(08-12-2018, 10:27 PM)Сиви Вук Пише: (08-12-2018, 09:36 PM)Жаре Пише: (08-12-2018, 05:15 PM)Сиви Вук Пише: (08-12-2018, 05:00 PM)Жаре Пише: (08-12-2018, 03:33 PM)Сиви Вук Пише: (08-12-2018, 11:57 AM)Жаре Пише: (07-12-2018, 10:29 PM)Сиви Вук Пише: (07-12-2018, 09:17 PM)Жаре Пише: (07-12-2018, 12:21 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Може ли више без лупетања? Како вам не досади да тандрчете до бесвести једне те исте будалаштине? Дај, бар смислите нешто ново.
Глупандери на квадрат
Сада нам је јасно. Ви сте масоснке џукеле, али какво сте зло по Србију и човечанство то већ сви знају!

Јудеји масони, сине. Ај сад туш, терапија, лалање, влажни снови о четвртом рајху...
Свако ко негира чињеницу да јевреји и масони уништавају овај свет је или будала или њихова џукела.
Вечита дилема ми је, да ли ми се више сере од таквих нацистоида- интернет јуначина какав си ти, курчићу, или од комуњара. Ови други нам јесу нанели више штете, али су некако конкретнији, и свакако мање пиздице од вас нацоша. Не знам, дилема...
Да се нешто разумемо. Ја јесам према свом политичком опредељењу Национал Социјалиста, али у својој визији. О Хитлеру мислим да је урадио доста добрих ствари, али нисам његов следбеник. А ти можеш само да вређаш јер ништа друго и не умеш. А посебно вређаш када неко прозове твоје шефове.
Ти си само обичан коњ. Помири се са тим.
А ти си џукела. Помири се са тим.
А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свога ни за што бити крив суду, а ако ли ко каже брату своме: „Рака „, биће крив синедриону; а ко рече „Будало“, биће крив паклу огњеноме (Мт. 5;22).
Иако нам се ти називи чине безначајним, они поткопавају и нарушавају велико дело љубави и дају место ђаволу. Сунце да не зађе у шеву вашем, нити дајите места ђаволу, каже апостол (Еф. 4; 26-27).
Онај ко умножава и увећава гнев ожалошћујући брата и немарно се односећи према помирењу са њим, лишава се светлости љубави и испуњава оним што јој је противно, тј. мраком.
На тај начин он даје место кнезу таме и постаје његово пребивалиште. Ако се, дакле, сада налази с њим на истом месту, са њим ће бити бачен и у пакао који је за њега припремљен јер ће бити осуђен и оптужен уколико заједно са мржњом према брату не истера и праузрок и руководитеља мржње.
Нека, дакле, браћо, свака раздражљивост, злоба, гнев, псовке и увреде, заједно са сваким злом, буду далеко од вас.
Ако се онај који у гневу некога назове будалом сматра достојним тако велике осуде, шта онда рећи о оним погрдама и клеветама које изговарамо надвладани гневом? Потрудимо се, браћо, да примиримо ту страшну звер, односно гнев, и да зауздамо свој језик.
Када их пак ослободимо, нећемо толико нашкодити онима које не видимо, колико ћемо нашкодити самима себи. Ако неко, покренут гневом, изговара ту забрањену реч називајући будалом онога којега би на темељу побожности требало сматрати братом, нека се уплаши Господње пресуде и нека се не препушта гневу.
Уколико то и учини без гнева, нека ни на тај начин не употребљава тако недоличне речи, јер се каже: Никаква рђава реч да не излази из уста ваших, него само добра за изграђивање онога што је потребно, да донесе благодат онима који слушају (Еф. 4;29).