Оцена Теме:
  • 13 Гласов(а) - 3.46 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Активности српске Династије Карађорђевић
#1

Ево једне веома корисне и хумане активности Краљевског пара, која је најновија:

Потписан меморандум о разумевању између Института за мајку и дете у Београду и одељења за онкологију „Маријана В. Вардинојанис – ЕЛПИДА“

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар И Принцеза Катарина, у друштву Њ.Е. г-дина Драгана Жупањевца, амбасадора Србије у Грчкој и његове супруге Борјане, и грчког министра здравља, г-дина Адониса Георгиадиса, присуствовали су јуче у Атини потписивању меморандума о разумевању између Института за мајку и дете у Београду и одељења за онкологију „Маријана В. Вардинојанис – ЕЛПИДА“.

Председница Удружења пријатеља деце која живе са раком „ЕЛПИДА“ г-ђа Маријана В. Вардинојанис пожелела је добродошлицу уваженим гостима и захвалила им се на подршци оболелој деци и њиховим породицама.

У свом обраћању, министар Георгиадис је нагласио: „ Госпођо Вардинојанис ви сте постигли чудо овде. У име Републике Грчке хоћу да се захвалим вама и вашим запосленима. У овим тешким и кризним временима то је прави начин да покренемо нашу земљу и пружимо наду. Данас смо у болници која запошљава најбоље стручњаке и где се квалитет услуга може упоредити са најбољим светским болницама, и где се сви запослени односе према деци са великом љубављу. .То је на најбољи могући начин чудо! Ја вам као министар здравља стојим на располагању двадесет И четири сата дневно за све што вам треба. Хвала вам најлепше на свему што сте урадили.”

Г-ђа Вардинојанис му се најтоплије захвалила,а затим се обратила и Њиховим Краљевским Височанствима, и захвалила им се на посети као и на подршци коју дуги низ година пружају удружењу „Елпида“ и „Фондацији Маријане Вардинојанис“, као и на промоцији сарадње између ових организација и сличних удружења у Србији, која је довела до помоћи деци жртвама сукоба у бившој Југославији и изградњи обданишта „Атина“ у Земуну.

„Велика нам је част што сте данас овде са нама и што сте подржали потписивање меморандума о разумевању између наше болнице и Института за мајку и дете. Наше земље су сарађивале у прошлости много пута, и сигурна сам да ће овај споразум допринети још бољој сарадњи у области здравствене заштите у будућности. Хуманитарни рад који обављате кроз Лајфлајн Грчка хуманитарну организацију као и Фондацију Принцезе Катарине у Србији помогао је многима у невољи, а поготово деци у Србији. Грађани Србије могу бити поносни на вас и на све оно што сте урадили за добробит своје земље. Али и грађани Гчке треба да буду поносни што је српска Принцеза ипак остала Гркиња у срцу. Данас потписујемо Меморандум о разумевању између „Института за мајку и дете“ и наше болнице што ће отворити пут развоју и напретку ове сарадње у будућности“. ".

Завршавајући свој говор г-ђа Вардинојанис се захвалила и амбасадору Србије у Грчкој и његовој супрузи на њиховој подршци.

Присутнима се обратио и Њ.К.В. Престолонаследник Александар и истакао: „Желео бих да вам најискреније честитам на свему што радите за децу у оквиру организације ЕЛПИДА. Заиста смо дирнути тиме. Дивно је да имамо овакву сарадњу између наших земаља, и заиста сам поносан и дивин вам се због тога. Импресионирани смо оним што је ваша организација до сада постигла. Ова болница пружа врхунске услуге И има најмодернију опрему, тако да се ту лечи много деце, а међу њима је и наша мала девојчица из Србије, Теодора”.

У свом говору Њ.К.В. Принцеза Катарина је. између осталог, рекла: „Осећам велико узбуђење данас, због овог сна који је пред нама, за који сам била чула, који сам видела, и за који сам била сигурна да ће се остварити, због пријатељства између моје породице и породице Вардинојанис, које траје 30 година. Ова визија је увек била у срцу моје пријатељице Маријане и њене групе „ЕЛПИДА“, они су радили заједно и ја сам знала да ће им се сан остварити.

Прво су основали фондацију у мислима, а потом и у стварности.

Све што су изградили, градили су с љубављу, с пажњом и вером да ће се уз Божју помоћ то и одржати. Посвећеност „ЕЛПИДЕ“ под Маријаниним руководством нешто је што нисам видела нигде на свету.

Оно што је она учинила заједно са „ЕЛПИДОМ“ и кућама за децу широм Грчке, представља пример за све. Ја и даље очекујем да то изведу и други оператори. Знам да се улажу многи напори да се помогне. Поносна сам на „ЛАЈФЛАЈН“, председника г-дина Букуваласа и Управни одбор, који су помогли не само Србији, него, као што је он рекао, у последње четири године и Грчкој. Никад нећу заборавити колику част сте нам донели данас.

Посветила сам живот помагању деце у Србији. Видела сам патњу и неуспехе. Видела сам очај родитеља и децу која су изгубила животе.

Овде, ова група одржава децу у животу. Ова група пружа љубав, бригу и медицинску помоћ. Оно што је посебно код Маријане јесте то што је спознала радост давања кад је била веома млада, као што сам била и ја, када су ми говорили „имаш две руке, једну за себе, а другу да помогнеш другима“. Нема веће среће од давања. Срећа није када добијамо, него када дајемо. Али, морамо да то научимо од малих ногу.

Деца која су оболела од рака виде то што им се пружа, они који пружају постају пример, и када та деца одрасту никада неће заборавити шта сте им пружили, пре свега живот, највећи дар од Бога свима нама. Веома сам поносна на мог супруга, који ме је довео у Србију, земљу у којој могу да пружам, али сви би требало да прате Маријанин пример. Њен успех не чине само њена истрајност и њена љубав, него и то што зна шта су јој приоритети у животу. Зато је она сјајна бака, мајка и супруга. зато јој је савест чиста, јер помажући другима није заборавила сопствену породицу. Маријана, нека ти Бог да снаге и здравља, као и свима овде, да наставиш своје велико дело, и да свет види шта си остварила, чак и у тешким тренуцима. Знај да те и ја у томе подржавам, сарадња са Институтом за мајку и дете из Београда је таква да кроз њу можемо да делимо мисли и идеје, и ја се надам да ћу једног дана опостићи да наши лекари дођу овде, а ваши да дођу код нас.

То је идеја да кроз сарадњу заједнички радимо за бољу будућност. Теби могу да као дар понудим да два лекара одавде и два лекара из Србије заједно отпутују у Тексас о нашем трошку, да би усавршили своја знања. То је понуда Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине и организације Лајфлајн. Апарати су фантастични. Сада ћемо покушати да помогнемо лекарима да стекну нова знања, да би радили још боље. Нека је Бог с тобом, да ти помогне да наставиш... Увек ћу бити уз тебе. Желим да мој рад буде подељен између Грчке и Србије. Грчка је спасла нашу децу. Сада ће Србија спасти вашу.“

Принцеза Катарина такође није заборавила да нарочито помене г-дина Вардиса Вардинојаниса, рекавши: „Иако г-дин Вардинојанис није данас овде, ми смо у мислима с њим. Јер је он, пре свега, велики филантроп, а највише је учинио за нас изабравши Маријану за супругу. Подарили су нам дивну децу и унуке, то је њихова највећа снага, и помоћу ње ће наставити да помажу свима. Желим да искажем велику захвалност Вама, Вардисе, зато што имате велико срце, зато што сте толико великодушни, и зато што имате Маријану“.

Госпођа Вардинојанис се срдачно захвалила Принцези на доприносу и на топлим речима, и позвала је да, заједно с Принцом Александром, стави заставу Србије на „Мапу мира и наде“. „На тој мапи“, објаснила је г-ђа Вардинојанис, „обележавамо земље с којима сарађујемо у твинингу и постављамо њихове заставе на њу. Циљ нам је да поставимо што више застава и тако одамо почаст земљама с којима смо сарађивали“.

Догађај се завршио постављањем звезда са именима Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине од Србије на Зид звезда у боници, поред других звезда са именима познатих личности које су посетиле болницу.

Међутим најдирљивији тренутак био је када је Кристина Фитилис, једно од деце која су успешно излечена захваљујући „ЕЛПИДИ“, рекла: „Желим да из дубине срца кажем да кад би неко требало да обавезно промени неки период мог живота, једино не бих желела да то буде период кад сам била инфицирана. Јер ме је то искуство учинило оваквом каква сам и онаквом каква стварно желим да будем. Посебно се обраћам родитељима чија деца су збринута овде, да сам била дијагностикована и да ми се болест враћала. Први пут сам дијагностикована 1995, када „ЕЛПИДА“ још није постојала, као ни болница, ни кућа за оболелу децу. Нисам била смештена у Атини, него у провинцији, и путовала сам с родитељима три пута недељно, по 450 км.

Нисмо имали где да будемо смештени, нико нам није нудио помоћ, ни са ким нисмо могли да разговарамо. То су били веома тешки услови. Други пут, после враћања болести, била сам смештена у кући за оболелу децу и сада видим да у њој деца имају погодности као у луксузном хотелу. Морате да знате да су она веома срећна што постоји „ЕЛПИДА“. Ја знам колико је то важно. То је дар од Бога, јер ја знам како изгледа када се носите с тешком ситуацијом без помоћи „ЕЛПИДЕ“, а како када се са истим ситуацијама суочавате када је на вашој страни „ЕЛПИДА“.

Догађају су присуствовали: заменик управника Дечје болнице „Света Софија“ г-ђа Ирена Тодулу, председник организације Лајфлајн Грчка др Зисис Букувалас са супругом др Алкистис Прину, чланови Управног одбора организације Лајфлајн Грчка г-дин Џон Сахинис и г-ђа Насиа Папаманолис, чланови Управног одбора асоцијације „ЕЛПИДА“, госпође Елени Самара Константакату, Кетис Филипиду, Рита Мораитаки и сестра Принцезе Катарине, г-ђа Бети Румелиотис.

Институт за мајку и дете „Др Вукан Чупић“ основан је 1953. године и у свом саставу има педијатријску и хируршку клинику, одељење за истраживање плодности, као и хостел за смештај родитеља и деце која се лече хемотерапијом, а станују у местима удаљеним више од 100 километара.

Видео снимке Краљевског дома Србије можете пратити преко Јутјуб канала на интернет адреси:

http://www.youtube.com/RoyalSerbianChannel
Одговори
#2

Потврђен нови састав српско-америчког и канадског Краљевског медицинског одбора

Под покровитељством Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине, и уз подршку хуманитарних организација Лајфлајн у Сједињеним Америчким Државама и Канади, током јуна и јула одржано је више састанака експерата из области медицине српског порекла који живе и раде у овим државама. Циљ састанака био је умрежавање експерата из Србије, Сједињених Америчких Држава и Канаде, како би идентификовали медицинске пројекте од којих би Србија имала користи.

Током последњег састанка одржаног јуна 2013. године у Чикагу, потрвђени су чланови српско-америчког Краљевског медицинског одбора у следећем саставу:

Председавајући: др Драгана Чупић, др Нада Милосављевић, др Ана Станковић и др Љуба Стојиљковић. Остали чланови одбора су: др Душица Бабовић, др Дејан Будимировић, др Мира Иронс, др Ервин Коцјанцић, др Снежана Милановић, др Жика Павловић и др Оливера Пековић.

Њ.К.В. Принцеза Катарина жели много успеха у раду свим члановима медицинског одбора, и радује се пројектима који ће настати као резултат њиховог рада.

Планирано је да се слични српски медицински одбори организују широм света. Ове активности покренула је Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине у Београду јануара 2013. године.
Одговори
#3

Prestolonaslednik Aleksandar čestitao Ramazanski Bajram Islamskoj zajednici

Beograd, 7. avgust 2013. - Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar II čestitao je Ramazanski Bajram Muameru ef. Zukorliću, glavnom Muftiji Islamske zajednice Srbije, Muftiji Muhamedu ef. Jusufspahiću, Muftiji srbijanskom i Imamu beogradskom, velikom Muftiji Ademu ef. Zilkiću, reis-ul-ulemi islamske zajednice Srbije, Mustafi ef. Jusufspahiću, Imamu niškom, počasnom reis-ul-ulemi Hadži-Hamdiji ef. Jusufspahiću, članovima i vernicima islamske zajednice u Srbiji, kao i Edhemu ef. Čamdžiću, Muftiji banjalučkom.

„Primite moje srdačne čestitke povodom velikog praznika Ramazanskog Bajrama, sa željama da ovaj blagi dan provedete u miru i sreći sa svojim bližnjima. Neka nas sve ovaj veliki praznik podseti da nosimo u sebi ljubav prema Svevišnjem i negujemo lepe misli i dobra dela“, naglasio je Prestolonaslednik.
Одговори
#4

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine duboko je šokirana neistinitim tvrdnjama “Naših Novina” u vezi s prikupljenim sredstvima za Tijanu OgnjanovićBeograd, 9. avgust 2013. - Pre svega, svi smo veoma tužni zbog prerane smrti male Tijane, i duboko saosećamo s njenim roditeljima i rodbinom.Fondacija Princeze Katarine nikada nije bila, niti će biti, uključena u prikupljanje sredstava namenjenih za pomoć maloj Tijani. Taj naš stav je sasvim jasan, i od njega nema odstupanja. Njeno Kraljevsko Visočanstvo i njena Fondacija bili su uključeni u uspostavljanje kontakta s bolnicom u Hjustonu, u Teksasu, kao i u obezbeđivanje i organizaciju odlaska Tijane u Sjedinjene Američke Države. Takođe, Fondacija je bila uključena u pronalaženje specijalnog avionskog transporta za Tijanu.Njeno Kraljevsko Visočanstvo je, uz pomoć svojih kontakata, kao i kontakata njenog supruga, Prestolonaslednika Aleksandra, bila u prilici da obezbedi znatno smanjenje troškova lečenja, u iznosu od 300.000 dolara, kao i besplatan smeštaj u blizini bolnice. Fondacija ni u jednom trenutku nije imala nikakav pristup, niti je na bilo koji način koristila bilo koja sredstva namenjena Tijani.Isključivo članovi najuže porodice pokojne male Tijane mogu da pruže podatke koji se tiču lečenja i njegovih troškova, jer su jedino oni zakonski ovlašćeni da takve podatke daju, a sve takve informacije smatraju se privatnim, po zakonima Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Preme tome, sva pitanja koja se tiču prikupljanja i trošenja sredstava, kao i trošenja sredstava u budućnosti, moraju biti upućena direktno roditeljima male Tijane.U ovom trenutku, jedino što bi bilo prikladno, jeste da se poštuje žalost roditelja i rodbine male Tijane.

Odnosi s javnošću
Kraljevski Dvor
Beograd 11040, Srbija
Tel: +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040

Email: pr@dvor.rs

Posetite www.dvor.rs

КОМЕНТАР УЧЕСНИКА ОВОГ ФОРУМА: ОВО НИЈЕ ПРВИ ПУТ ДА СЕ ИЗ ЂИДИНЕ ЖУТЕ КУХИЊЕ ПЛАСИРАЈУ НЕИСТИНЕ О АКТИВНОСТИМА КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ И КРАЉЕВСКОГ ДВОРА, ТО ВУЧЕ КОНТИНУИТЕТ ЈОШ ОД ПРЕСС-А, ЧИЈИ ЈЕ СУВЛАСНИК БИО ЂИДО-ТАЈКУН!!!
Одговори
#5

NAJAVA DOGAĐAJA

Kraljevska porodica ugostiće u Belom Dvoru srpske studente koji studiraju u inostranstvu

Beograd, 15. avgust 2013. – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar, Princeza Katarina I Princ Filip biće domaćini prijema u subotu, 17. avgusta u Belom Dvoru, sa početkom u 18.30 časova, koji je organizovan povodom skupštine Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI). Gostima će se obratiti, pored NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II i NJ.E. g-din Ivan Mrkić, ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko – tuzlanski G. Hrizostom, predsednik OSSI g-din Milutin Stanisavljević, potpredsednik OSSI g-din Aleksandar Jakovljević, predsednik REPATS-a Jovana Ružičić i dr Predrag Stojičić, predsednik organizacije „Srbija u pokretu“.Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) okuplja srpske studente na osnovnim, magistarskim i doktorskim studijama širom sveta. Osnovana 1997.godine, OSSI ima za cilj da umreži studente, omogući razmenu informacija i pružanje pomoći kao i organizovanje zajedničih projekata koji na pravi način predstavljaju Srbiju.Kraljevski par sa zadovoljstvom je podržao okupljanje ovih studenata i ubuduće će nastojati da ojača veze između mladih koji studiraju u inostranstvu i uopšte dijaspore sa našim institucijama.

NAJAVA DOGAĐAJA

Prestolonaslednik Aleksandar otvoriće u subotu u Sremskoj Mitrovici manifestaciju „Zlatni dan vina MMXIII – carski“


Beograd, 15. avgust 2013. – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar, Princeza Katarina i Princ Filip prisustvovaće otvaranju „Zlatnog dana vina MMXIII – carski“ u subotu, 17. avgusta 2013. godine u 20 časova u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici. Ove međunarodne svečanosti vina zvanično će otvoriti NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II, u prisustvu predstavnika grada, organizatora, učesnika manifestacije i gostiju.Program svečanosti:Od 17.30 do 18 časova – Okupljanje izlagača u Carskoj palatiOd 19.10 časova – Šetnja ulicom Svetog Save do arhivskog vinskog podruma19.45 časova – Počinje defile „Sirmium Legionaries“ kroz centar grada, pored Srpskog doma i Sokolskog doma nazad do Carske palateOko 20 časova – Svečano otvaranje u Carskoj palati
Одговори
#6

Obeležene 92 godine od smrti Njegovog Veličanstva Kralja Petra Prvog

Beograd, 16. avgust 2013. – Danas je održan pomen povodom devedeset dve godine od smrti NJ.V. Kralja Petra I u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.


U ime Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandar II, praunuka NJ.V. Kralja Petra I, venac su položili i predstavnici Zadužbine Kralja Petra Prvog. Svetu Liturgiju je služilo dvanaest sveštenika Eparhije šumadijske. U ime Vlade Republike Srbije, koja je bila organizator državne komemorativne ceremonije, venac je položio g-din Negovan Stanković, državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Kralj Petar Prvi Karađorđević bio je peto dete Kneza Aleksandra i Kneginje Perside (kćerke Vojvode Jevrema Nenadovića), a rođen je na Petrovdan, 11. jula 1844. godine. Deda mu je bio vrhovni Vožd Prvog srpskog ustanka, Karađorđe. U leto 1883. godine na Cetinju se oženio Kneginjom Ljubicom - Zorkom, najstarijom ćerkom crnogorskog Knjaza Nikole. U tom braku rođeno je petoro dece: ćerke Jelena i Milena (umrla kao dete), i sinovi Đorđe (odrekao se prava nasledstva prestola 1909), Aleksandar i Andrija (umro kao dete). 28. maja 1903. godine Vojska je izvela državni udar i proglasila Kneževića Petra Karađorđevića za Kralja Srbije, što je svojim izborom potvrdila Narodna Skupština 15. juna. NJ.V. Kralj Petar Prvi umro je u Beogradu, 16. avgusta 1921. godine a sahranjen je 21. avgusta iste godine u kripti crkve Svetog Đorđa na Oplencu.
Одговори
#7

Prestolonaslednik Aleksandar otvorio manifestaciju „Zlatni dan vina MMXIII – carski“ u Sremskoj MitroviciBeograd, 17. avgust 2013. – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II, Princeza Katarina i Princ Filip prisustvovali su večeras otvaranju „Zlatnog dana vina MMXIII – carski“ u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici.Ove međunarodne svečanosti vina zvanično je otvorio NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II, u prisustvu predstavnika grada, organizatora, učesnika manifestacije i gostiju.U svom obraćanju domaćinima i posetiocima ove manifestacije Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je istakao:„Mojoj porodici i meni veoma je drago što smo večeras ovde sa vama. Veoma nam je drago što „Zlatni dan vina“ postaje tradicionalan događaj, kojim Sremska Mitrovica obeležava svoju antičku tradiciju carskog grada rimske imperije. Ovaj lepi međunarodni festival ponovo je okupio vinare i ljubitelje vina iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Italije.Pored toga što značajno doprinosi širenju kulture gajenja vinove loze na našim prostorima, on je odličan primer kako se Srbija predstavlja u najboljem svetlu i učvršćuje prijateljske veze sa drugim zemljama.“

Престолонаследник Александар II подсетио да су ‘образовани млади људи наша будућност’ на скупу српских студената који студирају у иностранству

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Филип били су домаћини пријема који је у Белом Двору организован данас предвече поводом скупштине Организације српских студената у иностранству (ОССИ).

На самом почетку пријема студенте је поздравио њихов домаћин, Њ.К.В. Престолонаследник Александар II који је између осталог рекао:

„Образовани млади људи су наша будућност. Све већи број наших младих људи одлази у иностранство да студира. Многи од њих и остану тамо. Као што и они треба да буду ту за своју земљу, тако Србија мора да учини све да остане у контакту са њима. Морамо улагати у њих као у наш највећи ресурс. Зато моја Фондација за образовање пружа пуну подршку свим студентима и дипломцима који хоће да наставе да се образују, како у земљи тако и у иностранству. То што смо се вечерас окупили у Белом Двору показује колико нам је свима важна ова мисија. Моја Фондација за образовање и ја стојимо вам на располагању да заједничким напорима створимо бољу климу за студенте у Србији, како бисмо спречили ’одлив мозгова’ и пружили нашим младима боље услове за њихову будућност.“

Гостима су се поред Њ.К.В. Престолонаследника Александра II обратили и г-дин Божин Николић, у име Њ.Е. г-дина Ивана Мркића, министра спољних послова Републике Србије, академик Димитрије Стефановић, генерални секретар Српске академије наука и уметности (САНУ), председник ОССИ г-дин Милутин Станисављевић, потпредседник ОССИ г-дин Александар Јаковљевић, председник РЕПАТС-а Јована Ружичић и др Предраг Стојичић, председник организације „Србија у покрету“.

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) окупља српске студенте на основним, магистарским и докторским студијама широм света. Основана 1997.године, ОССИ има за циљ да умрежи студенте, омогући размену информација и пружање помоћи као и организовање заједничих пројеката који на прави начин представљају Србију.

Краљевски пар са задовољством је подржао окупљање ових студената и убудуће ће настојати да ојача везе између младих који студирају у иностранству и уопште дијаспоре са нашим институцијама.
Одговори
#8

Prinčevi zgroženi lažima iznetim u Našim novinama

Beograd, 19. avgust 2013. - Zajednička izjava Njihovih Kraljevskih Visočanstva Princa Petra, Princa Filipa i Princa Aleksandra, povodom današnjeg članka o njihovoj porodici u tabloidnom izdanju "Naše novine":

„Molimo vas da ne koristite našu porodicu kao mamac u cilju prodaje vaših novina. To što je napisano u vašem dostojnom prezira članku su sve laži. Mi jesmo proslavili rođendan našeg oca u Londonu nekoliko dana pre samog rođendana, u krugu porodice, jer smo svi mi zaposleni i ne možemo da dolazimo u Srbiju onoliko često koliko bi smo želeli.


Morate da znate da nas je Princeza Katarina podigla, da smo veoma bliski sa njom i sa gnušanjem odbacujemo bilo kakve optužbe na njen račun i na račun naše porodice. Mi se odlično slažemo u okviru porodice, upravo suprotno od vaših potpuno neosnovanih optužbi i laži, i provodimo onoliko vremena zajedno koliko nam životne obaveze dozvoljavaju.


Takođe, mi nismo gosti u Kraljevskom Dvoru, jer je to naš dom i vraćamo se kući kad god možemo, kao i svi mladi ljudi koji grade svoje samostalne živote, i zaista se uvek radujemo vremenu koje provedemo sa porodicom u Srbiji. Istovremeno, gade nam se optužbe usmerene na naš način života i ponašanje. Najtoplije vam preporučujemo da prekinete ovu kampanju jeftinog žurnalizma, ne samo kada smo mi u pitanju, već i drugi građani i porodice, i da se ubuduće uzdržite od sličnih jeftinih pisanija”.
Одговори
#9

(20-08-2013, 08:26 AM)СО!!! Пише:   Prinčevi zgroženi lažima iznetim u Našim novinama

Beograd, 19. avgust 2013. - Zajednička izjava Njihovih Kraljevskih Visočanstva Princa Petra, Princa Filipa i Princa Aleksandra, povodom današnjeg članka o njihovoj porodici u tabloidnom izdanju "Naše novine":

„Molimo vas da ne koristite našu porodicu kao mamac u cilju prodaje vaših novina. To što je napisano u vašem dostojnom prezira članku su sve laži. Mi jesmo proslavili rođendan našeg oca u Londonu nekoliko dana pre samog rođendana, u krugu porodice, jer smo svi mi zaposleni i ne možemo da dolazimo u Srbiju onoliko često koliko bi smo želeli.


Morate da znate da nas je Princeza Katarina podigla, da smo veoma bliski sa njom i sa gnušanjem odbacujemo bilo kakve optužbe na njen račun i na račun naše porodice. Mi se odlično slažemo u okviru porodice, upravo suprotno od vaših potpuno neosnovanih optužbi i laži, i provodimo onoliko vremena zajedno koliko nam životne obaveze dozvoljavaju.


Takođe, mi nismo gosti u Kraljevskom Dvoru, jer je to naš dom i vraćamo se kući kad god možemo, kao i svi mladi ljudi koji grade svoje samostalne živote, i zaista se uvek radujemo vremenu koje provedemo sa porodicom u Srbiji. Istovremeno, gade nam se optužbe usmerene na naš način života i ponašanje. Najtoplije vam preporučujemo da prekinete ovu kampanju jeftinog žurnalizma, ne samo kada smo mi u pitanju, već i drugi građani i porodice, i da se ubuduće uzdržite od sličnih jeftinih pisanija”.

Опет Ђидове жуте новине клеветају Династију Карађорђевић, нека их, њима рејтинг стално опада, а циљна група им је у изумирању!!!
Одговори
#10

[Слика: 998943_10153138109205324_1697609984_n.jpg]
Одговори
#11

Њ.К.В. Престолонаследник Александар испред споменика нашег великог Ђенерала Драгољуба Михаиловића на Равној Гори!

[Слика: HRH+CP+ALEXANDER+II+with+Mihailovich+sta...ra!+FB.jpg]

From the Facebook page
of HRH Crown Prince Alexander II of Serbia:

NjKV Aleksandar II Karađorđević | HRH Alexander II Karageorgevitch

Ова фотографија забележена је испред споменика нашег великог Ђенерала Драгољуба Михаиловића на Равној Гори.

Славни Чича Дража био је армијски генерал и начелник штаба Врховне команде Југословенске војске у Отаџбини, као и министар војске, ваздухопловства и морнарице Краљевине Југославије.

Током Балканских ратова и Првог светског рата Дража је био официр Српске војске у Краљевини Србији. После Априлског рата, Михаиловић је одбио да призна капитулацију југословенске војске и склонио се на Равну гору, где је основао покрет отпора против окупатора.

Након Другог светског рата нове комунистичке власти су га ухапсиле, осудиле на смрт и после стрељања сахраниле на тајном месту. Тренутно се пред Вишим судом у Београду води поступак за његову рехабилитацију.

Михаиловић је један од најодликованијих официра у историји модерне српске државе, а последње одликовање му је доделио постхумно амерички председник Хари Труман марта 1948. године. Одликовао га је орденом Легија за заслуге првог степена због организовања и вођења веома важних снага отпора против непријатеља у окупираној Југославији, спасавању америчких авијатичара оборених над Југославијом, доприносу савезничкој ствари и помоћи у коначној победи Савезника у Другом светском рату.

Ђенерал Дража Михаиловић сасвим сигурно заслужује своју славу и поштовање свих нас.


www.royalfamily.org
Одговори
#12

(27-08-2013, 07:30 PM)Владимир Петровић Пише:  [Слика: HRH+CP+ALEXANDER+II+with+Mihailovich+sta...ra!+FB.jpg]
Убица се враћа на место злочина...
руке у џеповима...
зино...

Узгред, дал неко може да ми објасни зашто ви називате престолонаследника Југославије, престолонаследником Србије?

Како се ради о престолонаследнику Југославије, ваљда прво треба да иде код његових хрвата, словенаца, бошњака, шиптара?

Ето енглески официр и имао би за то савршену подршку нато пакта, енглеске, амерке, оне који подржавају земље бивше Југославије?

Што се престолонаследник Југославије враћа само у Србију (без покрајни), јер што само овде добија паре?

Или да се слика и грли са Председником Републике, Војводом Томиславом Николићем?
Одговори
#13

Какав, бре, убица, као да Чичу није убио србождер Амброз?!?!?!

Да крвати имају своју аутохтону народну Краљевску Династију као што је имају Срби, одавно би прогласили Краљевину и вратили Краља на Престо, једино у Србији вирус комунизма још хара!!!

Династија Карађорђевић није настала као југословенска, већ као српска, те зато, нестанком Југославије, с пуним правом може да се назове СРПСКА КРАЉЕВСКА ДИНАСТИЈА КАРАЂОРЂЕВИЋ!!!
Одговори
#14

(28-08-2013, 05:34 AM)Владимир Петровић Пише:  Какав, бре, убица, као да Чичу није убио србождер Амброз?!?!?!

Да крвати имају своју аутохтону народну Краљевску Династију као што је имају Срби, одавно би прогласили Краљевину и вратили Краља на Престо, једино у Србији вирус комунизма још хара!!!

Династија Карађорђевић није настала као југословенска, већ као српска, те зато, нестанком Југославије, с пуним правом може да се назове СРПСКА КРАЉЕВСКА ДИНАСТИЈА КАРАЂОРЂЕВИЋ!!!
Полако човјече, нисам ти жуљ нагазио.

Чичу је убио неки дрипац по наређењу амброза, али је амброз дошао у Југославији на власт повлачењем Краља Петра 2. са престола и формирањем нове владе од стране енглеза. Петар други се после покајао и родитељски прокунуо оног Карађорђевића који и ступи ногом више, на тло британије! Ни тога се дотични (што чичи окреће леђа) није држао, јер је британски опицир и држављанин.

Либо ме рацку за крвате и њихове краљове.
Али није лепо да подводиш људе под комунисте због британских ухода које се продају овде за краљеве. Ако ти је лакше, нека сам за тебе комуниста.

Карађорђевићи су направили Југославију и тако малтене уништили Српски Народ. Зато никада више градитељи те безбожне творевине неће доћи Србима за врат! Нек се паре са њиховим крватима и словенцоуима, па кад њих убеде да им требају за краљове, нек онда дођу овде у Србију са њиховим газдама (крвавим британцима), да продају оно за бубреге.

Нисте одговорили ни на једно питање, већ показали фанатизам, антисрпство и незнање. Жао ми је све то Србија итекако боље зна од вас.

Морам додати да идеји, да Србија мора имати Краља, највећи непријатељ баш та квази Српска, шпијунска назови династија.

Јер на сам помен Србима да им оно зевало буде краљ, одмах добијете умножавање и развијање псоварства у Србији. Мислим да после помињања престолонаследника заклетника британској круни и самим споменом Српске Монархије, ризикујете добру тучу у Србији (нисам смео да пробам).

А сад колике плате издваја черчилов МИ6 за заљубљенике у Дражиног убицу, немам појма. То можда зна Т. Николић председник европске србије и камарад оног зевала.

Јад и беда.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним