Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мундијал у Фудбалу

Шалимо се мало.Smile
Него, јеси ли видео Белгију после 0-2, кад су прешли у 3-1-4-2. Убедљиво најофанзивнија формација уз ону коју је Тите поставио у задњих десет минута против Костарике 2-1-3-4.
Одговори

Мислио сам да се неће поновити судијско намештање из утакмице Швајцарска-Србија.
Мислио и погрешио. Американац Гајгер суди утакмицу између Енглеске и Колумбије. И пошто Енглези мисле да су најбољи на свету, а Колумбијцима не могу да опепеле, ту је Американац Гајгер да погура ствар.
Невероватно је какве се ствари догађају на овом светском првенству.

Како овај Аца Стојановић навија за Енглезе, па то није нормално.
Одговори

Милојко Пантић ( ЛДП) : " Грађанска Србија навија за Хрватску а клерофашисти за Русију"

http://sport.hrt.hr/450934/video-pantic-...a-hrvatsku ( видео )
Одговори

Долазим са закашњењем.
Што се тиче српске селекције, по страни суђења немачке судије, мене је разочарао менталитет тима.
Са Костариком, то јест са мање-више лаким супарником, чим су дали гол, фудбалери српске селекције су престали да играју и деловали су само за то да не приме гол. Тако у групи кратког трајања где разлика између датих и примљених голова може одлучивати пласман у другу фазу и било је од капиталног значаја давати највише голова у мечу против најлакшег ривала.
Сасвим иста прича за меч са Швајцарском, који је био свакако ривал на висини задатка: чим су дали гол, престали да играју, а у првом делу меча изабраници Крстајића играли су и добро.
Затим су Швајцарци, или они који се званично тако представљају, примили иницијативу, осоколили су се и дали гол.
За Србију није било лако тада мењати темпо и поново захватити иницијативу, Швајцарци су били одушевљени.
Мислим да је за то некако крив Крстајић али не само он.
Кажу неки да игра једне фудбалске селекције одражава менталитет те нације и њених социјалних и економских услова, ја мислим да је често то истина.
Мени се чини да српски фудбалери после година рата немају више, не само личну технику и способности, него поготово тај шмек и смелост које су некада имали.
Најчешће играју бојажљиво и дефанзивно.
Бомбардовање и санкције као да су оставиле дубок подсвесни трак у млађим генерацијама и можда чак на начин како се игра фудбал. Као да једини начини су одбрана и калкулисања.
Додатно, као да се боје да испадну националисти.
Напротив, Хрвати и Албанци, сваки пут када играју против Србије и не само тада, давају све од себе.
Они су, захваљујући западној подршци, изашли су као победници од ратова деведесетих година и то им је дало чини ми се велику свест и самопоуздање.
Одговори

Лука, не верујем да је реч о бомбардовању и санкцијама, већ о деценијској антисрпској пропаганди, било од стране (нео)комунистичких власти, било од разних НВО. У овој држави је још од 1945. малте не забрањено рећи да си Србин. Одмах те оптуже за нешто. Околне нације, напротив, имале су подршку и од комуниста, и после од Запада.
Одговори

(09-07-2018, 07:29 PM)ЛукаЛоко Пише:  Напротив, Хрвати и Албанци, сваки пут када играју против Србије и не само тада, давају све од себе.

Хрвати напротив када играју протива нас сагоре, не знају шта ће од себе, добише нас у Загребу 2-0 2013.године, Михајловићевим будалаштинама и грешкама наших најбољих играча (Коларов) а иначе су се хрвати одсјекли, подлегли притиску и буквално уплашили утакмице.
Одговори

[Слика: Dh1_Gc5_RX0_AEr_VYn.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Иако је изгледало да се један део жреба намешта Немцима или Енглезима, што је вероватно било тачно, то су искористили њихови верни савезници Хрвати. И ето их у финалу Светског купа у Русији.
Узалуд је сада питати се да ли би ту били да су налетели на Бразил, Белгију или Уругвај.
Одговори

Све је мирисало на ово после испадања Шпанаца у осмини,јер тада се Хрватима отворио пут до полуфинала.Полагао сам наду у Енлезе али они синоћ заустављени скроз,да није било слободњака гола неби дали до сутра. Ни после прекида нису много направили а то им је било најјаче оружје,шта да се ради...Мада било је прилика у првом полувремену Кејн,шут Лингарда али премало. Моја прогноза за финале је 2-1 Француска.
Одговори

Када дође до једне утакмице, све је могуће. Хрвати су успели да се сачувају психо-физички, а и самопоуздање им је порасло. Имају искусну екипу, одличног тренера који је исцедио суву дреновину из ове поставе, а и квалитет на средини терена у триу Брозовић- Ракитић- Модрић.
Могу да изненаде, јер то је фудбал, иако су Французи показали убедљиво највише квалитета од свих екипа на овом светском купу.
Али кад човек помисли колико је екипа пре Хрвата, по квалитету, заслуживало да у финалу иде на мегдан Французима!!!
Одговори

http://www.novosti.rs/vesti/sport.697.ht...e-u-Srbiji
Одговори

(10-07-2018, 06:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  Лука, не верујем да је реч о бомбардовању и санкцијама, већ о деценијској антисрпској пропаганди, било од стране (нео)комунистичких власти, било од разних НВО. У овој држави је још од 1945. малте не забрањено рећи да си Србин. Одмах те оптуже за нешто. Околне нације, напротив, имале су подршку и од комуниста, и после од Запада.
Оно што пишете о комунизму је тачно, то је нешто које траји од далека.
Зато треба и угледати на континуитет између комунистичке и западне политике.
Међутим, оно што сам написао о бомбардовању и санкцијама, то је моја импресија и наравно о томе се може расправљати.
То ми је импресија заснована на томе да сваки пут када се говори о последњем рату, млади људи најчешће кажу да је рат био погрешан избор и да је требало „лобирати“, да је „све у лобирању“, то јест као да преко дупеувлачења се може стећи до нечег важног за сопствену нацију.
Преведено у спорт, као да преко калкулисања, без ангажовања и пожртвовања, може се стећи до великих победа.
Одговори

Волимо Француску као што је она волела нас. Баја
Одговори

Хрватска изгубила. Велики део Србије је у сузама.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним