Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Серија "Немањићи"

Nemanjići - rađanje kraljevine, 3. epizoda: U susret krstašima

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

http://www.sedmica.me/neznalice-bezbozni...asni-krst/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Чуди ме да овде још нико није прокоментарисао ону, мало је рећи, скандалозну реченицу "Причвљи ти то мало!" упућену Св. Сави!!

Серија је дно дна. Само неокомуниситчки отпад може да сними нешто овако и да направи ону сцену где се Св. Сава моли у храму а онај идиот га баш ту, на том светом месту, наговара на блуд...

Стварно се види што Радош Булајић хвали ову серију - па ко да ју је он правио!

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Падобранац (ја) улеће.

Пропустио сма већ други и трећу епизоду.
Да ли има негде да се погледа бар друга док не изађе и та трећа па а и ја будем компетентан да Вам се придружим у дискусији ?

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

(25-02-2018, 10:58 PM)Andrejevic Пише:  Падобранац (ја) улеће.

Пропустио сма већ други и трећу епизоду.
Да ли има негде да се погледа бар друга док не изађе и та трећа па а и ја будем компетентан да Вам се придружим у дискусији ?

Биће реприза треће у недељу, негде око 16 часова отприлике. За другу не знам, можда избаце на јутјуб.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Какав би потенцијал имала ова серија, само да је претстављена као пародија.

ПС.

Али кад рече Растку да треба да "скине мрак"...Шок

Одговори

Један од хитова из треће епизоде је када Стеван Немања каже Вукану отприлике "Води га(Растка) у лов, на забаве, на море". Добро је што није рекао у Будву на пјену од мора. Креза

Још ми је јаднији разговор између Фридриха Барбаросе и Стевана Немање у коме се договарају ко два бизнис ортака " А што ти мало ту твоју Србију не помериш на север", "А могао би ти твоју Немачку на југ".

[Слика: IMG_6854.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

На данашњи дан у Хиландару Господу се упокојио Стефан Немања, или што ће у серији вероватно бити приказано кроз сцену: "Саво, брате, Растко, рикнуо ти чале, оно, мислим, у фулу..."

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Занимљив чланак о пореклу Немањића...

http://www.sedmica.me/sporenja-oko-porijekla-nemanjica/

Д М
Одговори

Ово је списак фраза које изговарају актери Немањића:

- То је јака антизападна струја
- То је тај светски поредак
- Растко мора мало да се "проводи"
- Вукан и Стефан су на некој забави
- Стефан Немања има проблем са чукљевима
- Момци све чешће излазе
- Не зна где удара
- Још дуго не намеравам да отегнем папке
- Скини тај мрак

http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/3...ef=fbkurir
Одговори

Шта ћемо са пур-пеном на двору Немањића која се јасно види у једној сцени?Smile

Одговори

https://www.vidovdan.org/aktuelno/prava-...manjicima/

Д М
Одговори

Изгледа да сам ја прилично глуп, кад не разумем какве везе са серијом "Немањићи" има краљ Александар Карађорђевић или "антисрпски краљ", како рече аутор овог текста, ДБ.
Одговори

Ниси ти глуп. Глуп је онај који покушава овакве изведенице да изроди,разради и поентира.
Ето му тај списак који је тачно направио, па нека из њега нађе макар једно име које различито од њега гледа на " мегаломанију" краља Александра.
А ово уметање Николаја и Недића у исту реченицу, а Александра у супротност није чак ни за коментар. Вероватно је Николај постао епископ за време Недића, а отеран у заробљеништво за време краља Александра, ако сам добро разумео господина.
Другим речима, пусти будалу.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним