Ау човече, шта ти причаш. Нећу се ја овде натезати са вама, јасно је да никада нећете прихватити ту чињеницу. Не кажем ја де ће се то десити, нити да ја прижељкујем то али моје мишљење је да је то тренутно једини начин. Једини. Нема другог начина. А за ово што си написао не знам ни шта да кажем
1. Да нема тог авиона...колико би то коштало државу? Пара, живота, побијене стоке, уништених воћњака? Најбоље да нам направе хуманитарни центар и дају авионе, пилоте и још да точе гориво. Аргумент ти је стварно у рангу Шумадинца.
2. Помагали су. Али су у обавези то да раде. Јер смо ми на путу ка ЕУ и НАТО пакту. Руси су били први на терену. Дали су огромну помоћ у људима, техници и доброј вољи. Сви су помогли, али нико као они.
3. Колико су послали партнери из ЕУ? Колико су послали, колико су путовали, где су?
Руси су их послали, и шаљу и помажу људе на КиМ и кроз владу Руске федерације и кроз разне организације.
4. 1992 и 1995 су нас наши партнери из ЕУ засипали осиромашеним уранијумом. Отели нам територије, убијали нам децу. Али не причамо о том периоду, зар не? Причамо о периоду СРБИЈЕ! (И не спомињи ми Милошевића, жив ти ја)
5. Акомулатори из доба СССР јер су нам и авиони из доба СССР. Авиони који су били приземљени јер НИСУ имали исправан акомулатор из доба СССР! Стигли су из Русије као донација, ИСПРАВНИ и зато су авиони могли опет да лете.
6. На стотине СРПСКИХ ктитора...јел треба даље да ти објашњавам? Ова ментолска држава док га заврши требаће му реновирање већ. Русија се умешала и захваљујући томе напокон се нешто дешава у последњих 10 година.
7. Готово увек је то нека помоћ. Знаш и сам то.
8. Упоређивати услове ММФ и Русије и Кине? Јеси озбиљан. Не знам да ли схваташ како функционише концепт кредита? Њега узимаш и плаћаш камату. То је тако. Поента је само где га узимаш јер желиш и јер имаш важне пројекте које можеш завршити тим кредитом и ВРАТИТИ ГА а ко те удара по ушима већ 30 година и зеленаши те.
9. Колико дуже немамо визе према Русији, шта се правиш блесав. Док нас је цео свет третирао као стоку тамо смо путовали као господа. Не могу Руси куповати оно што им не треба, зна се колико извозимо у Русију, ко хоће тај ће да види.
10. Управо о томе ти причам. Знам ја твој став, као Вучков је. Али мој став одавно не брани моја влада и моји политичари. Мој став брани влада Руске федерације. Поред још неких, наравно. Мада није у обавези и реално гледајући, КиМ више брани Москва него Београд (политика). И због тога треба да их поштујемо.
На крају, опет помављам, знам ја да вас то боли и знам да је тешко. Нико не говори да прижељкује интервенцију Русије овде али је ЧИЊЕНИЦА да је једина сламка спаса у Владимиру Путину. Не прихватајте то, то је ваше право. Чекајте да се појави Србин који ће да нас извуче из гована. Чекајте.