Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

(24-08-2021, 08:21 PM)Бенито Пише:  Ово је, Шуми, само доказ колико људи не разумеју шта се овде дешава. Ако је Бјелогрлић алтернатива Овај, онда српски народ нема никакав избор.
Колико Овај одговара да се културна и политичка сцена у Србији креће у паритету Вучић-Ђилас, довољан је доказ и овај случај. Лева и десна страна удбе, па бирајте глупандери да ли ћете да рмбачите за 300 или 312 евра.
ПС постоји прича да је Овај дао сигнал Бјелогрлићу да може ово да учини. Знајући чему је све склон и колико се диви начину владања Броза и Стаљина, не би зачудило ни да је то истина.
Жалосно је које смо ми дно дотакли.

Жалосно је што у Србији увек има по један Басара или Србљановићка.
Не само у култури већ у свим порама друштва.
Конкретан случај двојице ђутурума који су умислили да су неке величине потврђује сву пропаст овог и оваког друштва.
Бјелогрлић отворено показује да му је друго србијанска прича ближа од "геџованске", док Антонијевић то ради мало перфидније... 
не заборављам да је подржао "Аиду" што је по мени, ништа друго до додворавање босанчеросима и осталој чаршији ван Србије.
Да не дужим, мислим како би и један и други без устезања пружили руку Овај ако би синекура била опипљива.
Одговори

На снимку се да приметити да нису носили маске, нити су држали препоручену социјалну дистанцу. А велико је питање да ли су примили трећу дозу вакцине. А кризни штаб стално понавља како да се понашамо, али очигледно нема коме.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(25-08-2021, 07:48 AM)Vlad Alekš Пише:  На снимку се да приметити да нису носили маске, нити су држали препоручену социјалну дистанцу. А велико је питање да ли су примили трећу дозу вакцине. А кризни штаб стално понавља како да се понашамо, али очигледно нема коме.

Хахаха, ово је стварно добро  Кидање Кидање

Ипак мислим и да је прошлогодишње закључавање утицало на овакво понашање  Кез
Одговори

(24-08-2021, 11:27 PM)Јеремија Пише:  
(24-08-2021, 08:21 PM)Бенито Пише:  Ово је, Шуми, само доказ колико људи не разумеју шта се овде дешава. Ако је Бјелогрлић алтернатива Овај, онда српски народ нема никакав избор.
Колико Овај одговара да се културна и политичка сцена у Србији креће у паритету Вучић-Ђилас, довољан је доказ и овај случај. Лева и десна страна удбе, па бирајте глупандери да ли ћете да рмбачите за 300 или 312 евра.
ПС постоји прича да је Овај дао сигнал Бјелогрлићу да може ово да учини. Знајући чему је све склон и колико се диви начину владања Броза и Стаљина, не би зачудило ни да је то истина.
Жалосно је које смо ми дно дотакли.

Жалосно је што у Србији увек има по један Басара или Србљановићка.
Не само у култури већ у свим порама друштва.
Конкретан случај двојице ђутурума који су умислили да су неке величине потврђује сву пропаст овог и оваког друштва.
Бјелогрлић отворено показује да му је друго србијанска прича ближа од "геџованске", док Антонијевић то ради мало перфидније... 
не заборављам да је подржао "Аиду" што је по мени, ништа друго до додворавање босанчеросима и осталој чаршији ван Србије.
Да не дужим, мислим како би и један и други без устезања пружили руку Овај ако би синекура била опипљива.
Чича Јеремија, не заборави да је Антонијевић аутор два култна филма, једног антикомунистичког "О покојнику све најлепше" (по мом скромном мишљењу најбољи српски филм, где је аутор до гротеске довео болест титоизма, показавши и самим насловом саму суштину српске драме - комунистичка револуција је убила српски народ) и другог антиусташког "Дара из Јасеновца".
А ТО СЕ НЕ ПРАШТА!
Да га не би напао неки Хрват или Бошњак негде у иностранству, боље је да га изудара "Србин" у сред Србије. То само показује колико је велики уплив хрватске културе у сва дешавања у култури Србије.
Поготово због тога што овога Бјелогрлића сви и даље перципирају као Србина, а у ствари ради се о једној пројектованој удбашчини која узима и данас велики новац из буџета Србије да би Србима протерао титоистичку причу к'о лубеницу кроз нос, и дан дањи.
А Срби, тако склони свим темељним постулатима титоизма, од самоуправљања, преко братства и јединства, до пљувања по сопственој историји, А НАРОЧИТО ПО КРАЉУ АЛЕКДАНДРУ (јер се тиме најбоље правда постојање комунистичког терора), перцепирају "БЈЕЛУ" као другара из краја и великог уметника.
ПС често смо некада говорили зашто се не појави политичар који ће смети да из буџета одвоји велики новац за филм о Јасеновцу. Сад кад је Овај то учинио, ми мислимо да је то нешто нормално и да ће се понављати у наредним годинама.
Е, па, живи били, па видели... Могу да се кладим да после ове лекције и сличних које ће уследити, нико неће имати петљу да прави филм о хрватским зверствима над Србима.
Осим, можда, управо Антонијевића...
А да може да се направи бољи филм од "Даре из Јасеновца", то је свакако и несумњиво.
Одговори

(23-08-2021, 11:54 AM)Бенито Пише:  Тачно сам ово и очекивао. 
Биће ту сад разних верзија, те добацивао ми је ово, оно... Те подметао ми је.
Бјелогрлић је две деценије ведрио и облачио ФСЦ и сад кад му је ускраћено отимање пара од овог гуравог народа, не може више да нам се хвали по телевизијама како је он убеђени хедониста.
Има ту, наравно, још једна врло битна ставка. А то је филм "Дара из Јасеновца". Већи део српске елите није подржао овај одлични филм, јер би тако , сматрају, дали подршку режиму АВ. Пошто сам јасно и гласно дигао обе руке за тај филм, без обзира на његове мане, могу и о овоме да кажем нешто:
Бјелогрлић годинама трује српску културу правећи филмове и серије које на наопак начин третирају српску историју и културу, фалсификује и мења историјске чињенице, и зато има апсолутну подршку не само другосрбијанске елите, него и кругова ван ове земље, попут Сарајева и Загреба, који су само испоставе центара страних и моћних служби. Сада он има бефел да је моћан, да Овај пада, и да може да се попне на пиједестал, на којем је већ био.
Од суштинског је значаја за српски народ да Бјелогрлић,тај модерни Добрица Ћосић, више никада нема монополистички положај у српској култури. Најбоље би било да нема никакав, али њега било какав и не занима. Он се толико нагојио државним новцем, да дебело дете хоће сву моћ само за себе. И неће се зауставити док му неко јасно не стави до знања да је доста.

Где су велике паре у питању - ту си нерви тањи а песнице стегнутије.
Одговори

Тако је, али...
Српски порески обвезници дају свој новац да им неко, попут Бјелогрлића, пре свих, за њихове новце пласира хрватски поглед на српску историју и културу, а ти корисници његових производа све време мисле да је то српска историја.
Ту је главни кеч целе ове ситуације.
Одговори

Тамне сенке над Нишом.
Другим речима, показатељ да у нашој култури много, али много шкрипи. И неће се на овоме завршити. Имамо пример Мике Алексића, Бранислава Лечића, а сада и двојице режисера.
Чекамо "Опкољене".
Одговори

Кад Бијела бије...

Одговори

Шта је ово какава је ово серија "Нечиста крв" ово нема везе ни са Бором Станковићем ни са историјом кажу да је Врање у Турској на граници са Србијом
Одговори

Ово ће захтевати посебну анализу, пошто је прављено из више различитих дела Боре Станковића. Али, да се уцртавају данашње прилике, евидентно је на прво гледање.
Одговори

Мислим да се кроз све серије уцртавају данашње прилике и да се тиме креира јавно мњење. Мислим ту на све жанрове без изузетка.
Одговори

Тако је, јер су све филмаџије, или бар ови што добијају велики новац, никли из шињела удбе, а њима је, по угледу на НКВД (чијег имена није могао да се сети Милослав у Балкан инфу   Ваистину! ), филм једино и само средство пропаганде и ништа друго.
Индоктринирају овај јадни народ да то више није нормално.
Одговори

(05-12-2021, 10:43 PM)ХраброСрце Пише:  Мислим да се кроз све серије уцртавају данашње прилике и да се тиме креира јавно мњење. Мислим ту на све жанрове без изузетка.

То је једно од правила у филмској индустрији. Чак су и вестерни, амерички, одражавали прилике у којима су снимани. Разлика је у томе што су били одраз америчке политике, а код нас - антисрпске.
Одговори

Сад сам мало гледао серију Сенке над Балканом, другу сезону и после нађем изјаву аутора:

Kao period u kome je konačno postalo jasno da karađorđevićevska ideja moderne srpske države u kojoj bi Srbi bili samo jedna od konstitutivnih naroda doživela svoj potpuni poraz. Ali šta očekivati od nečega što je počelo krvavim zlikovačkim ubistvom kraljevskog para Obrenović a onda se ovaplotilo u egomanijačkim idejama Aleksandra Karađorđevića i perfidnim političkim igrarijama Nikole Pašića? Ta dva čoveka unazadila su srpski narod i srpsku državu za sto godina. Da ne govorim o tome da je Pašić duhovni otac svakog pokvarenog srpskog političara. A takvi su u većini bili i tad i danas. On je ustoličio princip da u politici nema poštenja i da je pošten političar isto što i budala. "Senke nad Balkanom" su, između ostalog, serija o tome kako nam se istorija ponavlja u maltene pravilnim, cikličnim etapama.

Иначе ево га цијели интервју, па ако се неком чита:

https://www.telegraf.rs/pop-i-kultura/fi...ove-zemlje

За трећу сезону су почели или тек треба да почну снимају. План је био да се радња заврши у 1940. и да им Тито буде један од главних ликова. Али пошто можда ни сценарио није снимљен, могуће је свашта. Негдје помињу да ће убацити и Дражу. А онда очекујмо епилог који је објаснио Милослав. Сви паметни и организовани у комунисте, оне пијане будале жандари и криминалци у четнике.
Иначе, глума баш лоша, изузев пар добрих глумаца, вокабулар ужасан, примјетан новобеоградски сленг (мислим да је то проблем код већине серија), али ефекат који хтјели - постигли су. На сајту Имбд има најбољу оцјену од свих серија.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним