(24-08-2021, 11:27 PM)Јеремија Пише: (24-08-2021, 08:21 PM)Бенито Пише: Ово је, Шуми, само доказ колико људи не разумеју шта се овде дешава. Ако је Бјелогрлић алтернатива Овај, онда српски народ нема никакав избор.
Колико Овај одговара да се културна и политичка сцена у Србији креће у паритету Вучић-Ђилас, довољан је доказ и овај случај. Лева и десна страна удбе, па бирајте глупандери да ли ћете да рмбачите за 300 или 312 евра.
ПС постоји прича да је Овај дао сигнал Бјелогрлићу да може ово да учини. Знајући чему је све склон и колико се диви начину владања Броза и Стаљина, не би зачудило ни да је то истина.
Жалосно је које смо ми дно дотакли.
Жалосно је што у Србији увек има по један Басара или Србљановићка.
Не само у култури већ у свим порама друштва.
Конкретан случај двојице ђутурума који су умислили да су неке величине потврђује сву пропаст овог и оваког друштва.
Бјелогрлић отворено показује да му је друго србијанска прича ближа од "геџованске", док Антонијевић то ради мало перфидније...
не заборављам да је подржао "Аиду" што је по мени, ништа друго до додворавање босанчеросима и осталој чаршији ван Србије.
Да не дужим, мислим како би и један и други без устезања пружили руку Овај ако би синекура била опипљива.
Чича Јеремија, не заборави да је Антонијевић аутор два култна филма, једног антикомунистичког "О покојнику све најлепше" (по мом скромном мишљењу најбољи српски филм, где је аутор до гротеске довео болест титоизма, показавши и самим насловом саму суштину српске драме - комунистичка револуција је убила српски народ) и другог антиусташког "Дара из Јасеновца".
А ТО СЕ НЕ ПРАШТА!
Да га не би напао неки Хрват или Бошњак негде у иностранству, боље је да га изудара "Србин" у сред Србије. То само показује колико је велики уплив хрватске културе у сва дешавања у култури Србије.
Поготово због тога што овога Бјелогрлића сви и даље перципирају као Србина, а у ствари ради се о једној пројектованој удбашчини која узима и данас велики новац из буџета Србије да би Србима протерао титоистичку причу к'о лубеницу кроз нос, и дан дањи.
А Срби, тако склони свим темељним постулатима титоизма, од самоуправљања, преко братства и јединства, до пљувања по сопственој историји, А НАРОЧИТО ПО КРАЉУ АЛЕКДАНДРУ (јер се тиме најбоље правда постојање комунистичког терора), перцепирају "БЈЕЛУ" као другара из краја и великог уметника.
ПС често смо некада говорили зашто се не појави политичар који ће смети да из буџета одвоји велики новац за филм о Јасеновцу. Сад кад је Овај то учинио, ми мислимо да је то нешто нормално и да ће се понављати у наредним годинама.
Е, па, живи били, па видели... Могу да се кладим да после ове лекције и сличних које ће уследити, нико неће имати петљу да прави филм о хрватским зверствима над Србима.
Осим, можда, управо Антонијевића...
А да може да се направи бољи филм од "Даре из Јасеновца", то је свакако и несумњиво.