(31-12-2019, 10:27 PM)ПРОСВЕТАР Пише: (31-12-2019, 08:29 PM)zstoja Пише: U Americi je najmanaj socijala najveci natalitet, veci nego Kanadi, gde ej opet veca socijala.
Чемерика је до јуче имала отворене границе тако да су улазили мелеони разних орангутана, горила, бабуна, мандрила, шимпанза и....макака мајмуна, па зато и имају наталитет нарочито ако је већина тих орангутана, горила, бабуна, мандрила, шимпанза и....макака мајмуна...муслиманске вере!
Ваљда ће то Бата Доналд да спречи с'овим зидом иначе....ће да буде зид плача!
Паметном доста!
Da, covek koji zivi u Kanadi naziva nebelce majmunima, simpanzama, gorilama... Svaka cast, covek si ti veliki.
A kad smo kod emrickog nataliteta....
Kad vi u Srbiji i u Kanadi imate pravnika sa petoro dece, privatnika sqa 7 sinova, lekare koji bez 3 nisu...javit ese. Toi su sve Ameri oko mene.
nemas ti pojma gde zivis. Dzaba tebi Kanada i zapad, ti nisi naucio nista. Dosao si po pare, a pitanje i to dal imas.
-------------
Miroslav treba da bude svestan da je ekstremno mali broj nasih ljudi ista naucio na Zapadu i od Zapada. Ono sto maksimum nauce je da rade posao i kako se radi posao. Ostalo...skoro nista. To vazi od obicnog radnika do intelektualca.
Recimo oni uopste ne vide zasto je zapad uspesan. Evo da pitate ljude sto j zapad uspesan, masa ce reci jer otimaju i kradu po svetu, vode ratove i bombarduju, imaju naftu ili gas.
Njiam mozak dotle doseze, dalje ne ide.
Jos jedan razlog za to je sto se nasi obicno druze sa nasima. Recimo Kanada je tipican primer. Srbi su tamo kao neka manjina koja sa Kanadajnima uopste niej u dodiru(mozd apadne neki skles sa koleginicom i to je sve). Nece nI kanadjani nesto sa njima, ajos vise nece Srbi sa Kanadjanima.
Slicno je i u Americi, mada ui manjoj meri. Mi smo imali tu srecu da Srbian nema na 100km oko nas, pa smo prepuisteni Amerima. I onda nesto i naucis. Ali mi smo to i birali...nije to samo sreca.

----------
Jos jedan dokaz za ovo sto pricam je sledece. Evo pitajte ljude u Kanadi sto nece u Ameriku, imacete samo 2 razloga:
1. Zato sto ima puno Srba u Torontu, Kanadi
(pa dva prazna mesta)
4. Zato sto imaju neku hronicnu bolest, a zdravstvo u Kanadi "besplatno", a u Americi skupo.
---------
Ovde oko nas ima Bugara, ali se mi ne druzimo sa njima. Druzimo se sa Ruisom jednim(mada ima vise Rusa), ali ovaj je stvarno sjajan covek, a u sustini Jevreji ruski, i sa Amerom.
Sa Bugarinom se ne druzimoj jer kad smo se sreli prvui put, on meni kaze dodji imam super rakiju.
Pa j...ti, tebi nist apemtniej ne pada na pamet, nego rakija, a Bugarin profa hemije na faksu.
Pa ja takvih po Srbiji imam milion, sad cu ovde da sljokosem i pricam gluposti i ljubim se sa tobom onako pijan....

Ne smeta meni meni on sto Bugarin, nego sto budala onako.
Stoji i meni rakija 10 godina ovde sto mi dali u Srbiji...nisam okusio.
Tu rakiju sto nsiam okusio sam dao samo jednom Ameru koji bio super onako, ali voleo d apije. Stariji bio od mene bar 15 godina, ali popricamo ponekad napolju o svemu i svacemu, jednom svratio ovd ekod nas, ja mu ponudim lozu i sljivovicu, on proiba i hteo lozu, sljivu nece.
Uglavnom on prica o svemu i svacemu, tad Obama bio na vlast, on kaze da ne radi posao kako treba i pokazuje prstom kao pistolj. Reko ko Kenedi?
On kaze: Nisam ja da se bas ubije, akli ako ne radi posao sklanja se.
Onda prica za Meksikance kako neradni.... A ja pokazuje,m prstom na krov kuce, neki meksikanici bas menjaju krov. On veli da su ovi koji dodju ovd edrugo, radnici su i rade posteno, ali u Meksiku...ne valja.
Svasta jos pricao.... Pametan covek bio generalno, ali ga alkohol ubio na kraju.
Kuca on na vrata jednom i nosi nsto u tanjiru. Pohovano nesto. Aj reko udji. Sednemo, pricamo(nema rakija, ja ne dam). I on me nudi onim. Ja nekako izbegavam i na kraju uzmem i pitam sta je ovo. On cuti nece mi kaze. Nastavim ja da jedem, pohovano meso koje zanosi na piletinu, ali i na ribu u isto vreme.
Opet ga pitam, navalim d ami kaze, on veli meso od alihgatora. Au, ne bese mi sve jedno...
Slusaj Prosvetar, uzmi te pare sto si zaradio i bezi na Balkan, nemo se mucis ovde po Amerike.
----------------------------
Interesantno je za tog privatnika koji ima 7 sinova. kad smo mi trazili da nam neko izda za ordinaciju poslali nas i kod njega. Odemo mi tamo, periferija neka teska, kuca OGROMNA.
Reko zeno: Sve megalomani...poglej kucu, stace mu ovoliko....
On tada niej bio kuci, samo zena. Ali velui ona da ce da mu kaze, posto bio u tenesiju, pa ce da s evidimo.
Zove on ubrzo, dosao iz tenesija, nadjemo se. Prvi put se vidimo i on kaze:
Slusajte, ja sam u buli, od 17 godina sam privatnik, (tada imao oko 45), sada mi je masa objekata pod hipotekom, tesko da ise icupam. Odgovralao bi mi bas da vi uzmete ovo.
Znaci covek nas prvi put visdi, ubija i sebi cenu jer prica da je u buli, ali je OTVOREN. Ce cujes to od nekog Srbina? Oces moega.
I nismo uzeli jer nam s eniej svidelo.
Tek POSLE mi saznamo d aon ima 7 sinova. Reko zeno, mi ogresismo dusu, ona kuca njegpova uopste niej veliak za 7 sinova.
Reko mi smo vis emegalomani nego on.
I sad radi u Tenesiju, zena ovde, dolazi na 2, 3 nedelje, jer porpao. Naisla ona kruiza, on uzeo puno nekretnina na kredit i propao.
Prosvetar, ti pricas kao da iz Srbiej nisi izasao NIKAD. I to ne iz nekog grada u Srbiji, nego iz nekih pizdinaca gde tek pre 5 godina dosao internet.
--------------
Oces za advokata sa 5 deteta?
Evo. Odemo mi da napisemo neki ugovor da sve ide detetu ako mi umremo, da ne id edrzavi. Nismo mi bas pred umiranjem(nadamo se), ali tako letimo malo avionima, pa ko zna....
I odemo kod tog advokata, njemu i zena pravnik.
Prrvi put s evidimo. I sta ja znam, jel smo mi takvi da su ljudi otvoreni ili ovi ovd eotvoreni uglavnom on kaze nama:
Dodju tako , zena ostavi ugovor nezavisno od muza, sve ide tamo nekom, a posle dodje muz, ostavi isto nekom levom, njoj nista.
Kad s eotvore posle ugovori...joj besa i ljutnje....
E on ima petoro dece.