Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 4.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарни филм ''Генерал Дража Михаиловић'', ТРЕЈЛЕР, КАТАЛОГ, ДОНАЦИЈЕ

Господине Самарџићу,филм је врло добар!

Само три ствари :

1.Био сам у праву у вези двојца Бабац-Димитријевић,ви сте лепо у филму рекли да је Дража специјализовао обавештајни рад и да је зато и слат за аташеа у неколико земаља,док га ова двојица проглашавају "никаквим" обавештајцем.

2. Груба грешка је направљена у вези броја стрељаних у Шумарицама на дан 21. октобра 1941. године,доказано је да је тог дана стрељано 3100 људи а претходна два 415.

3. Знам да за ово нема пара,али кључ савремених документараца је анимација. Тако људи најбоље стичу представу о одређеним догађајима. Погледајте Patton 360 или Soviet storm.

Све у свему, ја вам честитам, задовољан сам, нарочито четвртом четвртином филма.
Одговори

Мислиш на двојац Николић - Димитријевић?
За Шумарице, имам књигу Име и број, од кустоса Музеја 21. октобар Бркића, где пише наведена цифра. Који је извор за 3.100?
Одговори

(27-08-2019, 10:37 AM)Милослав Самарџић Пише:  Мислиш на двојац Николић - Димитријевић?
За Шумарице, имам књигу Име и број, од кустоса Музеја 21. октобар Бркића, где пише наведена цифра. Који је извор за 3.100?

Не мислим на Косту. Бабац и Димитријевић су писали ону књигу "Дража-завршна реч" или тако нешто, ту су га прогласили за "никаквог" обавештајца.

Што се тиче књиге,коју је писао некадашњи кустос музеја, данас нажалост покојни,ни она није баш валидна, да будем преблаг у изражавању. Виктор је урадио најозбиљније истраживање и подаци које сам ја изнео су његови,3100 на дан 21. октобар и још 415 у претходна два дана. Књига се зове "Лепеза смрти".Неспособношћу директорке тог музеја,која је из СНС, те непособних градских власти та књига није имала адекватну промоцију па људи често и нису чули за њу. Ако имаш његов број или неки контакт са њим,тражи му то обавезно.
Одговори

То је онда Бојан пренео из претходне књиге, коју је радио са Костом.
Знам Виктора и прочитао сам књигу. Схватио сам је као хипотезу или први корак у истраживању, надао сам се да ће наставити, али изгледа да је добио отказ у Музеју.
Иначе, сценарио је написаан пре његове књиге.

П.С.
А на какву анимацију си конкретно мислио? Мапе у филму су 3Д анимације.
Одговори

(27-08-2019, 04:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  То је онда Бојан пренео из претходне књиге, коју је радио са Костом.
Знам Виктора и прочитао сам књигу. Схватио сам је као хипотезу или први корак у истраживању, надао сам се да ће наставити, али изгледа да је добио отказ у Музеју.
Иначе, сценарио је написаан пре његове књиге.

П.С.
А на какву анимацију си конкретно мислио? Мапе у филму су 3Д анимације.

Море Бојан је пренео и шта пишу Милослав а и Перо Симић,да ни зарезе ни тачке није мењао, нити пробао да мало измени редослед речи.Без фуснота,наравно.Сем што се теби захвалио на сликама које си дао за ту књигу.

Виктор је добио отказ јер Србији нису потребни научници по закључку СНС,па сад прави неке магнете за фрижидер. Кад најурише Стојковића генетичара шта ови остали да очекују. Београдски универзитет пао за сто места на оној шангајској листи а срозаће се још више. Битно је само да су комуњаре запоселе катедре јер их баке виделе да им лепо стоји да буду професори. Та квази интелетуална сатрапија мисли да факултети постоје због њих.

п.с. Баци поглед на YT Patton 360 ili Soviet strom, па погледај,на то сам мислио. Анимирани преглед битке за Лозницу а и ових других комунистима би истерао све "адуте" на чистац,не би имали више шта да лажу. Само треба наћи аниматоре које не узимају баш много пара а раде солидно.Погледај обавезно ово што сам ти рекао, не целе емисије, него само онако баци поглед, нарочито на ово о Патону и видећеш.

п.с.с. Изашао je и можда најбољи документарац снимљен у овом веку, и то коначно и са српским преводом. Налази се на каналу epizode.ws.Први пут обе стране причају а свака епизода траје по 90 минута па и мало више.Препоручујем свима који имају времена да то погледају.
Одговори

Дај линк за тај документарац.
Одговори

(27-08-2019, 05:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  Дај линк за тај документарац.

https://epizode.ws/online-serije-sa-prev...etnam-war/
Одговори

Гледао сам једну епизоду ове серије "Златни момци" или како се већ зове, о кошарци и успесима кошаркашке репрезентације.
На страну промовисање титоизма, што је постала константа свега што финансира држава из области културе у последњих неколико година, нешто друго сам хтео да приметим:
Катастрофално заостајемо у модернизацији филмског израза. То вероватно није случај код неких докуменатараца које раде неки аутори чији се филмови не могу видети на телевизији, али ови државни пројекти убише са застарелим приступом.
У том смислу, још једна похвала за Милослављев филм.
Одговори

https://www.in4s.net/general-draza-mihai...banjaluci/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Статус народне посланице из РС послије промоције са филма у Бања Луци! Да је и у Србији и Црној Гори више таквих посланика!

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/33415...gionu-foto
Одговори

Критика документарног филма "Заиста отписани", мада не знам да ли је објављен овај документарац гдина Милослава

https://www.standard.rs/2019/10/16/ko-su...-otpisani/
Одговори

Одличне критика, али то је филм заслужио.
Видим да је Милослав успео у крешенду када је смењивао портрете "заиста отписаних". То је и на мене оставило најдубљи утисак док сам гледао филм.
Одговори

(17-10-2019, 03:20 PM)ХраброСрце Пише:  Статус народне посланице из РС послије промоције са филма у Бања Луци! Да је и у Србији и Црној Гори више таквих посланика!

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/33415...gionu-foto
О томе на сајту БНТВ:

https://www.rtvbn.com/3969261/jelenin-st...o-regionom
Одговори

У петак 25.10.2019. године, у 18 часова, у сали Дома културе у Ивањици, одржаће се пројекцијa филма
ГЕНЕРАЛ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ
Улазнице на благајни (300 дин), а пре тога код:
Младомира Ћурчића, телефон: 063/272 936,
Небојше Тошовића у Приликама, телефон: 061/170 72 66,
Рашка Милутиновића у Пивници, телефон: 0665557500 и
Драгана Пешића, телефон: 064/0111003
Трејлер:
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним