Поруке: 3,196
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Изгледа неће да је репризирају. А нема најава ни када ће наставак...
Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Углед:
372
Поруке: 459
Теме: 13
Придружен: Jul 2016
Углед:
83
I moja zemrka je kao prvo jezik, a kao drugo je gluma.
Ajde razumem deca i ovi momci i devojke da im je teško pred ekipom i kamerama pa im gluma izgleda plastično ali ovaj silni narod kao da radi reda uzvikuju.
Baš mi bode uši a i oči kad vidim kako maltene nevoljno uzvikuju.
Sve ostalo mi se sviđa,ima malo dosade ali je u suštini super.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Поруке: 17,781
Теме: 655
Углед:
2,132
На Фејсбуку опште разочарење, карактеристична је парола ''Правда за Немањиће!''
Поруке: 4,478
Теме: 55
Углед:
681
Што рече мој зет који је погледао епизоду: "Говор је као из круга двојке."
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
372
То је бољка свих наших новијих филмова и серија. Ко год од млађих глумаца, који год лик да игра присутна је та доза београђанштине.
Поруке: 14,985
Теме: 312
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,645
Да ли је и вама симптоматична ова количина напада " културних посленика" на ову прву епизоду серије Немањићи?
На почетку сам написао да није лоше, а да ме неко не разуме погрешно, на први поглед хватам само историјске грешке, а уметнички утисак остављам за касније. Дакле, историјских грешака је било, али не толико да би нарушило суштину.
Са друге стране, уметнички је ово дело прилично проблематично, и то из више разлога. Ти разлози се доста наводе у јавности, па их не бих овде понављао.
Мени је занимљивије ко критикује. После " другосрбијанске елите" која је то урадила на прву лопту, невезано за обавезе које имају у дочеку " Нове године", сад су почели да се оглашавају и други.
Само дан после интервјуа М.С. већ чувеном Балкан Инфо, у коме га прозива да намерно занемарује литературу која није титоистичка, историчар Предраг Марковић се појављује у јавности са критиком прве епизоде серије Немањићи.
Неке примедбе су умесне, неке крајње ефемерне, али много је занимљивије нешто друго:
Откуд се први пут у вези баш ове серије Марковић појављује као критичар? Период његовог професионалног интересовања је 20 век, и што се петља у нешто што је од тога удаљено седам векова? Нарочито је интересантно јер се до сада није изјаснио о серијама и филмовима који мизансцен имају у времену које он најбоље познаје. Или то значи да он нема битнијих примедби на њих. Подсећам да је у једној од њих био и супервизор, тј рецензент.
Међутим, тек сад тврди:" Морамо обратити пажњу у рецензијама овог типа уметничких дела да се не поткрадају грешке, ред по ред."
Рече човек чије је име потписано испод таквог историјског фалсификата какав је серија Равна Гора.
Поруке: 5,695
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
366
Мени се чини да више критика по друштвеним мрежама имају "Немањићи",од "Сенки над Балканом"!?
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.