Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КОМУНИСТИЧКИ ЗЛОЧИНИ

http://www.sedmica.me/ocg/
Одговори

(27-11-2019, 10:57 AM)Милош Шарац Пише:  Ovde se bolje vidi da je na slici Draza,bez leve ruke.
[Слика: 123202-scan0003-f.jpg]

Та слика је фалсификат, односно на њој није Дража. Зна се и како је настала, а и на слици је лако запазити да нема везе са стрељањем ђенерала Драже.

Не знам само докле ћете више да постављате ту слику. То је нешто по оном принципу да хиљаду пута поновљена лаж постаје истина.

(04-12-2019, 01:31 AM)Mitic Пише:  Покољ четника из уже пратње војводе Павла Ђуришића преживио је Мане-Манојло Вековић, родом од Мојковца.

...

Усташе су увели у зграду групу од 6 четника. Био сам у овој групи пети у реду. Када смо ушли на први спрат ове зграде и ушли у дворану где је био крематоријум, усташки војници су повукли на једну страну велику гвоздену плочу и тако отворили врата од подрума где је горела велика ватра, чула се велика бука, од гасова или нафте који су горели под великим притиском, у исти мах кроз отвор у патосу из подрума је ударила велика врућина.

Усташе су тада бацили у ватру кроз овај отвор прва два четника, трећи се четник одупирао и борио онако свезан са свом својом снагом да га не баце жива у ватру, тада прискочише са стране неколико усташа и сурваше га жива у крематоријум. Четврти четник био се одвезао али је држао своје руке на леђима као да је свезан.

Када је овај четник пришао отвору крематоријума изненада је зграбио својим рукама два усташка војника који су њега приводили према отвору крематоријума и овај је четник тада са собом срушио у ватру крематоријума оба ова усташка војника. Када је овај четник падао са усташама у ватру, кликнуо је дубоким гласом црногорског горштака „Глава за Главу“.

....

Сутрадан после ове пуцњаве и бјежања неких Срба из Логора, дошла је југословенска комунистичка војска и преузела логор Јасеновац. Око 30 усташа са два усташка висока официра сачекали су комунисте и предали им логор. Комунистичком војском је командовао генерал Ненезић родом из Црне Горе.

Усташе и комунисти су тада нашли у порушеним зградама 15 изнемоглих четника војводе Павла Ђуришића. Генерал Ненезић је тада наредио да све ове четнике повежу и да их поубијају. Војници југословенске комунистичке војске тада су приводили четнике све једног по једног, свезаног са рукама на леђима, а један их је усташа убијао сјекиром у главу.

....

Тада генерал Ненезић рече овоме усташком бојнику и великом савезнику комуниста Југославије: „Можеш га убити сјекиром, клати оштром камом, давити рукама, горети у ватри или утопити у ријеку, али знај једно да се све директиве друга Тита морају извршити, друг је Тито наредио да се сви четници поубијају, не само четници већ да се поубијају и сви синови четничких официра, синови четничких трговаца и синови четничких учитеља.“

Када је дошао ред да усташа убије сјекиром у главу мене, усташки бојник тада рече да је овога задњега њему поклонио генерал, друг Ненезић да га бојник утопи у ријеку Саву. Усташки бојник тада са још два усташка војника одведу ме близу обале ријеке Саве где ме одвезаше и тада сва три усташе завикаше у исти мах „Бежи главом без обзира, Алах је моћан и велики он ће те чувати и спасити.“ Тада и ја неколико пута завиках „Алах је велики“ и иза тога стадох бјежати поред ријеке Саве према западу.

....

ГЛАСНИК »ЊЕГОШ«, СВЕСКА ШЕЗДЕСЕТ СЕДМА, ЈУНИ 1992. (ЊУЈОРК)

https://jadovno.com/preziveo-likvidaciju...ebvCoNKiUk
Ух, Црногорци и поуздана сведочанства, то не иде једно са другим. Види се да овај човек у најмању руку доста измишља. Ово је немогуће да се овако одиграло.
Одговори

(09-12-2019, 08:02 PM)Посматрач Пише:  Та слика је фалсификат, односно на њој није Дража. Зна се и како је настала, а и на слици је лако запазити да нема везе са стрељањем ђенерала Драже.

Не знам само докле ћете више да постављате ту слику. То је нешто по оном принципу да хиљаду пута поновљена лаж постаје истина.

Ватхра, ти ли сте? Баја

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Vathra ima dva profila!Јок
Одговори

Види, на Погледима има још неко који верује више својим очима него Самарџићу.
Одговори

(10-12-2019, 02:41 PM)ватхра Пише:  Види, на Погледима има још неко који верује више својим очима него Самарџићу.
Мислим да немате два профила, али коментар Посматрача и овај Ваш на ''Политици'', су врло слични:

На овој слици се јасно види да није Дража. Довољно је да се упореде слике са суђења да се види разлика. Има добрих слика Драже из профила са суђења које су снимљене непосредно пре егзекуције. Несретник на слици нема седе зулуфе, има више чело, итд итд. Ово је један очигледан фалсификат, не знам зашто га Политика шири.

http://www.politika.rs/scc/clanak/443480...Xh5gfJ-Eho
Одговори

На Политици је мој, потписан лепо.

Посматрач и ја се прилично не слажемо у многим стварима, али ето - има човек очи.
Одговори

Ја искрено, за разлику од појединих стручњака овде који децидно тврде да није Дража у питању, не могу на основу ове слике да кажем ни да јесте ни да није. Могу само да кажем да подсећа на њега, али ништа више од тога, јер је слика лошег квалитета, сликано је из профила и из даљине. Ни из амбијента не могу ништа више да кажем.

Мени сама фотографија није довољна за закључак. Али ако је утицајни комуниста Бранко Латас казао да је то Михаиловић, не видим уопште зашто би лагао кад му је пре у интересу да то негира него да потврди.

Друго, ако погледамо ширу слику, комунисти су уназад 2 године, поубијали на хиљаде људи. Ниједног нису сликали након егзекуције. И сад испаде да су насумично изабрали неког безначајног да га фотографишу. И то баш неког ко ликом подсећа на Дражу. А онда је ето неко грешком помислио да је то он.

Или ако су комунисти хтели сликањем "лажног Драже" да обману неког, волео бих да чујем који би мотив био за тако нешто. Шта су тиме хтели да докажу и коме?

Цела прича око ове фотографије своди се на следеће: комунистима не смета она сама по себи, волели би они да машу мртвим Дражиним телом још како, њима се не свиђа једино што је особа на слици буквално искасапљена по рецепту старих (усташких) мајстора. Свако ко је погледа видеће да то није било просто извршење смртне казне над осуђеником, него масакрирање противника од стране једне разбојничке дружине која се домогла власти. То их јебуцка, и зато им је битно да докажу да то није он.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Никола, не смета њима то. Они се поносе тиме.
Смета им цела прича око тога како је ова фотографија угледала светлост дана. То да постоји нека тајанствена организација која успева да украде или купи овако заштићену фотографију показује колико је та " чувена" служба заправо једна шупља и корумпирана љуштура, кроз коју се супарници шетају ако желе.
То је највећи проблем и зато они неће никада признати аутентичност ове фотографије.
Одговори

Има и тога свакако, али мислим да врло мали број њих зна за те детаље око настанка, броја примерака и "цурења" фотографије. Чини ми се да је онај други разлог претежнији.

Одговори

Meni i pored toga sto se jako lose vidi lice osobe sa slike,ipak lici na Drazu.Toliko sam Drazinih slika video do sada da mogu da tvrdim i na osnovu ove slike iz politike da je na njoj on!A to kako neki ovde znaju sa sigurnoscu da nije Draza,e to je vec ozbilnije pitanje.

Evo jedna slika iz profila,potpisana kao Drazini poslednji dani...
Sem sto je malo kraca brada i kosa nema nikakve druge razlike.Drazini zulufi nisu bili skroz sedi!
[Слика: slide26-n-kopija.jpg]
Одговори

Ау јбт, нађеш неку слику, измисли причу око ње, па кад ти неко каже да та слика нема везе са измишљеном причом, кажеш како то у ствари њима највише смета.
Замена теза на квадрат...
Одговори

Као што видите ја нисам Ватхра, али нисам сигуран да сви ви нисте Милослав Самарџић.Кез

Слика је фалсификат. У смислу да на њој није Дража, а можда и јесте неки човек који је негде стрељан.

Не знам шта је све Ватхра наводио као доказе али ја могу да наведем због чега ја уверено сматрам да је реч о фалсификату:

1. Сама емиграција тврди да је ова слика фалсификат. Заправо озбиљни људи у емиграцији, не рачунам будале којих и тамо има много. Помињу се два имена и презимена да је један човек продао ту слику овом другом, а због сензационализма. И један и други су били нека сива зона емиграције. Ја сам заборавио имена и презимена, али знам да их је помињао Михаило Шашкијевић. Он је знао и објаснио читаву преварантску позадину око те слике. То има негде, вероватно и на интернету, мрзи ме да тражим.

2. Заговорници ове слике тврде да је направљена у неколико примерака, за Тита и Ранковића и можда још неког. И да је онда великом шпијунском игром украдена Удби. У време када већ одавно не постоји ни Београдска четничка организација ни њен обавештајни део.

Чак и да је истина да је украдена Удби, зар ико ко рационално размишља може да тврди да је оваква слика дата Титу или Ранковићу као доказ да је убијен Дража? Шта год причали, слика је нејасна и нема шансе да ико закључи на основу ње да је на њој 100% Дража (а ја бих рекао и било који други човек који је мршав и има браду). Остаје питање зашто неко ко тврди да на онако јасним сликама није Калабић сада уверљиво тврди да је на овој нејасној слици сигурно Дража?

Слика која је направљена за Тита и Ранковића морала би да изгледа као слика убијеног Ајдачића, која је једина објављена у протеклом периоду. Крупан план, јасна фотографија. Овде би евентуално објашњење једино могло да буде да је неко кришом снимио тело и онда то послао напоље. Сва друга прича је шупља.

Овај разлог је заправо и сам по себи довољан да обори целу причу о овој слици коју прича Самарџић.

3. Детаљи на слици говоре да се не може повезати са тим догађајем. Зна се шта је Дража носио на себи за време суђења и последњег дана када је изрчена пресуда, дан пре стрељања. Није носио такве панталоне, нити беле вунене чарапе. Зар мислите да је логично да му облаче друге панталоне и вунене чарапе само да би у њима био стрељан? У сред јула месеца вунене чарапе?

На слици се види и лишће у околини тела, а знамо да се догађај десио 17. јула, у сред лета.

Не бих потенцирао очигледне разлике у цртама лица (слика је сама по себи нејасна), мада сам и ту ближи ставовима Ватхре.

Овде једноставно логика елиминише ову слику, а жалосно је што је многи користе као веродостојну, без икакве провере. Зато не желим да ћутим, да лаж не би постала истина.

(10-12-2019, 07:38 PM)Бенито Пише:  Никола, не смета њима то. Они се поносе тиме.
Смета им цела прича око тога како је ова фотографија угледала светлост дана. То да постоји нека тајанствена организација која успева да украде или купи овако заштићену фотографију показује колико је та " чувена" служба заправо једна шупља и корумпирана љуштура, кроз коју се супарници шетају ако желе.
То је највећи проблем и зато они неће никада признати аутентичност ове фотографије.
А знаш ли шта мени смета? То што ви служите комуњарама и титоистима земље Србије за увесељавање. И онда сви заједно са друге стране изгледамо као "беле вране". А титоизам за то време цвета.

Али можда је то и ваша функција.
Одговори

"Па, ти ниси Јаковљевић....."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним