Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

(06-11-2017, 12:36 AM)Вукашин Петковић Пише:  Ово је заиста циркус од серије, жандарми на "чек-поинту", који је гле чуда код Врања, а не рецимо код Куманова или Скопља, пуштају ове ВМРО бандите, а онда ови, онако са све оружјем улазе у Београд, ко да су пошли у сватове.
У стварности жандармерија их је чистила на сваком кораку, као и четници.

А погледајте прву епизоду где су представљени ти исти жандари. Пуцају на вране или свраке, а трећи спава. То је сцена када онај Трнавац шверцује опијум.

То је било исто и код Бајића, војници пуцају на птице, спавају...
Одговори

И обавезно нешто кркају и распасани су као банда а не официри. У свакој сцени.
Одговори

Браћа из Државног посла дала своје виђење о серијама. Кез

хахахха цареви Јок

https://www.youtube.com/watch?v=spbRr1BKi7Q
Одговори

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

А у позадини цг-јуловац М.Бојић. Бесан
Одговори

Што је мене изнервирала она сцена када она двојца у црном са шеширима кажу жандармира да одј**у,а онда ова два жандарма као увређени и уплашени одлазе.
Па да се то десило у стварности,жандарми су имали право (а и данас имају право) да те људе који се не представе и псују их,пребију као мачке и још их одведу у затвор.
Шта брига жандарма да ли су они из Државне Безбедности када неће да се представе,псују и непријатељски су настројени према жандармима.Жандарми су имали мисију да отпрате ону жену до њене куће и свако ко је сумњив може да буде приведен,а ако се понаша као ова двојца,може бити и премлаћен.

И онда ми неки човек на ЈуТјубу каже: "Жандарми су знали да су та двојца из ДБ па су зато отишли,а у осталом то није ни битно".Мисли на сцену,да сцена није битна.
1. Како су жандарми знали да су та двојца из ДБ када се то нигде не спомиње ?
2. И како то није битно када се кроз ту сцену гледаоцима протура психолошка манипулација ?
Гледаоци мисле да су жандарми били неке пијане будале које када их опсује неко у црном ови побегну с' пуним пеленама.

Заиста сам се изнервирао. Бесан Бесан Бесан табаџија табаџија табаџија

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Ево скоро смо имали случај да је један веома важан брат био под заштитом и БИА и ВБА па су сви добили по тинтари од Жандармерије Smile
Одговори

Ха, ха, ха... Краљева тајна служба је убила Радића, да би устоличила Анту Павелића. Па, ово је смехотресна олимпијада.
Павелић је, значи, Аркан.
Одговори

(12-11-2017, 09:54 PM)Бенито Пише:  Ха, ха, ха... Краљева тајна служба је убила Радића, да би устоличила Анту Павелића. Па, ово је смехотресна олимпијада.
Ma tipičan cirkus.
Serija je što se produkcije i tako tih filmskih stvari dobra čak super ali istorijski je .... nemam reč da opišem glupost,nek bude katastrofa.

A kada onaj bandit podplaćuje žandarma kako bi ušao u atelje i pretio onoj ženi,Bože me sačuvaj.

I Rajsov neprijateljski stav prema Srbma.Bukvalno je rekao da Srbi bez rata ne mogu da žive i da samo čekaju rat.
Siguran sam da koliko kod ga namučili Srbi posle rata on nikada nije aludirao na ovo što sam sada rekao.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

(12-11-2017, 10:16 PM)Andrejevic Пише:  
(12-11-2017, 09:54 PM)Бенито Пише:  Ха, ха, ха... Краљева тајна служба је убила Радића, да би устоличила Анту Павелића. Па, ово је смехотресна олимпијада.
Ma tipičan cirkus.
Serija je što se produkcije i tako tih filmskih stvari dobra čak super ali istorijski je .... nemam reč da opišem glupost,nek bude katastrofa.

A kada onaj bandit podplaćuje žandarma kako bi ušao u atelje i pretio onoj ženi,Bože me sačuvaj.

I Rajsov neprijateljski stav prema Srbma.Bukvalno je rekao da Srbi bez rata ne mogu da žive i da samo čekaju rat.
Siguran sam da koliko kod ga namučili Srbi posle rata on nikada nije aludirao na ovo što sam sada rekao.

Tačno osim istorijskih činjenica serija je dobra. Srpska zona sumraka.

P.S.Vođa bande je bivši komita ali "Prljavi Hari Bjelogrlić" je dobio svoje...valjda.
Одговори

Класична удбашка подвала, па то је њихов, комунистички изум.
Одговори

Јел' се то оно нишлијче задало мало по сценарију? Шта ти је тетреб...

Па није период Краљевине Југославије византијско доба па да му пролазе такве неистине. И ко бре њега уопште узе да пише сценарио??? Ова земља изгледа стоји много горе него што ми можемо и да замислимо, по апсолутно свим параметрима.

Андрејевићу, а припадника службе игра Муса. Кез

Ој Србијо, мила мати Smile
Одговори

И овим републиканцима, треба неко да каже да краљ једино може да буде "величанство", никако "височанство".
Одговори

" Слушај ти , жандарчино !!!!Blush .... и нема више пића овде!!!"КидањеКидањеКидање
Писац није прошао поред библиотеке. Убедљиво, од свих глупости у овој серији, најгори је опис жандарма. По томе се очигледно види да аутори ове глупости зване играна серија, је последње што су прочитали из историје, мемоари титоиста. Само су они овако описивали жандарме, који су их хватали као сомове на бућку. Вероватно су то радили док су били пијани, распојасани и за асталом пуним јагњетине.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним