синедриону; а ко рече „Будало“, биће крив паклу огњеноме (Мт. 5;22).

Иако нам се ти називи чине безначајним, они поткопавају и нарушавају велико дело љубави и дају место ђаволу. Сунце да не зађе у шеву вашем, нити дајите места ђаволу, каже апостол (Еф. 4; 26-27).

Онај ко умножава и увећава гнев ожалошћујући брата и немарно се односећи према помирењу са њим, лишава се светлости љубави и испуњава оним што јој је противно, тј. мраком.

На тај начин он даје место кнезу таме и постаје његово пребивалиште. Ако се, дакле, сада налази с њим на истом месту, са њим ће бити бачен и у пакао који је за њега припремљен јер ће бити осуђен и оптужен уколико заједно са мржњом према брату не истера и праузрок и руководитеља мржње.

Нека, дакле, браћо, свака раздражљивост, злоба, гнев, псовке и увреде, заједно са сваким злом, буду далеко од вас.

Ако се онај који у гневу некога назове будалом сматра достојним тако велике осуде, шта онда рећи о оним погрдама и клеветама које изговарамо надвладани гневом? Потрудимо се, браћо, да примиримо ту страшну звер, односно гнев, и да зауздамо свој језик.

Када их пак ослободимо, нећемо толико нашкодити онима које не видимо, колико ћемо нашкодити самима себи. Ако неко, покренут гневом, изговара ту забрањену реч називајући будалом онога којега би на темељу побожности требало сматрати братом, нека се уплаши Господње пресуде и нека се не препушта гневу.

Уколико то и учини без гнева, нека ни на тај начин не употребљава тако недоличне речи, јер се каже: Никаква рђава реч да не излази из уста ваших, него само добра за изграђивање онога што је потребно, да донесе благодат онима који слушају (Еф. 4;29).

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(09-12-2018, 06:00 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Глупандери на квадрат

А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свога ни за што бити крив суду, а ако ли ко каже брату своме: „Рака „, биће крив синедриону; а ко рече „Будало“, биће крив паклу огњеноме (Мт. 5;22).

Иако нам се ти називи чине безначајним, они поткопавају и нарушавају велико дело љубави и дају место ђаволу. Сунце да не зађе у шеву вашем, нити дајите места ђаволу, каже апостол (Еф. 4; 26-27).

Онај ко умножава и увећава гнев ожалошћујући брата и немарно се односећи према помирењу са њим, лишава се светлости љубави и испуњава оним што јој је противно, тј. мраком.

На тај начин он даје место кнезу таме и постаје његово пребивалиште. Ако се, дакле, сада налази с њим на истом месту, са њим ће бити бачен и у пакао који је за њега припремљен јер ће бити осуђен и оптужен уколико заједно са мржњом према брату не истера и праузрок и руководитеља мржње.

Нека, дакле, браћо, свака раздражљивост, злоба, гнев, псовке и увреде, заједно са сваким злом, буду далеко од вас.

Ако се онај који у гневу некога назове будалом сматра достојним тако велике осуде, шта онда рећи о оним погрдама и клеветама које изговарамо надвладани гневом? Потрудимо се, браћо, да примиримо ту страшну звер, односно гнев, и да зауздамо свој језик.

Када их пак ослободимо, нећемо толико нашкодити онима које не видимо, колико ћемо нашкодити самима себи. Ако неко, покренут гневом, изговара ту забрањену реч називајући будалом онога којега би на темељу побожности требало сматрати братом, нека се уплаши Господње пресуде и нека се не препушта гневу.

Уколико то и учини без гнева, нека ни на тај начин не употребљава тако недоличне речи, јер се каже: Никаква рђава реч да не излази из уста ваших, него само добра за изграђивање онога што је потребно, да донесе благодат онима који слушају (Еф. 4;29).

Smile
Одговори

(09-12-2018, 06:00 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Глупандери на квадрат

E tako, kad uzmes terapiju na vreme odmah drugi čovek....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Мржња је сасвим нормална и природна емоција без ње не можемо да преживимо неке опасне ситуације у борби са непријатељем.
Одговори

(09-12-2018, 01:26 PM)Сиви Вук Пише:  Мржња је сасвим нормална и природна емоција без ње не можемо да преживимо неке опасне ситуације у борби са непријатељем.
Мржња је демонска сила.. Ко год је мрзео друге никада није добро прошао.
Mеђу њима и твој идол Хитлер и његови другари..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(09-12-2018, 01:26 PM)Сиви Вук Пише:  Мржња је сасвим нормална и природна емоција без ње не можемо да преживимо неке опасне ситуације у борби са непријатељем.

Погрешно!

Ми ћемо дакле, чим дођемо навлас'установити наш Србски Законик ђе између осталог каже:

Уместо МРЖЊЕ према НЕПРИЈАТЕЉУ, ми нудимо:

ПОШТОВАЊЕ НЕПРИЈАТЕЉА!

Међутим!

Да бисмо изашли у сусрет свим заинтересованим члановима форума дајемо ође у целини предлог нашег СРБСКОГ ЗАКОНИКА будушчег СОЈЕДИЊЕНОГ ВОЈНО-КРАЈИШКОГ КРАЉЕВСТВА СЕРБСКОГ (у Персоналној Унији са Русијом), па каже:

КАКВА БИ ТРЕБАЛА ДА БУДЕ ПРАВА МОНАРХИЈА, А ПОСЕБНО СОЈЕДИЊЕНО ВОЈНО-КРАЈИШКО КРАЉЕВСТВО СРБСКО ОЖИВОТВОРЕНО ЗАВЕТОМ И НАСЛЕЂЕМ СВЕТОРОДНЕ НЕМАЊИЋА ЛОЗЕ?

ШТА ДАКЛЕ МИ, СРБСКИ ОРГАНСКИ ХИЈЕРАХИСТИ И ПРАВОСЛАВНИ МОНАРХИСТИ НУДИМО?!

ПА КАЖЕ:

Уместо РАЦИОНАЛИЗМА, ми нудимо:

ВЕРУ!

Уместо МАТЕРИЈАЛИЗМА, ми нудимо:

ПРВЕНСТВО ДУХА НАД МАТЕРИЈОМ!

Уместо АНАРХИЈЕ у демонократији названој "слобода", ми нудимо:

ПОСЛУШАЊЕ,ЗАКОН, РЕД и ПОРЕДАК!

Уместо СЕНЗУАЛИЗМА, ми нудимо:

ИДЕАЛИЗАМ!

Уместо ТЕЖЊЕ за БОГАЋЕЊЕМ, ми нудимо:

ЖУДЊУ за ИСТИНОМ и ЦАРСТВОМ НЕБЕСКИМ!

Уместо лажне ЈЕДНАКОСТИ, ми нудимо:

ХИЈЕРАРХИЈУ ПО ЗАСЛУЗИ И СТАРЕШИНСТВУ!

Уместо ПАРЛАМЕНТАРИЗМА, ми нудимо:

АУТОРИТЕТ СТАРЕШИНСТВА!

Уместо ЦИКЛИЧНОСТИ, ми нудимо:

СТАБИЛНОСТ кроз СКРОМНОСТ у БОГАТСТВУ и ДОЛГОТЕРПЉЕНИЈЕ у СИРОМАШТВУ!

Уместо ТРКЕ зА СРЕЋОМ, ми нудимо:

КУЛТ САВЕСТИ и ДУЖНОСТИ!

Уместо ЛОПОВЛУКА и ПЉАЧКЕ, ми нудимо:

ЗАКОНИКОМ ВАСПОСТАВЉЕН ОРГАНОН!

Уместо положаја на основу БОГАТСТВА, ми нудимо:

ПОЛОЖАЈ на основу ПРИПАДНОСТИ ПРОФЕСИЈАМА и СТАЛЕЖИМА!

Уместо ЗБИРА ИНДИВИДУА, ми нудимо:

СРБСКИ НАЦИОН КАО ОРГАНСКУ ЦЕЛИНУ!

Уместо ДРУУУУШТВА, ми нудимо:

ВАСКРС СЕРБСКЕ ДРЖАВЕ!

Уместо КЛАСНЕ БОРБЕ, ми нудимо:

ХАРМОНИЈУ ПРОФЕСИЈА и СТАЛЕЖА!

Уместо НЕОДГОВОРНОСТИ и АНОНИМНОСТИ, ми нудимо:

ОДГОВОРНОСТ и ТРАНСПАРЕНТНОСТ!

Уместо ДЕМОНОКРАТИЈЕ, ми нудимо:

ВАСКРС АУТОРИТЕТА!

Уместо ХИПОКРИЗИЈЕ, ми нудимо:

ВЕРУ и ВИТЕШТВО!

Уместо ГРАЂАНСКИХ ВРЕДНОСТИ, ми нудимо:

КУЛТ МОНАШКИХ и ВОЈНИЧКИХ ВРЛИНА!

Уместо ПАЦИФИЗМА, ми нудимо:

КУЛТ ОБРАЗА, ЧАСТИ, РАТА и ОДБРАНЕ!

Уместо ДЕКАДЕНЦИЈЕ и УНИНИЈА, ми нудимо:

ВЕРУ У ПРАВДУ БОЖИЈУ и ВОЉУ ЗА НАПРЕДАК!

Уместо БЕЛЕ КУГЕ и КОНТРОЛЕ РАЂАЊА, ми нудимо:

АПСОЛУТНУ ВОЉУ за ДУХОВНИ ПОДВИГ и БИОЛОШКУ ПЛОДНОСТ!

Уместо ДОБРОВОЉНОГ ОДУСТАЈАЊА од ТРАДИЦИОНАЛНИХ ВРЕДНОСТИ и ДРЖАВНИХ ТЕРИТОРИЈА, ми нудимо:

АПСОЛУТНУ ВОЉУ за ОЧУВАЊЕМ ТРАДИЦИЈА и ПОВЕЋАЊЕМ МОЋИ и УТИЦАЈА!

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !

ПС

Више о овој теми може се пронаћи ође:

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...sc&start=0

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Баш се тога ви кривославци не придржавате.

(09-12-2018, 04:33 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Погрешно!

Ми ћемо дакле, чим дођемо навлас'установити наш Србски Законик ђе између осталог каже:

Уместо МРЖЊЕ према НЕПРИЈАТЕЉУ, ми нудимо:

ПОШТОВАЊЕ НЕПРИЈАТЕЉА!

Међутим!

Да бисмо изашли у сусрет свим заинтересованим члановима форума дајемо ође у целини предлог нашег СРБСКОГ ЗАКОНИКА будушчег СОЈЕДИЊЕНОГ ВОЈНО-КРАЈИШКОГ КРАЉЕВСТВА СЕРБСКОГ (у Персоналној Унији са Русијом), па каже:

КАКВА БИ ТРЕБАЛА ДА БУДЕ ПРАВА МОНАРХИЈА, А ПОСЕБНО СОЈЕДИЊЕНО ВОЈНО-КРАЈИШКО КРАЉЕВСТВО СРБСКО ОЖИВОТВОРЕНО ЗАВЕТОМ И НАСЛЕЂЕМ СВЕТОРОДНЕ НЕМАЊИЋА ЛОЗЕ?

ШТА ДАКЛЕ МИ, СРБСКИ ОРГАНСКИ ХИЈЕРАХИСТИ И ПРАВОСЛАВНИ МОНАРХИСТИ НУДИМО?!

ПА КАЖЕ:

Уместо РАЦИОНАЛИЗМА, ми нудимо:

ВЕРУ!

Уместо МАТЕРИЈАЛИЗМА, ми нудимо:

ПРВЕНСТВО ДУХА НАД МАТЕРИЈОМ!

Уместо АНАРХИЈЕ у демонократији названој "слобода", ми нудимо:

ПОСЛУШАЊЕ,ЗАКОН, РЕД и ПОРЕДАК!

Уместо СЕНЗУАЛИЗМА, ми нудимо:

ИДЕАЛИЗАМ!

Уместо ТЕЖЊЕ за БОГАЋЕЊЕМ, ми нудимо:

ЖУДЊУ за ИСТИНОМ и ЦАРСТВОМ НЕБЕСКИМ!

Уместо лажне ЈЕДНАКОСТИ, ми нудимо:

ХИЈЕРАРХИЈУ ПО ЗАСЛУЗИ И СТАРЕШИНСТВУ!

Уместо ПАРЛАМЕНТАРИЗМА, ми нудимо:

АУТОРИТЕТ СТАРЕШИНСТВА!

Уместо ЦИКЛИЧНОСТИ, ми нудимо:

СТАБИЛНОСТ кроз СКРОМНОСТ у БОГАТСТВУ и ДОЛГОТЕРПЉЕНИЈЕ у СИРОМАШТВУ!

Уместо ТРКЕ зА СРЕЋОМ, ми нудимо:

КУЛТ САВЕСТИ и ДУЖНОСТИ!

Уместо ЛОПОВЛУКА и ПЉАЧКЕ, ми нудимо:

ЗАКОНИКОМ ВАСПОСТАВЉЕН ОРГАНОН!

Уместо положаја на основу БОГАТСТВА, ми нудимо:

ПОЛОЖАЈ на основу ПРИПАДНОСТИ ПРОФЕСИЈАМА и СТАЛЕЖИМА!

Уместо ЗБИРА ИНДИВИДУА, ми нудимо:

СРБСКИ НАЦИОН КАО ОРГАНСКУ ЦЕЛИНУ!

Уместо ДРУУУУШТВА, ми нудимо:

ВАСКРС СЕРБСКЕ ДРЖАВЕ!

Уместо КЛАСНЕ БОРБЕ, ми нудимо:

ХАРМОНИЈУ ПРОФЕСИЈА и СТАЛЕЖА!

Уместо НЕОДГОВОРНОСТИ и АНОНИМНОСТИ, ми нудимо:

ОДГОВОРНОСТ и ТРАНСПАРЕНТНОСТ!

Уместо ДЕМОНОКРАТИЈЕ, ми нудимо:

ВАСКРС АУТОРИТЕТА!

Уместо ХИПОКРИЗИЈЕ, ми нудимо:

ВЕРУ и ВИТЕШТВО!

Уместо ГРАЂАНСКИХ ВРЕДНОСТИ, ми нудимо:

КУЛТ МОНАШКИХ и ВОЈНИЧКИХ ВРЛИНА!

Уместо ПАЦИФИЗМА, ми нудимо:

КУЛТ ОБРАЗА, ЧАСТИ, РАТА и ОДБРАНЕ!

Уместо ДЕКАДЕНЦИЈЕ и УНИНИЈА, ми нудимо:

ВЕРУ У ПРАВДУ БОЖИЈУ и ВОЉУ ЗА НАПРЕДАК!

Уместо БЕЛЕ КУГЕ и КОНТРОЛЕ РАЂАЊА, ми нудимо:

АПСОЛУТНУ ВОЉУ за ДУХОВНИ ПОДВИГ и БИОЛОШКУ ПЛОДНОСТ!

Уместо ДОБРОВОЉНОГ ОДУСТАЈАЊА од ТРАДИЦИОНАЛНИХ ВРЕДНОСТИ и ДРЖАВНИХ ТЕРИТОРИЈА, ми нудимо:

АПСОЛУТНУ ВОЉУ за ОЧУВАЊЕМ ТРАДИЦИЈА и ПОВЕЋАЊЕМ МОЋИ и УТИЦАЈА!

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !

ПС

Више о овој теми може се пронаћи ође:

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...sc&start=0

Паметном доста!

Господине Љотићу да ли сте то ви?
Одговори

.
О нашем паду, изгибенију и пропасти Царства Себскјаго говори Драгослав Бокан,

ПОЛИТИЧАР СА КРСТОМ,

СМИРЕНИ ОРАЧ НА ЊИВИ ВИШЊЕ СРБИЈЕ

И БУДУШЧИ

МЈАСТОБЉУСТИТЕЉ

ТРОНА СОЈЕДИЊЕНОГ ВОЈНО-КРАЈИШКОГ КРАЉЕВСТВА СЕРБСКОГ У ПЕРСОНАЛНОЈ УНИЈИ СА РУСИЈОМ,

наравно кад МИ дођемо на власт.

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Творац такозване "југославије" је мужеложник регент Сандра.

Поздрав, Просвјетаре!Баја

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Приликом створења Југославије Стијепан Радић се обрадио Вилсоној улози у томе.
Одговори

.
* Главна грешка приликом стварања Југославије била је у томе што није повучена разлика између победника и поражених.

Милош Црњански (1935. год.)

* Уједињење ће изгледа бити потребно да се спроведе поново, јер ово прво је за Загреб било прејефтино.

Иво Андрић (у писму Зденки Марковић 1923. год.)

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(26-12-2018, 12:06 PM)Шумадинац Пише:  .
* Главна грешка приликом стварања Југославије била је у томе што није повучена разлика између победника и поражених.

Милош Црњански (1935. год.)

* Уједињење ће изгледа бити потребно да се спроведе поново, јер ово прво је за Загреб било прејефтино.

Иво Андрић (у писму Зденки Марковић 1923. год.)
Како није?
Шест бановина је било српских, три са већинским не-српским становништвом. По плану краља Александра "АМПУТАЦИЈА СЛОВЕНАЧКЕ И ХРВАТСКЕ", све би било решено.
Што су блентави хрватски недоврши, ака Срби, са Баније и одонуд, који нос нису знали да обришу а не државну политику да воде, упропастили све, не може бити кривица Карађорђевића.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним