Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

***SREĆNA NOVA GODINA***

(02-01-2022, 09:45 AM)пек. Пише:  Тачно нема бесмисланијег празника од нове године почетак године су одредили Римљани и астрономски ништа не значи док православни празници значе Земља сече сунчеву путању тачно на Ђурђевдан и Митровдан. и не знам зашто чекају пола ноћи Земља се окрене за 365 дана и 6 сати па би требали једне године да чекају у 6 ујутру друге у подне треће у 6 увече а само преступне у пола ноћи.

Правослни календар се заснива на паганском календару.Ранодневница, обичаји прославе Божића и други већи празнци попут Митровдана и Ђурђевдана воде порекло од паганизма.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Nesto sam radio pa mi trebalio americki praznici. Joj iznenadjenja kad sam video da za vecinu racunaju po kliznom datumu, ne fiksni kao u Srbiji.
Imaju i fiksne, ali manje.

Znaci nesto kao crkveni nasi.

Martin Luther King Day [3rd monday in Jan]
Presidents Day [3rd monday in Feb]
Memorial Day [last monday in May]
Labor Day [1st monday in Sept]
Columbus Day [2nd monday in Oct]
Thanksgiving Day [4th thursday in Nov]
Одговори

Ja sam bio mali, pa mi pricali sad je preobrazenje. Reko sta je to preobrazenje?
A moji roditelji onako....oni jesu sa sela, ali....komunizam to vaspitao i OBRAZOVAO, a i oni malo podlozni...
Kaze otac, malo kroz smesak: To ti se menja suma, voda, sve nekao ide drukcije....

Pih...mislim se....koje ludorije. E kad kazu posle Ameri da se stvarno voda menja, onda nije ludorija. Smile

Isto bilo za nas stari kalendar. I sad jedan vrsnjak mojih roditelja prica prred nama kako je tad bila, sta znam, 7000 i neka godina, moji posle kad smo posli, kao...ma gluposti. Ja ne znam sta da msilim. I tek skoro sam saznao sta da mislim. Smile

Internet se mnogo obio o glavu ovima koji hteli da ispiraju mozak drugima. MNOGO.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним