Поруке: 1,383
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
140
Да ли неко зна ко је син Јова Опанчића и по чему је познат?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Фудбалски тренер, Милован Рајевац, синовац је Милована Рајевца - Еркана, Калабићевог ађутанта. Познати тренер добио је име по стрицу. То је била жеља његовог оца Ђорђа. Ђорђе и Милован - Еркан били су први рођаци (од два брата деца).
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Е, а знао сам да му је род!Рајевац је баш специфично и ретко презиме.Када год би га видео на телевизији ја одмах размишљам о томе.Значи проверио си код њихове фамилије?
(Последња измена: 30-03-2017, 11:21 PM од
Милош Шарац.)
Углед:
459
(30-03-2017, 11:19 PM)Pravda Пише: Е, а знао сам да му је род!Када год би га видео на телевизији ја одмах размишљам о томе.Значи проверио си код њихове фамилије?
Управо малопре.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
(26-02-2017, 07:08 PM)Перун Пише: Отац познатог певача народне музике, Добривоја Топаловића, Радован, стрељан је на крају рата. Радован Топаловић био је у пратњи Драгише Васића док је његов брат, Милутин, такође припадник ЈВуО, стрељан након ослобођења Чачка. Добривојев унук, Радован, добио је име по покојном прадеди.
(27-02-2017, 05:49 PM)Милослав Самарџић Пише: Има у Албуму 1 мислим слика Топаловићевог оца са Драгишом Васићем. Нисам знао за стрица.
Цитат:OTAC I STRIC POČIVAJU U TAMI
VERA Vidojević (78), iz Preljine kod Čačka, tvrdi da su njen otac Milutin Topalović i stric Radovan Topalović, inače otac popularnog pevača narodne muzike Dobrivoja Topalovića, žrtve komunističkog zločina iz političkih i ideoloških razloga. Ona je podnela zahtev za njihovu rehabilitaciju.
- Moj otac je oslobođenje dočekao u našoj kući u Preljini. Odmah posle početka borbi za Čačak, još dok su Preljinu okruživale ruske jedinice, došli su nepoznati ljudi iz partizanskih jedinica i odveli su mi oca. Toga dana uhapsili su još šestoricu meštana, među kojima i maloletnog dečaka Dragutina Božovića (16) - ispričala nam je Vera. - Odveli su ih u Gornji Milanovac, moja majka je pokušala da spase oca, ali joj nisu dali da ga vidi. Strina Kosana ga je, ipak, videla. Rekla nam je da je bio bos, iako je bio sneg. Sutradan je odveden sa još šestoricom iz sela na Brdo mira u Milanovcu i tu je streljan. Posle nekoliko godina majka je sa još nekoliko ljudi otišla i našla posmrtne ostatke sedmorice ljudi, i pokopali su ih u selu, na jednom mestu. Moj otac je bio pripadnik Jugoslovenske vojske u otadžbini, ali nikada nikog nije ubio, niti zlostavljao. Streljali su ga bez presude. Njen stric Radovan, kako nam je ispričala, u vreme rata bio je u pratnji Dragiše Vasića, ideologa četničkog pokreta. Kada se kasnije vratio u Preljinu, posle oslobođenja, mobilisan je u jedan radni logor, odakle je ubrzo pobegao. Potom se predao Ozna. Ubijen je 1945. godine.
- Žalosno je što mu se ne zna ni za grob. Znamo samo da je ubijen u Čačku, ali gde tačno, ne znamo. Velika je to tuga, kada čovek počiva u tami a niko mu nikada nije zapalio sveću... - rekla nam je Vera.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dru...aki-sumrak
Милославе, је ли ово Добривојев отац?
(Последња измена: 18-07-2017, 04:11 PM од
Перун.)
Поруке: 17,113
Теме: 633
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,911
Нисам сигуран, али рекао бих да није.
Поруке: 5,716
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
459
(24-07-2017, 08:34 PM)смедерево Пише: http://zicer.org/2017/07/21/ustase-su-ub...ica-draza/
Глупости, Дража 39. и 40. није био у Прагу него 2-3 године пре тога.
(Последња измена: 24-07-2017, 08:45 PM од
Перун.)
Углед:
364
И мени деловало ко глупост, ал' реко ајд' да поставим...
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
364
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Мислим да ово није тачно. Наводно они јесу од истих Ђукановића али Мило није потомак од Блаже.